Tātad sāksim ar pašu primāro lietu - kas tad īsti ir šis burtu salikums MOSH!?!
Pamatā tas ir pūļa jeb cilvēku kopas izpausmes veids mūzikas pavadījumā. Pūlis parasti savācas skatuves priekšā (ja tāda protams ir) un sākot skanēt mūzikas pavadījumam, ļaujās iedvesmai, izdomai vai arī vienkārši bara instinktam, tādejādi liekot lietā rokas, kājas un arī pārējo ķermeni. Bieži cilvēki mosh jauc arī ar vienkāršu ārdīšanos, bet mosh ir kaut kas vairāk. Tas nau tikai galvas un uz tās esošo matu kratīšana vai arī vienkārša lēkāšana kaut kur pūļa vidū vai maliņā. Protams ideja tajā visā nav nodarīt kādam sāpes vai izkauties (kas gan diemžēl arī gadās esam par iemeslu), bet gan izbaudīt patiesi mūziku mazāk pasīvā veidā, ļaujot vaļu emocijām.

Šeit mēs nonākam pie tā kas un kā ir vajadzīgs, lai būtu iespējami normāli pamoshot.
Pirmām kārtām ir vajadzīgs kāds koncerts ar apmeklētājiem un potenciālo pūli, kurš gatavojas moshot.
Ja tas tā kā būtu izdarīts, tad vajadzētu piefiksēt, ka moshot nau stilot un tāpēc nekādas tur ķēdes, somas un visādi citi lieki aksesuāri nav vajadzīgi un ir pat nevēlami, jo var tikai kaitēt savai un citu cilvēku veselībai. Ieteicams ir arī ērti un brīvi kā arī ne visai silti un biezi saģērbties, jo mosh laikā ķermenim aktivizējas tāda ne visai patīkama īpašība kā sviedru papildus izdalīšana.
Nobeigumā vēl jāpiebilst, ka mosh nau nekāds tur neandertāliešu izpausmes veids, bet gan savdabīga mūzikas klausīšanās un uztvere. Tāpēc viens no galvenajiem mosh noteikumiem ir vienmēr palīdzēt citiem cilvēkiem piecelties ja viņiem ir sanācis nokrist uz zemes.


Laboja Mad182 @ 17 Jan 2008 09:26 pm