Samsung, vislielākais Android planšetdatoru izstrādātājs, šodien ir paziņojis par Galaxy Tab 7.7- modeļa izstrādi, kas apvieno divkodolu procesoru un Samsung kompānijas “Super AMOLED Plus” ekrāna tehnoloģiju. Galaxy Tab 7.7 ekrāns izmanto Samsung kompānijas “active matrix organic light-emitting diode technology”, kas nozīmē labu kontrastu, spligtumu un krāsas. Izšķirtspēja 1280x800 ar 7.7 collu diognāli ir nedaudz lielāka nekā orģinālajam 7 collu Galaxy Tab, kurš debitēja planšetdatoru tirgū pirms gada, un tam bija 1280x600 izšķirtspēja. Galaxy Tab 7.7 ietver arī telefona funkcijas- tas nāk kopā ar HSPA- 21Mbps mobīlā tīkla tehnoloģiju, un ar to var veikt gan balss gan video zvanus. Tam ir divkodolu 1.4GHz procesors, 1 GB operatīvās atmiņas, 32 GB MicroSD karte, bateirja kas var astkaņot video vairāk par 10 stundām. 2 megapikseļu priekšējā kamera un 3 megapikseļu aizmugurējā kamera ar LED zibspuldzi. Planšetdadotrs sver 335g.

Apple iPad joprojām dominē planšetdatoru tirgū, bet planšetdatoru istrādātāji kuri izmanto Android OS ļoti cenšas, lai tirgū arī tiem atrastos vieta.

Pieejamība balstās uz tirgu. Pašlaik Apple uzsāktais tiesas process liedz pārdot Samsung vairākās eiropas valstīs, tai skaitā Vācijā.

Cenu Samsung vēl nav nosaucis.

Avots: cnet.com

Laboja mad, labots 1x