Ļoti stipra vētra un ilgstoša stipra snigšana 23.11.2008.

22.11.2008. plkst. 10:00

Šodien Latvijai no dienvidiem pietuvosies ciklons, kas, nonākot mūsu reģionā, aktivizēsies un atnesīs sniegotus, un vējainus laika apstākļus 23. novembrī un jaunās nedēļas sākumā.

Šovakar pietuvojoties ciklonam, sāksies ilgstoša stipra snigšana un, pūšot stipram vējam, arī putinās, tādēļ autovadītājiem jāievēro īpaša piesardzība, jo sniega laikā pasliktināsies redzamība, bet uz ceļiem veidosies sniega sanesumi.

Ciklona ietekmē naktī uz svētdienu (23.11.) Kurzemē un Vidzemē gaidāma ziemeļaustrumu, ziemeļu vēja pastiprināšanās brāzmās 17-22 m/s, bet dienā vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem un pastiprināsies visā Latvijā brāzmās 20-24 m/s, bet piekrastes rajonos no rīta sasniegs ļoti stipras vētras spēku: 27-32 m/s. Stiprs vējš saglabāsies visas svētdienas garumā, kā arī naktī uz pirmdienu (24.11.). Tikai pirmdien, ciklonam pavājinoties, dienas laikā vējš pakāpeniski pierims līdz brāzmām 15-19 m/s.

Līdz ar brāzmainajiem ziemeļu puses vējiem Rīgas līča dienvidu daļā, arī Rīgā, svētdien (23.11.) gaidāma strauja ūdens līmeņa paaugstināšanās, tādēļ īpaši piesardzīgiem jābūt piekrastē, kā arī pie Daugavas ietekas dzīvojošajiem.

Gaisa temperatūra brīvdienās nedaudz pazemināsies un Latvijas lielākajā daļā gan naktī, gan dienā tā būs zem 0º atzīmes.

Via meteo.lv.