Hei hou.

Starp jokiem par citiem modiņiem, bakalaura rakstīšanu un darbu nākas secināt, ka sen nekas nav rakstīts, kaut arī pēdējā laikā rakstāmā būtu pieticis atliektiem galiem. Lai jūsu dienā ienaktu kaut viens daļēji literārs palags, tad te manas pārdomas. Nē, viņas nav tik dziļas kā *ievietot mučiņas joku te*. Tās ir drīzāk racionālas, turklāt jomā par kuru es pilnīgi neko nejēdzu.

Jau nedēļu lietoju Lumia 735 un pagaidām iespaidi pārspēj cerēto.
Tātad mana lietotāja - amatiera analīze.


1. izmēri un fiziskais lietošanas ērtums

Par spīti tam, ka pirmajā brīdī, kad ieraudzīju likās paliels, tas tomēr vēl ir pilnībā lietojams ar vienu roku, pat ievietots maciņā. Savukārt bez maciņa, tas sasodīti patīkami iegulst rokā. Vienīgais, kā pietrūkst - vienas mazas podziņas sānos, ko izmantot foto uzņemšanai, bet ar to var sadzīvot.

2. Windows OS

Par šo iespējams satraucos visvairāk. Likās, ka nu galīgi neko nesapratīšu un vēl nožēlošu. Maldījos. Ātri vien apguvu lietošanas īpatnības un viss šķiet samērā ērti. Galvenās aplikācijas sākuma ekrānā, pārējās sarakstā alfabētiskā kārtībā. Apmierina pilnībā.

3. Aplikācijas

Jā, daudz mazāk kā andrītim, tiesa, pagaidām to īpaši neizjūtu, jo viss svarīgākais tomēr ir (izņemot exa aplikāciju). Arī spēlītes dažas jau uzāķēja mani un tik tiešām dzidrais ekrāns ļauj tās tīri labi baudīt. Tiem, kas runāja ka ir problēmas ar ielogošanos microsoft kontā un aplikāciju iegūšanu - "bullshit" un līkrocība (neārstējama). Kontu biju izveidojis jau uz PC un jau pašā sākumā, iestatot telefonu, tajā ielogojos un par turpmāko jau varēju aizmirst.
Nedaudz škrobis, ka defaultā meklēšana ir bing (kāpēc tam neļauj nomirt dabiskā nāvē?), ko nevar arī nomainīt, bet tas ir risināms ielādējot google appu.

4. Skaņa

Priekš tā trokšņa, ko telefons var radīt, prasītos maķenīt labāķu skaņu, bet par sliktu to nosaukt arī nevar. Traucē, ka skaņas iestatījumos principā ir 2 galvenie regulējumi - multividei un zvaniem/brīdinājumiem, kas nozīmē (neesmu gan pārbaudījis), ka iestatot klusumu zvaniem, arī modinātājs klusēs. Kas mani parsteidz - modinātājs ir samērā kluss. No vienas puses labi - draudzene neklapē mani par to, ka tas troksnis viņai trieku no rīta biebiedē. No otras puses - pēc dūšīgākas ņemšanas uz krūts var arī palaist garām zvanīšanu un aizgulēties.

5. Kamera

6.7 MP Carl Zeiss kamera izdara to, kas tai ir jāizdara - uzņem pieņemamas kvalitātes bildes. Fokusējas diezgan atri, tomēr nedaudz jāpiešaujas to darīt. Katrā ziņā kvalitātē neatpaliek no 8MP telefonu kamerām. Trumpis ir 5MP priekšējā kamera - selfiju fanātu sapnis par samērīgu cenu. Ja ikdienā tas nav gluži tik aktuāli, tad ir skaidrs, ka tā būs noderīga, lai uzņemtu muļķīgi mīlīgu bildi ar otru pusi vai tipisko ballītes selfiju, kur pusi viesu aizsegs mana seja.
Par video kvalitāti teikšu tā - nav slikta, bet biju gaidījis maķenīt labāku.
Pievienotie paraugi pilnībā neapstrādāti un uzņemti vēl nemākot rīkoties ar kameru.

Kamera:

Selfiju kamera

 

6. Baterijas dzīve

Ikdienišķi lietojot, gan vakaros sledzot iekšā WiFi, gan spēlējot spēlītes, gan paklausoties mūziku, gan arī veicot samērā daudz zvanu, pēc 3 lietojuma dienām, no 100% bija atlikuši apmēram 50%, kas man bija tīri patīkams pārsteigums. Baterija - izņemama. Nu nevieš manī uzticību tās iebūvētās baterijas.

 

Katrā ziņā pagaidām šis telefons ir apgāzis visu, ko interneta troļļi par to ir teikuši. Protams, tas nav izcils telefons, bet, manuprāt, savai cenai ļoti atbilstošs un tā noteikti nav tā sliktākā izvēle. Kā arī es nepretendēju uz objektīvu viedokli. Šis ir absolūti subjektīvs un, iespējams, "galīgi auzās" viedoklis.

 

Jūsu Styrnucis

 

P.S. Rudzi ir gatavi un viedi.

Laboja Styrnucis, labots 3x