Red ir rokgrupa no Nešvilas, Tenesijas štata, ASV. Tā tika izveidota 2004. gadā un pieturas kristiešu, alternatīvā, smagā metāla un grandžmūzikas stilam. Uz doto brīdi grupa izlaida trīs studiju albumus: "End of Silence", "Innocence & Instinct" и "Until We Have Faces". Pirmie divi albumi dabūja Grammy nominācijā „Labākais rok-gospel albums”.

Grupas vēsture

Savu ceļu grupa uzsāka Pensilvānijas štatā, pārdziedot visiem pazīstamas kristiešu himnas. Te arī radās grupas nosaukums Red (sarkans), kas nozīmē Jēzus Kristus asinis.

2006. gada 6. junijā Red izlaida tirgū savu pirmo albumu „End of Silence”. Te grupa nodemonstrēja savu meistarību un lielisku izpildījumu gan ģitārspēlē, gan vokālā. Bet ģitāristi izpelnīja īpašu uzmanību. Dziesma „Breathe Into Me” gandrīz uzreiz kļuva par hītu un kopā ar dzīesmām „Already Over” un citām padarīja Red par vienu no veiksmigākajām 2006. gada kristiešu grupām. Bet pats albums tika daudzu konkursu nominācijās.

Albums ieņem 194 vietu Billboard Top 200 un līdz šodiendienai tika pārdotas 320 000 kopijas.

Pēc Red vokālista, Maikla Barnsa, vārdiem galvenās aizskartās tēmas dziesmās ir vecums, sāpes un izpirkšanās. Albuma dziesmas sastāda veselu kompozīciju par izkļūšanu no baiļu un bezcerības bedres.

Grupas dziesmas satur gan ģitāru riffus, gan elektroniskus elementus, par to, Red bieži vien salīdzina ar Linkin Park. Bet tas ir kļūdīgi, jo Red neizmanto nekādus elementus no hip-hopa. Kopš albuma izlaišanas grupa paspēja uzstāties ar tādām zvaigznēm kā: Flyleaf, Buckcherry, Sevendust, Otep, Saliva, Papa Roach, Theory of a Deadman, Kutless, Disciple un citām.

2007. gada 27. novembrī grupas autobus tiek ceļu satiksmes negadījumā, kur ļoti smagi cieš viens grupas dalībnieks un tika bojāta visa aparatūra.

Oktobra beigās grupa izlaida atsevišku dziesmu „Fight Inside”, kura drīzumā uzstādija rekordu pēc noturešanās pirmajā vietā ASV kristiešu mūzikas čartā.

 2007. gada 10. februārī izgāja otrs albums „Innocence And Instinct”. Paši muzikanti komentē:”Mūsu jaunais albums tiek veltīts cīņām starp gaismu un tumsu katrā no mums iekšā, starp brīvību un instinktiem, kuri, dažkārt, liek darīt to, ko pavisam negribas.”

Pēc noapaļotiem aprēkiniem tika pārdtoti 40 000 CD „Innocence & Instinct” pa pirmo nedēļu, kas ļava jaunajam albumam ieņemt pirmo vietu gandrīz visos pasaules topos. Pavasarī grupas biedri dodas tūrē kopā ar grupām Trap un Since October.

 2010. gadā iziet pirmā un laicīgi vienīgā dziesma no treša albuma „Feed The Machine” un tā iegūst ļoti daudz pazitīvu atsaukumu no fanātiem.

2011. gada 1. februārī izgāja jauns disks „Until We Have Faces” Sony Records studijā un satur sevī 11 atseviškas dziesmas. Dziesmas tika ierakstītas ļoti zemos ģitāras tūnējumos. Uz šo brīdi tika pārdotas 100 000 albuma kopijas.

Red piedalījās 2011. gada WinteJam, kas sākās janvārī. Kur uzstājās kopā ar grupu Hinder. Jūnijā sākās Kill Th3 Machin3 tūre ar tādām grupām, kā Oh No Fiasco, Taddy Porter, Red Jumpsuit Apparatus and Evans Blue. Septembrī Red piebiedrojās kopā ar Buckcherry, Papa Roach, Puddle of Mudd, P.O.D., Crossfade un Drive A "Rock Allegiance Tour" tūrei.

2012. gada 10. jūlijā tika publiceta informācija, ka jaunais albums izies 2013. gada februārī.

Raksturīgas dziesmas