Režisors: Bong Joon-ho
Galvenajās lomās: Kang-ho Song, Sang-kyung Kim, Roe-ha Kim

Pēc Bong Joon-ho lieliskās filmas Mother, atļāvos noskatīties Memories of Murder - ko lai saka, pēc maniem ieskatiem viena no spēcīgākajām 21. gs. filmām. Protams, mans iecienītais žanrs - krimināla drāma.

Tātad.
Uz patiesiem notikumiem balstīta filma. Darbība risinās 1986. gadā, Dienvidkorejā, samērā dziļos laukos. Tiek atrasta izvarota un nogalināta jauna sieviete. Kad pēc īsa laiciņa atkārtojas līdzīgs noziegums, top skaidrs ka parādījies maniaks. Vietējā lauku policija, kurai pilnīgi nav nekādas pieredzes tamlīdzīgu noziegumu izmeklēšanā, izmisīgi mēģina atrast slepkavu ar visām iespējamajām metodēm.

Domāju ka īpaši nenospoilošu, pasakot ka slepkavnieku tā arī nenoķēra. Līdzīgi ka nesen redzētajā (vismaz man) Zodiac, filmā mazāks uzsvars uz noziedznieku un slepkavībām, bet gan tieši stāsts par policiju, viņu izmeklēšanas metodēm un pieļautajām kļūdām, kuru arī bija ne mazums.
Priecē, ka Bong Joon-ho atļāvās šādu sāpīgu tematu vieglītēm piesūcināt ar melnu, skumji ironisku humoru. Noskaņa meistarīgi izveidota samērā padrūma, bet ne depresīva.

Atļaušos šo te garadarbu uzskatīt par meistardarbu. Un lai Memories of Murder šoreiz kalpo kā kārtējais pierādījums, ka Korejā top tiešām izcilas filmas. 

8,5/10




Laboja alberts00, labots 1x