Nosaukums: Robin Hood: The Legend Of Sherwood

Izlaišanas gads: 2002. gads

Žanrs: Stratēģija (reāllaika stratēģija)

Izstradātājs: Spellbound Studios

Oriģinālvaloda: Angļu

Sistemas prasības

Windows
  • Windows 98/Me/2000/XP
  • Pentium II 233 MHz
  • 64 MB RAM
  • Videokarte ar 4MB RAM
  • Ar DirectX saderīga skaņu karte
  • 900 MB brīvas vietas cietajā diskā
  • 4x CD-ROM
  • DirectX 8.1 vai labāks
Mac
  • Mac OS X 10.2+
  • G3/G4 300 MHz
  • 128 MB RAM
  • 8MB videokarte

Sižets

Visa darbība risinās viduslaiku Anglijā. Kad Robins atgriežas no krusta kariem pilsētā Linkolnā, viņš pamana, ka viss viņa īpašums tika izzagts. To pastrādājis ir neželīgais Notingemas šerifs. Pēc pāris uzdevumu izpildīšanas Robins tiekas ar lēdiju Merianu, Notingemas baznīcā, un vēlāk mēgina tikties ar princi Džonu.

Karalis Ričards tika gūstā austriešu hercogā Leopolda V, kurš gribēja par karali dabūt naudu. Izmantojot iespēju, karaļa brālis, princis Džons nelikumīgi ieņem troni. Saprotot, ka princis nedomā maksāt hercogam, Robins nolemj pats savākt 100 000 mārciņu, aplaupot princi Džonu un viņa cilvēkus.

 

Spēle

Spēlētājs kontrolē no viena līdz pieciem personāžiem, no kuriem galvenais ir Robins Huds. Izņemot pašu Robinu, vēl nozīmīgi ir: Uils Skarlets, Uils Stalijs, Mazais Džons, brālis Tuks un lēdija Meriana. Kā arī ir trīs veidi mazsvarīgāku personāžu. Katram varonim ir savas spējas un ieroči:

Robins Huds: (zobens un nūja) māk šaut no loka, apdūlināt pretiniekus ar dūres sitienu un novērst uzmanību, izmetot maisiņus ar naudu.

Uils Statlijs: (cirvis) var uzmest uz pretiniekiem tīklu, noverst uzmanību iemetot ar ābolu un izlikties par bezpajumtnieku.

Uils Skarlets: (kaujas ķēde) māk aukstasinīgi žņaugt ienaidniekus, šaut ar akmeņiem no divradža un piesegt sevi vai draugus ar vairogu no bultām.

Mazais Džons: (nūja) māk svilpot, piesaistot ienaidniekus, apdūlināt ar savu smago roku jebkuru bruninieku, un var palīdzēt uzrāpties, kaut kur augstāk. Kā arī spēj pārnēsāt apdūlinātos un kritušos, vai atgriezt pie samaņas draugus.

Lēdija Meriana: (zobens) māk šaut ar loku, ārstēt un atklāt personas, kuras nav redzamas.

Brālis Tuks: (scepteris) var iemest ar lapseņu ligzdu, piedzirdināt ienaidniekus un atjaunot savus dzīvības punktus apēdot gaļās gabalu.

 

Mazsvarīgie personāži: (viņiem ir dažādi vārdi, bet spēlē izskatās vienādi un spējas arī ir vienādas)

Meža brālis ar brūnu cepuri: (zobens) māk šaut ar loku un aizsargāties pats vai piesegt draugus ar vairogu.

Dārzkopis: (dakšas) spēj izārstēt draugus un novērst ienaidnieka uzmanību iemetot ābolu.

Cietpauris, zaļā apģērbā: (runga) māk svilpot un atjaunot dzīvības punktus apēdot gaļas gabalu. Kā arī spēj pārnēsāt uz pleciem kritušos un apdullinātos.

 

Karavīri: (gan ienaidnieki, gan sabiedrotie)

Pīķneši – vāji bruņoti un ar mazu dzīvības punktu daudzumu.

Apsargs – kaujai izmanto garu kaujas cirvi, līdzīgs pīķnešiem, bet ar lielāku dzīvības punktu skaitu.

Zobennieks – kareivis ar zobenu un vairogu, spēj aizsargāties no bultām.

Lokšāvējs – šauj ar bultām, bieži vien slēpjas aiz zobenniekiem, vai citiem karavīriem.

Arbaleta šāvējs - viņa bultas atņem vairāk dzīvības punktu nekā lokšāvēja, kā arī pats bieži slēpjas aiz zobenieku vairogiem.

Seržants – cīņā lien pats pēdejais, kad visi viņējie jau redz „zvaigznītes”.

Vecākais seržants – parastā seržanta analogs, tikai ar vairākiem dzīvības punktiem, kā arī biezāku kabatu.

Bruninieks – ļoti spēcīgi ienaidnieki, melnie bruninieki spēj jūs nogalināt ar vienu sitienu, bet caursist viņa bruņas nemaz nav tik viegli.

Jātnieks – ietērpts smagās bruņās, spēj ar kaujas ķēdi lielā ātrumā uzbrukt Jūsu personāžiem un nogāzt tos no kājām.

 

Ienaidnieku krāsas: (no bruņojuma krāsas atkarīgs ienaidnieka līmenis)

Zila – jauniesauktais, bez jebkādas kaujas pieredzes, ļoti vājš.

Dzeltena – jauniesauktais, bet jau ar pieredzi.

Oranža – pieredzējis kareivis

Sarkana – vairākus karus pieredzejošs karavīrs

Melna – karavīri no princa Džona gvardes, paši pieredzējošākie un spēcīgākie.

Zaļa – sabiedrotie, lorda Renalfa un sera Gudvina vīri.

 

Norises vietas

Linkolna – Robina dzimtā pilsēta, tur viņam nāksies atbrīvot seru Gudvinu.

Derbi – Robins ielaužas tur, lai parunātu ar princi Džonu un atrbīvotu brāli Tuku.

Jorka – Tur Robins dodas, lai apstādinātu Merianas un Gaeima Gisborna kāzas.

Notingema – Robinam vajag izglābt draugus no karātavām.

Šervudas mežs – Robina laicīgā apmetnes vieta, kur var arī savākt un sagatavot resursus.

Trīs meža takas – Robina iecienītās vietas, lai uzbruktu prinča Džona kareivjiem, karietēm, nodevu iekasētājiem un bagātiem tirgotājiem.

 

Ieskats vadībā

Iesaistoties kaujā spēlētājam ar peles palīdzību dota iespēja pašam vest kauju. Nospiežot kreiso pogu un valkājot kursoru var uztaisīt dažādus sitienus. Ar kaujām aug personāžu pieredze, pieredzi gūt var arī mežā, trenējoties paukošanā. Spēlē ir tāda niances, kā: ja Jūs pārāk daudzus ienaidniekus nobeidzat uz zemes vai nožņaudzat, pie jums nāk mazāk brīvpratīgo. Tas piespiež spēlētāju izvairīties no vardarbības. (Tas uz mani neattiecas, žņaudzu visu, kas kustās un dzīvajos nevienu neatstāju). Kujas vietas kartē būs atzīmētas personas. Katrai klasei savs apzīmējums: Robinam un viņa draugiem - zaļā krasa, ienaidniekiem sarkanā, neitrālajiem zilā, augsta amata ienaidniekiem violetā, bet nezināmiem pelēkā.

 

Mana pieredze

Visbiežāk izmantoju Uilu Skarletu, ar viņu viss vieglāk un atrāk tikt no visiem ienaidniekiem vaļā. Bet viņa spēju nožņaugt, vispār dievinu. Pret bruniniekiem izmantoju Mazais Džona dūri vai muskuļu spēku, viņš vienīgais, bez lielām grūtībām caursit smagās bruņas. Kaut gan cenšos ar tiem personāžiem cīņās neiesaistīties.

Ja blakus kareivjiem stāv lokšāveji, pirmkārt uzbruku viņiem, vai nu arī nošauju ar loku. Savādāk sagādā dadz problēmu. Ielās bieži vien satiksiet čigānus, kuri Jūs pamanot skries visu pastāstīt ienaidnieka karavīriem. Viņus jāapdulina ar dūres sitienu un jāsasien, lai vairs netraucē. Dodiet naudu bezpajumtniekiem, viņi atmaksās ar ieteikumiem un informāciju. Kā arī, ja trapīsiet aplenkumā cenšaties kaut kā izkļūt vienā pusē, citādāk, labi tas nebeigsies. To var izdarīt vienkārši aizsargājoties un atkāpjoties, vai piespiežot peles kreiso pogu strauji uztaisīt apļveidīgu kustību. Tas liks Jūsu personāžam ar ieroci vicināties apkārt.

Ir vēl ļoti daudz dažādu nianšu, bet visu aprakstīt nav iespējams. Spēle ir gandrīz bez ierobežojumiem, pildi uzdevumus, kā gribi.

Ekrānuzņēmumi

 Video

No visas sirds ieteiktu pamēgināt šo spelīti. Es 2002. gadā iegādājos CD un joprojām atrauties nevaru.

Laboja , labots 1x