Laba diena

 
Tie kas ar mani kontaktējās pēdējās dienās iespējams dzirdēja mani sakot, ka nekas īpašs pēdējā laikā nenotiek, tikai eju uz universitāti. Šodien tas mainījās.
 
Tātad pēc turku valodas nodarbībām Ankaras centrā es un Liene devāmies uz Universitātes kompleksu, kurā atrodas arī mūsu fakultāte. Jau ieejot fakultātē bija manāma burzma, bet nekas īpašs. Apmēram 13.30 ieradāmies kino lekcijas telpā. Mirkli vēlāk sajutām asu kņudināšanu elpceļos. Drīz vien izskaidroja - asaru gāze. Apmēram 5 minūtes vēlāk sākās neliels haoss, īsti nesapratām, kas notiek, bet paskatoties pa logu redzējām palielu skaitu ar policistiem ar vairogiem rokās. Vēl pēc mirkļa sākās bļaušana fakultātes iekšienē. Mūsu ERASMUS koordinatore pamanīja mūs un ievilka savā kabinetā, kad arī izskaidroja mums situāciju. Rīt gaidāmi lieli pavasara Kurdu svētki. Šodien kurdu studenti uzsāka protestu universitātes kompleksa teritorijā, kādā brīdī studenti esot uzbrukuši apsargiem. Drīz pēc tam izsaukta policija, kas lietoja asaru gāzi. Asaru gāze lielā daudzumā piepildīja visas fakultātes telpas. Gaiteņos iziet bija neiespējami apmēram stundu, tur visu laiku varēja dzirdēt kliegšanu un cilvēku skriešanu. Reizi mēģinājām pamest ēku, bet nepagāja pat 10 sekundes, kad bijām atpakaļ pie kabineta durvīmar degošām acīm un klepojot.
 
Kad beidzot izdevās izskriet no fakultātes, secinājām, ka vairāki studenti ir paģībuši gāzes dēļ. Pie fakultātes ieejas joprojām atradās nikns studentu bars, bet ap visu kompleksu lielā skaitā ir izvietojusies policija. Neviens netiek laists ne iekšā ne ārā. Viens mirklis bija ļoti neomulīgs, kad pamanījām, ka pie universitātes esošais niknais studentu bars sāka virzieties policijas virzienā, tieši turp, kur ātrā solī devāmies mēs. Laimīgā kaŗtā policisti pašķīrās, izlaida mūs cauri un tikpat ātri atkal noslēdza izeju. Lekcijas protams atceltas gan šodien, gan, visticamāk, arī rīt.
Katrā ziņā jauna pieredze un tagad es zinu vēl vienu lietu, kas man nepatīk - asaru gāze.
 
Bet citādi viss ir jauki. Ārā +15 grādi, saulīte, ābeles un ķirši zied, kokiem plaukst lapas.
Lai jums jauka diena.
 
P.S.Pieļauj, ka rītdien varētu būt masveidīgāki protesti. Tad jau redzēs.
P.P.S.Rudzi ir gatavi un raud dēļ asaru gāzes