- Apkopēja -

Otrajā koledžas mēnesī, skolotājs mums izdalīja lapas ar jautājumiem. Es biju apzinīgs students un zināju atbildes visiem jautājumiem, līdz ieraudzīju pēdējo:
"Kāds ir sievietes vārds, kura sakopj mūsu skolu?"
Protams, es domāju, ka tas ir kāds joks. Es biju redzējis apkopēju vairākas reizes, viņa bija gara, melnmataina un jau gados, kādi piecdesmit, ja ne vairāk, bet vai es zināju viņas vārdu? Es nodevu savu papīra, atstājot tukšu atbilid uz pēdējo jautājumu. Pirms beidzās stunda, viens students iesaucās, vai pēdējais jautājums ir tik svarīgs, ka ietekmēs mūsu karjeru?
"Noteikti, " teica skolotājs, "Strādājot, jūs satiksiet ļoti daudz cilvēku." "Visi ir ievērojami." "Viņiem pienākas jūsu uzmanība un rūpība, pat ja jūs tikai pasmaidat un pasakat Labdien."
Es nekad neaizmirsu šo stundu. Es arī iemācījos viņas vārdu, Emīlija.

- Sķērslis Ceļā -

Sen senos laikos Karalis pavēlēja uzlikt lielu akmeni uz ceļa. Tad viņš noslēpās un skatījās, vai kāds novāks akmeni. Daži bagātākie tirgotāji un karavīri vienkārši apgāja apkārt laukakmenim, neviens šo akmeni neizkustināja, kaut arī tas traucēja. Daudzi nolamāja Karali, ka savus valsts ceļus netur kārtībā, bet neviens neko īsti nedarīja, lai stāvokli uzlabotu.
Tad nāca zemnieks, vedot daudz dārzeņus. Viņš pabrauca garām akmenim un apstājās. Pēc ilgas piepūles un stenēšanas, viņam izdevās akmeni novelt no ceļa. Kad viņš jau grasījās doties prom, viņš pamanīja, ka zem akmens bija izrakta bedrīte, kurā iekšā bija maks ar naudu, kā arī zīmīte no karaļa. Zemnieks iemācijās daudz ko, ko mēs nekad nesaprotam.

Jebkurš sķērslis dāvā iespēju uzlabot mūsu stāvokli.

 

 

 

Bieži gadās, kad iepazīsties ar jauniem cilvēkiem, tu daudz ko iegūsti. Pateicoties vienai meitenei esmu startējis vairākos sačos un kopumā labi pavadījis laiku. Pirms tam man nemaz kaut kas tāds prātā neienāktu un nemaz neienāca. Iepazinos arī ar vienu džeku spēlējot volejbolu, pēc tam satiku viņu vienā pasākumā. Uzreiz bija daudz vairāk ko darīt, un pašam labāk. Arī darbs ir sarunāts caur visādām pazīšanām.

Runājot par otru stāstiņu, pārbaudījums (sķērslis) dāvā tev iespēju to apiet, un nākamreiz, kad saskarsies, tu jau zināsi, kas jādara. Man kādreiz bija bail uzstāties publikas priekšā, un it īpaši mani vēl izvirzīja rajona pārstāvēšanai, skolotāja teica - Tev Vajag!! Johaidī, kājas trīcēja. Kaut kā veiksmīgi saņēmos, pat pagāju pretī publikai un sāku runāt. Priekš pirmās reizes bija normāli, varbūt nedaudz sausi, bet dabūju pirmo vietu. 

Protams, man arī tagad ne sevišķi patīk uzstāties, bet atceroties to reizi, citas uzstāšanās liekas sīkas. Viss, ko tu dzīvē pārvari, padara tevi stiprāku, gudrāku.. vienā vārdā sakot pieredzējošāku. Pēc manas pieredzes grūtākais ir sākt kaut ko darīt, bet nedarit neko IR VISĻAUNĀKAIS.