Izdošanas datums: 2. septembris, 2015.

Žanrs: Stratēģija, piedzīvojumu.

Izstrādātājs: Abbey Games.

Izdevējs: Abbey Games.

Platforma: PC.

Esi aizdomājies redzot šo memi? Nebēdā vairs! 19. gadsimts ir pētījumu un atklājumu laiks. Šī spēle tev piedāvā izveidot savu pētnieku komandu un doties piedzīvojumos uz Ēģiptes piramīdām, karību jūras salām, vampīru medībās te pat Eiropā vai meklēt sniega cilvēku Himalajos.

Kas vispār ir Abbey Games? Viņi ir indie spēļu izstrādātāji, paši ar savu spēles dzini - AbbeyCore. Iepriekš viņi ir taisījuši tādu meistardarbu kā Reus. Es atvēlu veselu rindkopu un uzslavu Abbey Games, jo viņi aktīvi pārrauga spēles komūnu, bieži izlaiž bezmaksas updeitus (piemēram, pēdējais Reus satura updeits bija augustā) un uzklausa spēlētāju viedokļus. Kad iznāca Renowned Explorers, daudzi sūdzējās, ka spēle ir par grūtu. Nepagāja pat nedēļa, kā jau tika izveidota iespēja izvēlēties grūtības režīmu, kas perfekti sabalansēja spēli.

Tātad, spēlētāja uzdevums ir kļūt par pasaulē slavenāko pētnieku (bet piedzīvojums ir tas, kas spēlē ir tiešām svarīgs). Spēli norisinās dažādās vietās, kur spēlētājam ir jāatrod viens apslēptais dārgums, kuru apsargā kāds, kurš šo dārgumu neatdos par pliku paldies. Kaujas sistēma spēle ir vienkārši saprotama, bet paies laiks, līdz šo sistēmu varēs izmantot pilnīgi savā labā. Pretiniekus var uzvarēt 3 veidos - nokaujot, sadraudzējoties vai pazemojot. Ar katru metodi, spēlētājs iegūst citus bonusus, kuri var būt arī negatīvi.

Ne vienmēr konflikti ir jāatrisina ar kauju. Spēlētājs var atrast dažādus apslēptus dārgumus, vienkārši parunājot ar vietējiem. Izpētes sistēmā (virzoties pa piedzīvojuma lokāciju) ir atrodami dažādi resursi, kas var personāžus gan pastiprināt, gan pavājināt. Resursus, var vienkārši arī savākt, lai iegūtu slavu, naudu vai veiktu atklājumus. Fascinējoši, ka lielākā daļa apslēpto dārgumu ir balstīti uz reālām kultūras relikvijām vai tautu nostāstiem un leģendām. Piemēram, spēlē ir sastopami Rošē dārgumi, Batorijas glezna, filozofu akmens u.c.

Vizuāli (kā jau pamanījāt) spēle neizceļas. Tai ir multenīgs piesitiens un neievērojamas detaļas. Šis stils nav pats labākais, bet vismaz autori spēlei piešķīra krāsas un neatstāja to pilnīgi pelēku.

Spēle ir jautra, īsa (2 stundas), bet ir ļoti labi izveidota, lai to spēlētu vēlreiz. Kopā var atklāt 101 dārgumu. Spēle ir izaicinoša augstākos grutības režīmos, bet zemākos - piedāvā interesantu un relaksējošu pieredzi. Ieteiktu iegādāties, kad tai būs atlaide.

Traileris:

Vērtējumi:

  • PainFoinmr: 9.2/10
  • Metacritic: 78/100
  • Steam: Very Positive