Nosaukums: Saira

Gads: 2009.

Žanrs: Puzles, platformas, piedzīvojumu.

Izstrādātājs: Nicklas Nygren. 

Izdevējs:  Kreatoriet AB.

Platforma: PC.

Sižets: Saira ir varbūt ne tā parastākā meitene. Viņa dzīvo tālā nākotnē, kad Zeme jau ir nelietojama un cilvēce ir okupējusi Marsu un daudzas citas apdzīvojamas planētas. Un viņa ir paņēmusi vienu no visuma visbīstamākajiem un baismīgākajiem darbiem - fotogrāfe. Viņa ir fotogrāfe. Bet ne jau no tām parastajām kāzu vai pīļusejas bildētājām. Viņa bildē kosmosa dziļāko nostūru iedzīvotājus - gigantiskus, dzīvībais bīstamus monstrus. Bet padzirdot, ka viņas māsai klājas slikti ar veselību, viņa nolemj steigties uz Marsu. Tomēr, lai arī kā steigtos, lidojot ar kosmosa kuģi būtu par lēnu, tāpēc Saira izlēma izmantot teleportu. Bet tam nebija tās labākās sekas, jo Saira vairs nekad netika manīta.

Tālakajā tekstā var būt spoileri.

Manas domas par spēli:

Sižets nebija no tiem interesantākajiem. Tas nenoritēja dialogos.  Bija daži frāmji ar stāstāmo un viss. Un tas bija ļoti īss. Manuprāt arī nesaistošs un ļoti neiespaidojās spēles gaitā. Tas bija slikti, jo tādā veidā arī jēga šim sižetam zuda. Nu, bet tas tur bija, un tas bija briesmīgs. 

sdg53

Spēles gaita kā jau platformenei bija ļoti vienkārša. Skraidi, lec un tiec pie mērķa. Pretinieki šeit nebija iepīti īpaši daudz, bet bija jāuzmanās, kur tu lec un vai tu lec pāri bedrei, vai tieši tajā. Tā kā ļoti viegla priekš platformenes spēle nebija. Un to visu vēl pagrūtināja puzles. Puzles te bija gana grūtas. Jāatrod dažādi padomi. Pie tam, bija iespēja tos nofotografēt, jo Saira ir fotogrāfe. Šī sistēma man ļoti patika, lai cipariņi, burtiņi vai kas cits, ko tu redzi nebūtu jāpieraksta. Bet tomēr, vienas puzles dēļ bieži vien bija jācenšas pārāk daudz un ar laiku puzles palika pārāk kaitinošas un bija vēlma vienkārši atrast atbildi internetā. Vēl tomēr spēle piedāvāja ļoti interesantu ''Pinball'' versiju, kuru varēja spēlēt, kamēr kuģis lidoja kosmosā. Šī versija tiešām bija interesanta un tajā arī varēja pavadīt gana daudz laika, lai uzstādītu rekordu. Diemžēl, spēle nepiedāvāja Steam leaderboards.

bnm567

Vizuālie efekti un mūzika bija ļoti patīkami. Mūzika bija laba un nomierinošana, nekas īpaši iespaidīgs, bet gan tieši tas, kas ir vajadzīgs šādā spēlē. Vizualizācija - skaista! Katra planēta, kuru tu apmeklēsi būs unikāla. Katra ar savu atmosfēru, kas iepriekš jau ir izskaidrota, bet tu varēsi ieraudzīt visu, kas šajā atmosfērā ir audzis un dzīvojis, vai kādas pēdas ir atstājis cilvēks. Un tieši cilvēka veidotie skati ir visinteresantākie par spīti tam, ka daba pat uz citām planētām ir daudzveidīga un neizprotama.

7y6dfh

Vērtējumi: 

  • Mans: 6.6/10
  • Gamespot: 8.7/10
  • Metacritic: 7.7/10

Trailers: