UZMANĪBU, RAKSTĀ IESPĒJAMI SPOILERI!


Nosaukums: Mass Effect 3

Izdošanas datums: 2012. gada 6. marts (Ziemeļamerika), 8. marts (Austrālija un Šveice), 9. marts (Eiropa)

Žanrs: First Person Shooter, Action. RPG, Sci-Fi.

Izstrādātājs: BioWare Corp.®

Izdevējs: Electronic Arts, Inc.

Platforma: PC, XBoX 360, PS3, Wii U.

 

Sižets: Spēles laikā varēsi iejusties leģendāmessrā varoņa Šeparda lomā un izglābt galaktiku kārtējo - nu jau trešo - reizi. Spēles sākumā Šepards ir 'mājas arestā', kad Zemei uzbrūk briesmīgie mehāniskie rīperi, kas reizi 50'000 gados iznīcina visu advencētāko  organisko dzīvību. Spēles laikā Šepardam jādodas cauri galaktikai un jāapvieno visas advancētākās civilizācijas vienotā cīņā pret rīperiem. 

 

KomponenteMinimālās prasības

Rekomendētās prasības

Operētājsistēma Windows XP SP3 / Windows Vista SP1 / Windows 7
Procesors 1.8GHz Intel Core 2 Duo vai ekvivalents AMD CPU 2.4+ GHz Core 2 Duo Intel vai ekvivalents AMD CPU
RAM 1GB RAM (Windows XP) / 2GB RAM (Windows Vista / 7) 2GB RAM (Windows XP) / 4GB RAM (Windows Vista / 7)
Videokarte

256 MB video atmiņa ar Pixel Shader 3.0 atbalstu; NVIDIA 7900 vai labāka; ATI X1800 vai labāka.

ATI Radeon HD 4850 512MB,
NVIDIA GeForce 9800 GT 512MB, vai labāka
Vieta diskā 10 GB

 

Vērtējumi:
  • IGN: 9,5/10
  • Gamespot: 9,0/10
  • Metascore: 89/100
  • Mans vērtējums: 9,6

 

Manas domas

Sākšu ar to, ka pirms šīs izgāju arī pirmo un otro daļu, tādēļ spēles tiks savā starpā diezgan bieži salīdzinātas.

Cīņu sistēma: Salīdzinot ar pirmo un otro daļu, cīņu sistēma ir krietni uzlabota. Iepriecina tas, ka nav atgriezusies pirmās daļas 'cooldown' sistēma ieročiem. Šepards nu var arī pārlēkt pāris metru platām spraugām, var kāpt pa vertikālām trepēm, izvairīties no lodēm metot kūleņus, kā arī noskriet daudz lielāku attālumu. No pirmās spēles daļas gan ir atgriezusies iespēja uzlabot ieročus vienkārši tiem pievienojot dažādas fīčiņas - lielāku aptveri, tēmekli vai ko citu. Tā, kā spēle ir pa daļai RPG, iespējams arī vākt pieredzi, pildot dažādas mazāksvarīgas misijas. Par līmeņiem iegūtos punktus varēsi izmantot, uzlabojot savas spējas. Pats šo daļu pagaidām esmu izgājis tikai ar Vanguard spēlētāja klasi un visiem, kas automātiski plāno izvēlēties Soldier tikai lielāka ložu spēka dēļ, iesaku apdomāt šo lēmumu par labu citām klasēm, jo tās šeit ir ļoti labi sabalansētas. Manuprāt, no visām Mass Effect daļām, šajā ir visinteresantākās cīņas. 

Pretinieki: Tā pat kā pie cīņām, pie pretiniekiem arī ir pamatīgi piestrādāts. Galvenie pretinieki šajā spēles daļā ir Šeparda sabiedrotie no Mass Effect 2 - Serberus korporācija. Spēles laikā pagūsi izcīnīties gan ar viņu parastākajiem karotājiem, gan ar cīnītājiem, kurus aizsargā spēcīgs vairogs, gan ar nāvējošiem snaiperiem un pat trenētiem slepkavām. Arī rīperi ieguvuši šādus tādus uzlabojumus - šajā spēles daļā nāksies iesaistīties cīņās ar briesmīgajām banshees, kuras sevī iemieso spēcīgu biotisko enerģiju, gan masīvajiem brutes un jau iepriekšējās daļās satiktajiem husks

Vizuālie efekti: Ņemot vērā faktu, ka spēlei ir diezgan zemas prasības, vizuālie efekti ir ļoti advancēti. Manuprāt gan, otrajā daļā cilvēki izskatījās dzīvīgāki. Es personīgi šādās spēlēs gan īpašu uzmanību nepievēršu vizuālajiem efektiem, jo visa mana uzmanība ir vērsta uz stāsta pusi. Nu, vismaz tajos brīžos, kad neesmu pārāk aizņemts slepkavojot rīperu padotos.

Stāsts: Stāsta gaitā būs iespējams redzēt gan iepriekš satiktus komandas biedrus, gan vēl neredzētus, interesantus radījumus. Tā, kā iespējams spēli turpināt ar iepriekšējās daļas spēlētāju, diezgan daudz kas būs atkarīgs no iepriekšējo daļu izvēlēm, lielā mērā arī tavas izvēles mēlestības jomā. Stāsts ir tik labs, cik vien labs tas varētu būt. Izstrādātāji acīmredzami ir vēlējušies šādu nobeigumu un mērķtiecīgi uz to virzījušies. Personīgi man no visām Mass Effect daļām, šīs daļas stāsts likās visinteresantākais. Daudziem gan varētu nepatikt nobeigums, tādēļ iesaku lejupielādēt Extended Cut papildinājumu, kas padara to nedaudz interesantāku un vizuāli baudāmāku. 

Diemžēl Multiplayer vēl neesmu paspējis izbaudīt, jo spēlēju nelegālo spēles versiju. Pavisam drīz gan plānoju iegādāties visu triloģiju, tad arī varēšu piedāvāt daudzspēlētāju režīma aprakstu. 

Ekrānšāviņi

Var saturēt spoilerus!

Šie ir vieni no vājākajiem pretiniekiem - husks, kurus rīperi rada no ievāktajiem cilvēkiem. 

Lejupielādējot Leviathan papildinājumu, tev būs iespējams arī pabradāt pa jūras dzelmi un satikt dažus dzīvajos palikušos rīperu radītājus.

 

:

Lejupielādējot From Ashes papildinājumu, varēsi iegūt papildus biedru savai komandai. Kurš gan tas varētu būt?

Šeit redzams, kā Šepards palīdz atbrīvot turianu māju planētas mēnesi no briesmīgajiem iebrucējiem.

Traileris: 

Laboja Hibs, labots 4x