Vecuma ierobežojums Latvijā: Līdz 12 gadu vecumam nav ieteicams

Valsts: ASV

Režisors: Gajs Ričijs

Scenārija autori: Michele Mulroney, Kieran Mulroney

Galvenajās lomās: Robert Downey Jr., Jude Law, Noomi Rapace, Jared Harris, Eddie Marsan, Stephen Fry,   Gilles Lellouche

Īss satura apskats (ņemts no splendidpalace.lv):

Šerloks Holmss vienmēr ir bijis gudrākais un veiklākais... līdz brīdim, kad viņam pretī stājas kriminālās pasaules ģēnijs - profesors Moriartijs. Kopā ar allaž uzticamo doktoru Vatsonu detektīvam Holmsam nākas atšķetināt vēl nepieredzēti sarežģītu mīklu - Austrijas prinča slepkavību, kas ir tikai daļa no profesora Moriartija ģeniālā un ļaunā plāna. Ja Holmss nepagūs laikā atšķetināt Moriartija mīklu, neatgriezeniski mainīsies vēstures kurss.

Attēli (ņemti no imdb.com):

Traileris:

Manas domas:

Pirmais, ko varu uzslavēt, ir režisora darbs. Filmā nebija neviena garlaicīga mirkļa, nevienas līdz perfekcijai nenoslīpētas ainas. Specefekti bija nepārspīlēti, tomēr iespaidīgi. Visu filmu caurvija gaumīgi joki un melns humors (pieļauju, ka tas ir tikai man, bet es pats vairākas reizes prātā salīdzināju Holmsu ar doktoru Hausu). Viss tas veidoja ļoti baudāmu kopumu. Kas mani iepriecināja bija tas, ka, lai gan bieži vien filmas, kuru darbība risinās senā pagātnē (šajā gadījumā 19. gadsimtā), ir garlaicīgas, atturīgas, praktiski viss notiek kā grāmatā, šeit to nevarēja novērot - tas bija gluži kā mūsdienu krimiķis, un labs krimiķis, kura darbība norisinās nieka 120 gadus senāk.

Ja man ir jāmeklē kādi trūkumi, viens no tiem bija filmas beigas - manuprāt tās bija lieki apcirptas, un man nebūtu bijis nekas pretī, ja filma ietu vēl kādas 10 minūtes - sak, kas notika pēc tam?

Ja man jāvērtē 10 baļļu sistēmā dodu šai filmai lielisku devītnieku - jo desmitniekus, tāpat kā kaitinoša skolotāja, es lieku reti. Katrā ziņā filmu noteikti iesaku noskatīties - nenožēlosiet.

Laboja mad, labots 2x