Režisori:Joel Coen, Ethan Coen

Galvenajās lomās:George Clooney, John Turturro, Tim Blake Nelson

 Sevi uzskatu par lielu brāļu Koenu filmu cienītāju. Tomēr O Brother, Where Art Thou? kaut kā noskatījies nebiju. Nezinu kā tā sanācis, bet šovakar savu kļūdu tiku labojis.

 Darbība risinās ASV dienvidos kaut kad trīsdesmitajos gados. Trīs noziedznieki izbēg no cietuma ar domu doties meklēt 1,2 miljonus dolāru, ko viens no trijotnes esot nolaupījis un paspējis norakt pirms savas apcietināšanas. Protams, kā jau tas daždien gadās, nekas nenotiek kā plānots, draugi iekuļas visādās nepatikšanās un piedzīvo dažādas interesantas situācijas...

 Ja es te atstāstītu sižetu, diezin vai kādam liktos ka šo te būtu vērts skatīties, jo tamlīdzīgs sižets ir katrā trešajā komēdijā. Taču Koeni paliek Koeni un šo it kā vienkāršo sižetu pasniedz tik gaumīgi, ka nekas cits neatliek kā ar smaidu to visu baudīt. Fakts, ko es piefiksēju tikai pēc filmas noskatīšanās, par filmas pamatu ņemta Homēra "Odiseja". Protams, tikai ļoooti vērīgs nezinātājs to piefiksēs. Lai nu kā, tas man salika dažus punktus uz "I", jo filmas gaitā dažas ainas it kā nedaudz lēca ārā no konteksta un uzzinot par Homēra iesaisti, tās kļuva saprotamas. Vēl viens no iemesliem, kāpēc šo te skatījos, bija fakts, ka šeit filmējas Džordžs Klūnijs. Es neesmu īpašs viņa fans, taču Klūnijs Koenu filma - galarezultātu es gluži vienkārši nespēju iedomāties. Rezultāts bija visnotaļ pārsteidzošs. Klūnijs jau vispār tradicionāli ir izteikts centrālais tēls, izteikti harizmātisks, taču šeit brīžiem bija pat attēlots kā tāds pamuļķis. Un tas viss nostrādāja lieliski. Un vispār centrālo aktieru ansamblis bija nokomplektēts visai saprātīgi, nelika vilties.

 Kas vēl īpaši jāuzsver - mūzika. Koeni to stāstā ievijuši ar visai dāsnu roku un tas ir tikai labi, jo mūzika kā tāda bija ļoti laba un vispār filmu diezgan atdzīvināja. "I Am a Man of Constant Sorrow" man tagad noteikti būs bieži klausāmo dziesmu sarakstā wink_mini.gif

 Tātad - lieliska izklaide. Lielisks humors, līdzvērtīgu atrast nebūs viegli, tas noteikti. Un to es saku kā cilvēks, kuram attiecībā uz komēdijām prasības ir ļooooti augstas.

 Godam nopelnītas 9/10 balles.

 

Laboja mad, labots 2x