Yo, yo, čau, hi, privet, hai2u biggrin_mini2.gif . Kādā vēlā vakarā, man pienāca vēstule... No kāda jauka cilvēka biggrin_mini2.gif , vārdā nesaukšu, bet tas noteikti nebija chuwax biggrin_mini2.gif . Īstenībā jau ir tā, ka es rsl (runescape leģendas), biju atmetis. Nodomāju, ka nevienam tāpat neinteresē. Viņš man atsūtīja vēstuli, un jautāja, kad būs vēl kāds rsl raksts, jo tie viņam esot patikuši :p. Tas mani takā drusku iespārdīja, un lika man atkal to darīt biggrin_mini2.gif . Tad nu še pat, šajā naktī tapa nākamais Runescape leģendas raksts - "Runescape leģendas: RSC - visa sākums un fakti."
Atspiežaties krēslā, paņemiet daudz ņammītes un izbaudiet wink_mini.gif .

Runescape leģendas: RSC - visa sākums un fakti.

Protams sākšu ar iznākšanas datumu... Tas ir... Nē, es to nezinu. Neviens īsti nezin. biggrin_mini2.gif Daudzi "vecie" RuneScape spēlētāji apgalvotu, ka RSC aizsākās 2001. gada 1 janvārī. Tā arī apgalvo Wikipedia. Parakos dziļāk šajās lietās un atkal uzzināju ko jaunu. Var teikt, ka spēle iznākusi 2001. gada 1. janvārī.  Kas šajā datumā notika? Daudzkas - bet RuneScape NETIKA IZVEIDOTS UN PALAISTS ŠAJĀ DATUMĀ. Andrew Gower, ir pats pirmais RuneScape veidotājs. Spēle tika palaista sen, no viņa peronīgā viena servera, kas tika uzturēts viņa paša mājas bēniņos :p. Spēle nebija populāra... Minētajā datumā, pie Andrew durvīm klauvēja divi jaunieši - Pauls un Constants, un uzņēmās daļu šīs spēles nastas. Tad arī spēle kļuva populāra.
Citāts no oficiālas Jagex mājaslapas:

"In December 2001 Andrew, Paul and Constant got together and founded Jagex Limited as a commercial operation to take over the running of RuneScape, underlying technologies and other games developed by Andrew. RuneScape had already by then become a game which had had over 1 million accounts created over 2001!"

Viss sākas... WILDERNESS!

Khe, khe. protams, daudzi jau zin, ka wilderness sākumā neeksistēja :p. Jā, sākumā bija kautkas tam līdzīgs. Varēja uzbrukt visur un visiem. Nu, ne gluži. 5 combatus augstākus un zemākus spēlētājums tu tikai drīkstēji uzšķērst biggrin_mini2.gif . Nevienu sist nevarēja tikai lumbridgā smile_mini.gif . Bija arī opcija, pie spēles iestatījumiem "Player killer" un "non player killer". Ja tev bija ieslēgta otrā opcija, neviens tevi nevarēja sist smile_mini.gif .


Pk izvēles logs.

Vēlāk šo lietu nomainīja duel iespēja visā RSC. Jebkurā vietā, kāds varēja izsaukt citu uz dueli. Līdzīgi kā duel area smile_mini.gif .


Duelis ar Andrew smile_mini.gif .


Ieskats vecajā duel sistēmā.

Vēlāk JAGEX izlēma, ka tas ir pārāk garlaicīgi un pārsteidza visus ar jauno, ekskluzīvo iespēju spēlē - WILDERNESS. :p Wildernesu jau jūs visi pazīstat :p. Interesanti ir tas, ka pirmo reizi RS, un tikai wildernesā citi cilvēki varēja redzēt, kāda cita player combat līmeni.


Vecais wild. R.I.P. Pking...


Arī pats Andrew izbaudīja Wildy priekus :p.


Aizmirsu piebilst :p. Pirms wild, reiz, sen, sen, notika liels karš. Klanu karš, ar duel sitēmu, protams :p. Lūk citāts no kāda leģendārā spēlētāja:
"Largest War: Barbarian Village Debacle (Mithril Clan and RPKers versus EARTH Alliance, Syndicate Alliance, Dark Syndicate Alliance, NKKA Clan, and Sabres) this war filled up an entire server, almost 75% of the approximately 1200 users signed in were fighting this war."

Jāsāk maksāt :S... Runescape membership. Jeb P2P spēle.

Vienmēr jau nav bijis jāmaksā par šo spēli... Agrāk viss bija bez maksas :p. Visiem bija vienādas iespējas.  Līdz 2002. gada 27. februārim... JAGEX izlēma uz savu spēli nopelnīt :p. Nu bet saprotams, jau 2001. gadā, pašās beigās ziemassvētkos, RuneScape statistika uzrādīja, ka nepilna gada laikā RuneScape tika izveidoti pāri 1 MILLJONS accountu.


Admins Pauls sarunājās ar kādu spēlētāju, neielgi pirms P2P ieviesšanas.

Jāpašmaucās... Kā toreiz izrēķinājās ar scammeriem?

Agrāk cilvēkus no spēles nebanoja. Jā, tā viš bija biggrin_mini2.gif . Pastāvēja tāda lieta kā "Black hole", jeb "Melnais caurums". Tur aizsūtīja, cilvēkus, kas bija nogrēkojušies... Nu gluži kā cietums. Viņi tur dzīvoja, atstumti no pārējiem. :p


Paša spēlētāja skats no black hole... Tumši... cray_mini2.gif

Protams pēc laika viņus atbrīvoja :p.
Esat dzirdējuši par tādu rare item kā "disc of returning"? Varat pameklēt GE :p. Šis disks agrāk tika izmantots, lai cilvēki varētu savus draugus, kas iesprostoti black hole, varētu apciemot. Ar diska palīdzību tu tiki ārā smile_mini.gif . Khe, khe.

Protams cilvēki nemaksāja visus tos milljonus par to disku, lai tikai satiktu draugu... Agrāk šis disks maksāja 20gp un tos varēja nopirkt no NPC pie paša black hole. Kad JAGEX izņēma black hole no spēles, likvidēja arī NPC kurš tirgoja  Disc of returning. Tomēr dažiem spēlētājiem diski palika bankā. Tos JAGEX neizdzēsa. Tāpēc tie vēl ir pieejami šodien. Tomēr, par lielu naudu un limitētā daudzumā :p. Rare item kā nekā.

Atkal mazs ieskats "Es biju pirmais".

Pirmais nobanotais cilvēks - Boot.
Drop parties izgudrotājs - Dumb Woob.
Pirmais, kas nosita moderātōru wildā - l6vi (nosita Andrew death mačā).
Pirmais, kas uztaisīja dragonstone amuletu - Hiana.
Pirmais, kas uztaisīja Diamond amuletu - Mysticsmagic.
Pirmais, kas saminoja un sasmithola iron - Dmonik.
Pirmais, kas saminoja un sasmithola Mithril - Dmonik.

Es biju pirmais... <.<

Daži interesanti faktiņi. smile_mini.gif

-Agrāk max combat lvl bija 123, jo prayeris neietekmēja combatu tik ļoti, kā tas ietekmē to šodien.
-XP Par nosistu monstru tu saņēmi tikai tad, kad monstrs bija miris (līdzīgi, kā slayer šodien).
-ja tu ilgi cīnījies, vai strādāj, tavs "fatigue" līmenis pacēlās uz 100%, tad tev vajadzēja atpūsties guļammaisā.
-Sākotnēji nebija guļammaisu, kur atpūsties. Tev bija jāmeklē gulta kādā no RuneScape mājām smile_mini.gif .
-Crumble Undead burvestība agrāk deva 98xp par katru šāvienu nosacīti.
-Al kharid (agrāk "Al karid"), parādījās tikai 2 nedēļas pēc RSC iznākšanas. Agrāk tuksneša vietā bija Okeāns.
-Agrāk "Dragon slayer" kvesta balva bija rune platebody.
-Sākumā RuneScape nebija pat adamant bruņu. Tās ienāca pakāpeniski (detaļu pa detaļai, līdzīgi kā ienāca dragon bruņas). Tāpat bija ar Rune.
-Bluerose13x pirmā sasniedza 99 smithing un taisīja rune armor. Kā jau minēju, rune bruņas RuneScape ienāca tikai pa detaļai, un viss sets vēl tad nebija iznācis biggrin_mini2.gif . Kad bluerose13x sasniedza 99 smithing, jagex ieviesa visu rune, lai ir ko smithot :p.
-Agrāk alu varēja dzert bezgalīgi, un katra glāze deva +1 strenght. Varēja to dzert līdzpat 99 strenght. Bet ja pateici kaut vārdu čatā, atkal parādījās tavs vecais strenght lvl.
-Agrāk nebija "draugu" sadaļa RSā. Lai kādam aizsūtītu privātu ziņojumu, bija jāraksta "tell (cilvēkā vārds, kam gribi sūtīt)" un tikai tad sava ziņa.
-Agrāk čata krāsas ieguva, nevis pirms vārdiem rakstot "red:, green:, white" utt., bet gan "@red@, @gre@, @blu@". Rakstīja divas @ zīmes un pirmos trīs krāsas burtus strap tām. Bija arī melnā krāsa smile_mini.gif .

Interesantas bildītes nobeigumam smile_mini.gif .


Bluerose13x sasniedz 99 smithing.


Bonebreaker6 pārsit zezimu smile_mini.gif .


Bunny ears iegūšana. Easter event smile_mini.gif . 2003...


Scythe drops. Helovīnu events. smile_mini.gif 2003...


Ltangel sasniedz 99 crafting.


Ņu tad saulītes, šovakaram viss :p. Gaidat citus rakstus smile_mini.gif . Ceru, ka patika.
Visas šeit redzamās bildes ir 100% autentiskas un īstas.
Droši PM man un iesakat par ko rakstīt citus RSl rakstus smile_mini.gif .

Veidojis: Strelis, "sadface" productions©.  Rofl gribējās uzrakstīt biggrin_mini2.gif .

Andrew Gower, the owner of RuneScape ltd.