Labu rītu cienījamās dāmas, godājamie kungi un viss pārējais exa pamatkontingents, kuriem līdz iepriekšminētajiem apzīmējumiem neizvelk un tik drīz neuzvilks.

Pēc tik garas sasveicināšanās rodas tieksme paturpināt ar kaut kādu ievadu. Tā kā pēc stundas man ir jādodas mājup (ar to es domāju uz Balviem), bet līdz tam laikam jāpaspēj savākt mantas un iekost kaut kāda veida brokastis/pusdienas/da jebkādu pārtiku, kas atrodama ledusskapī un nav sabojājusies. Tas nozīmē, ka gluži "tl;dr" raksts nebūs. 

Patiesībā mani rakstīt šorīt iedvesmoja @Arbūzs ar šo miniblogu - https://exs.lv/say/23753/2066146-cik-te-ir-tiru-latviesu-kuriem . Redziet, patriotiskas jūtas nav vienīgais iemesls kura dēļ lepoties ar to, ka esi tīrs latvietis. Iespējams daži no jums būs dzirdējuši par tādu lietu kā eigēnika. Tā metode ar kuru paaudžu gaitā cilvēki tiek attīrīti no "sliktajiem gēniem". Tas nozīmē centienus izveidot ideālu rasi. Sava loģika tur ir. Tā laika gaitā var atbrīvoties no visām ģenētiski nododamajām slimībām un "nekvalitatīvajiem" gēniem. Jā, tas ir tas pats, ko darīja Hitlers izreķinoties visiem, kas nebija ārieši, slimajiem un kroplajiem. Doma vienkārša - lai bērnus radītu tikai pēc iespējas tīrāki un veselāki ļaudis. Tā gan bija tā saucamā negatīvā eigēnika. Līdzīgi pētijumi notika arī Latvijā 30.tajos gados. Kāpēc tāda interese par šo bija Latvijā? Jo baltu gēns kā tāds ir ļoti "labs". Pat salīdzinot kaut vai ar slāvu gēniem. Tas tiešām nav mēģinājums pateikt ko sliktu par slāvu tautām (krieviem, baltkrieviem, slovākiem utt.). Tas gluži vienkārši ir zinātniski pierādīts fakts, ko paši arī  variet pārbaudīt pameklējot internetā resursus par eigēniku. Īsumā tas, ko es gribu pateikt - tīri baltieši ir ideālai rasei iespējams ir tuvāk kā lielākā daļa pasaules tautu, ja ne vistuvāk. Ja esi tīrs latvietis, turklāt vesels bez ģenētiski iedzimtām kaitēm - tev ir vēl viens iemesls ar sevi lepoties.

Starp citu šorīt guvu arī vienu mazo uzvaru savā dzīvē. Es pamodos, secināju, ka kavēju lekcijas. Paņēmu rokās telefonu, izlasīju īsziņu no kursabiedrenes un uzzināju, ka lekcijas nenotiek.

pagaidām viss, bet vakarpusē šis raksts tiks papildināts līdz kārtīgam tl;dr līmenim. Tagad gluži vienkārši ir laiks pakot somas.