Nosaukums: Sid Meier`s SimGolf (Turpmāk: Simgolf)

Gads: 2002.

Žanrs: Simulators.

Izstrādātājs: Firaxis games.

Izdevējs: EA games.

Platforma: PC.

Oficiālā mājaslapa: http://www.simgolf.ea.com/

Ieskats spēles sižetā: Garijs Golfs (Gary Golf) grib veidot pats savu golfa laukumu, piedalīties čempionātos un kļūt par labāko vairākās jomās! Tev būs jāpalīdz viņam to izdarīt! (Sižeta īsta nav, tikai dažviet apmeklētāji kaut ko sacer, kā arī savu vārdu tu vari mainīt).

Manas domas par spēli: Beidzot tiku pie kaut kā atšķirīga no stratēģijas spēlēm. Bet vai šī spēle tiešām ir labāka?

Spēles gaita: Tā kā sižeta te nemaz nav, to neapspriedīšu. Kurš gan nav spēlējis slavenos ''The Sims''? Jebkura daļa ir lieliska! (Neesmu gan iemēģinājis pašu jaunāko, kura kā runā, stipri atšķiras no iepriekšējām). Ir arī novirzes kā ''SimCity'' un citas. Pie citām piederas arī šī Simgolf! Uzdevums ir vienkāršs: izveido savu golfa laukumu! Un tas patiešām arī ir vienkārši, ja vienu tu negribi iekļūt TOP 10 labāko golfa laukumu sarakstot. Tad sākas grūtā daļa. Ir jāizveido gana grūts golfa laukums, tai pat laikā interesants un tai pat laikā viegls. Tas ir gandrīz neispējami, jo par vieglu laukumu spēlētājs būs neapmierināts, par grūtu - neapmierināts. Tam ir domātas visādas fīčas - tu vari izvēlēties no daudzām zemes veidnēm tieši kādā būvēt laukumu. Zālē, tuksnešveidīgā vidienē, pie ūdens krātuvēm vai kaut kur dziļi laukos. Un piemērojoties apkārtnei tev ir jāizveido 18 golfa bedrītes. Tās var pagrūtināt, piemēram, paceļot zemes slāni, pieliekot priekšā upi, vai sataisot smilšu laukumu. Katrs grūtības līmenis palielinās tavu reputāciju un spēju tikt augstāk Topā, bet tas arī samazinās izpriecas līmeni. Vēl ir iespējams būvēt mājas, veidot dekorācijas kā puķes, skaistus tiltiņus, skulptūras, kas dažbrīd arī uzlabos spēlētāju garastāvokli. Bet ir vēl, kas, kamēr tu būvē savu laukumu. Tavs spēlētājs! Tu vari trenēt viņa status, likt viņam sacensties ar kādu un pelnīt naudu, vai uzrīkot savā laukumā īstu čempionātu ar kamerām un citām lietām! Interesantākais, ka sitieni ir jāizdara tev pašam, nevis robotam, tā kā labāk būtu iepazīt savu laukumu pirms sacensību sākšanās. Vēl ir jāparūpējas par drošību, kamēr kāds varbūt iet uz nākamo lauciņu, tikmēr varbūt lido bumbiņa un tam var trāpīt. Bet katram jau nevar nolīgt miesassargu. Varbūt spēle izklausās ārkārtīgi grūta - tā nav, protams, kamēr tu spēlē uz ''easy'' vai ''sandbox'' (neirobežotās naudas veids). Spēlē ir arī tēmas, kuras var mainīt, diemžēl viņas spēli nemaz neitekmē.

Grafika un skaņas: 2002. gads. Biju gaidījis ko labāku. Grafiku vēl šur tur var saskatīt kārtīgos kubiciņos. Grafika noteikti saņem mīnusu no manis, lai arī ne visau lielu. Domāju - animācijas, ēnas, pat fizika (!) ir lieliski izdevušies elementi. Skaņa, dzīvīga, toties kaut kā trūkst. Ak jā, mēs spēlējām brīvā dabā. Kāpēc es nedzirdēju ne putnus, ne vēju, ne rūkoņu, kad kāds brauca ar golfa mašīnīti? Mūzika un runājamās skaņas bija pieņemamas, bet trūkumi ir, kurus jau nosaucu.

Bugi un trūkumi: Bugu spēle ir gana. Kaut vai tas, ka golfa laukums ir uz kubiciņiem, kuri karājas melnajā matērijā. Daži cilvēki var iziet un pastaigāties pa to, un ienākot atpakaļ viņiem būs super spējas staigāt pa ūdeni, un dažreiz cauri mājām. Toties mājas mani fascinē - lai arī tās nokrīt no gaisa, un tas vēl būtu pieņemami, jebkurš var idzīvot to, ka tās saspiež kādu zem sevis. Par trūkumiem: spēlē bija diezgan maz lauciņu un dažādību, ko likt. Lai nu kā, es gribēju minigolfu. 250 āru zemes gabals, es 1/3 esmu aizpildījis ar 18 bedrītēm. 1/3 ar milzu mājām, kas arī nedaudz skaitās pie bedrītēm, jo dažreiz mājai vajag pārsist pāri. Kur man likt pārpalikušo? Es gribēju vairāk bedrītes, vai arī minigolfu. Domāju tas būtu ļoti interesanti, veidot visādas trubiņas, vārtiņus, dzirnaviņas, kurās jātrāpa, lai bumbiņa kaut kur ripotu. Nu neko, gaidīsim ko tādu citreiz!

Mans vērtējums: 2 dienām spēle būs kā radīta tev. Tu nespēsi no tās norauties, jo gribēsies dabūt vēl vairāk un labāk, vai arī vienkārši izveidot kaut ko skaistu 250 āru platībā. Domāju, ka patiks jebkura žanra cienītājiem - dažiem uz ilgāku laiku, dažiem uz ne tik ilgu laiku. Visvairāk patiks ''Challenge accepted'' tipa spēlētājiem, jo uz ''Impossible'' režīma tiešām ir grūti uzturēt laukumu pie dzīvības. Kā arī jums būs pacietība izspēlēt lielos čempionātus. 8.0/10 - par lieliski nosistām stundām!

Gamespot vērtējums: Kritķu - 8.2/10, spēlētāju - 8.5/10.

Ekrānšāviņi:

dsfgdr

sdfgr

dfgd5

Pirms spēles filmiņa (treilera nav): 

Gameplay:

P.S: Ja vēlaties spēli lejupielādēt, droši rakstat privāto ziņu.