Nosaukums: Resident Evil 5
 Žanrs: Zombie Survival
 Iznākšanas datums: 2009. gada 13. marts
 Platforma: Xbox 360; PC; PS3
 Ražotājs: CAPCOM
 Izdevējs: Ubisoft



Tehniskās prasības:
OS: XP, Vista, 7
2 Intel Core processors @ 2.0 GHz/Amd Athlon
Sākot no 1gb RAM un +
Sākot no 256Mb Vcard nVidia GeForce 6800 / ATI Radeon HD 2400 Pro un +
8Gb HDD
Protams, klaviatūra un pele. 



Par spēli:
Nu šī ir vēlviena no klasiskajiem zombie šaujam gabaliem. Tāpat kā iepriekšējā daļā vadāmība tāda pati. Diezgan apgrūtinoša ja neesi pieradis pie tās. Nevar skriet/staigāt šaujot. Atkal jāpstājās uz vietas un jāmērķē. Klasiskajā ieroču arsenālā arī ir nedaudz no jaunā un vecā, kā piemēram [killers], jeb pistolīte no iepriekšējās daļas, Shotgun arsenāls, vecās labās granātas, USP un visādi jaukumi. Spēle arī saglabā to pašu funkciju ka vadat 2 varoņus, jeb Chris un Sheva. RE5 ir arī superīgs online gameplay.
Spēle ir spēlējama un mans verdikts: 8/10

Spēles gaita:
Jūs esat Chris Redfield aģents no B.S.A.A.! Jūsu uzdevums ir attīrīt no Āfrikas pilsētiņas Kijuju tur mītošos nešķīsteņus. Visvairāk pārsteidz tas, ka beidzot ir šaujami mēlnādainās rases pārstāvji, kas ļoti aizkaitinājusi to pārstāvjus. Šoreiz tur mītošie nēģeri ir inficēti ar jaunu UMBRELLA vīrusu, kur vēderā mitinās nu jau lidojoši briesmoņi. Tos jūs atbrīvojiet sašaujot zombiju galvas. Iepriekšējā daļā viņos mitinājās pa zemi skraidoši daudzkājaini nezvēri. Nu jau tas ir pārveidots. 
Galu galā sastapsieties ar jauniem bosiņiem un arī vecu paziņu no RE4, jeb Mazais Punduris Salazārs. Tātad viņš nu ir atgriezies, gigantiska ūdens nešķīsteņa tēlā.
Protams, pēdējais boss ir Adas Vongas Boss, jeb Veskers.
Vairāk negribās par spēli stāstīt, izspēlējiet un izbaudiet jaunus tuvcīņas elementus un galvassāpju mokošos rēbusus. wink_mini.gif

ScreenShots:





Traileris:
 

Laboja Hibs, labots 1x