Nosaukums:  Spelunky
 Žanrs:  Piedzīvojumu
 Platformas:  PC | Xbox | PS3 | PS Vita
 Iznākšanas datums:

 PC: 2009. gada 1. septembris.
 Xbox: 2012. gada 4. jūlijs.
 PS3: 2013. gada 27. augusts.
 PS Vita: 2013. gada 28. augusts.

 Spēles režīmi:  Vienspēlētāju un kooperatīvais.
 Izstrādātājs:  Derek Yu un Andy Hull
 Izdevējs:  Mossmouth

Spēles apraksts

 Tu sāc ceļojumu izvēloties savu tēlu un pēctam ieej dziļā, dziļā alā. Tēlam nav vārda, tāpēc viņu sauc Spelunky. Spēles mērķis ir pierādīt to, ka Tu esi pietiekami stiprs piedzīvojumu meklētājs, kurš māk nosist dīvaina paskata monstrus un nopelnīt visvairāk naudu, vācot dārgakmeņus un zeltu. 

Prasības

Intel CPU Pentium III
AMD CPU Athlon XP 1500+
Nvidia GPU GeForce 6100
AMD GPU Radeon 7000 64mb
RAM 256 MB
OS Vista | XP | 7 | 8
DirectX DX 9
HDD 500 MB

 

Par spēli

 Man ļoti patīk Indie spēles, un šī it īpaši. Spēlei ir ļoti daudz un dažādu veidu, kā Tu vari to iziet, sākot ar visādām mantām un beidzot ar monstru upurēšanu. Pāris dienas atpakaļ spēli nopirku Steamā un sākumā ar tādu skeptisku aci spēlēju, jo tomēr spēle izskatās tāda paviegla, bet patiesībā - diezgan grūta.

 Spelunky neskaitot šo vienspēlētāju režīmu un Co-op režīmu, kuru diemžēl neesmu iemēģinājis, ir arī vēlviens spēles veids - Daily Challenge. Šeit lielie geimeri, kuriem ļoti tīk tāds kārtīgs piedzīvojums, cīnās par pirmo vietu topā. Topa augšgalā manuprāt ir iekļūt gandrīz neiespējami, jo ir pāris spēlētāji kuri vienkārši tur ir takā pielipuši, jo spēlē ļoti lieliski. Interesanta lieta šiem "Daily Challenge" ir tā, ka iespējams tiem ir tāds kā temats. Piemēram, vienā šajā skrējienā var nebūt bumbas vai arī virvju, vai arī monstru var būt pavisam daudz, vai arī pavisam kaut kas neiedomājams. Tas uzreiz paver pieredzējušākajiem spēlētājiem lielāku loku parādīt savu pieredzi.

 Tomēr, visam ir defekti, tā tas arī ir šai spēlei. Man ļoti nepatīk, ka spēlē ir ļoti grūti kontrolēt savu tēlu, man vairāk patīk tāda iespēja, ka viss notiek mazliet lēnāk nevis heijā, hopsā un Tu jau esi izgājis pusi no istabas. Nē, tā nevar. Tas ir liels mīnuss šai spēlei, ka viss notiek veikli un jābūt ļoti ātrai reakcijai, lai kaut ko izdarītu pareizi. 

 Bet neskatoties uz to, ka spēle priekš mazākiem bērniem galīgi nederēs, jo vienkārši visu laiku mirs, tad to varbūt visiem nav vērts pirkt, bet tie kuri grib tiešām stāties pretī sikspārņiem, čūskām es tiešām iesaku nopirkt spēli. Spēle tiešām ir tā vērta, viņu nevar tā vienā dienā iziet, un arī ja ir izieta, tāpat tur ir ko darīt, jo kā jau rakstīju augstāk, katram Daily Challenge ir sava tēma.

Vērtējumi

IGN 9.0/10
Gamespot 9/10
Mans

9/10

 

Treileris

 

Ekrānšāviņi

Laboja , labots 2x