Labots pēc Austrija un Krievijas spēles

Sveiki, te atkal Styrnucis.

Noskatījos spēli ar Franciju un nolēmu maķenīt pashēmot - kādi ir iespējamie scenāriji atlikušo spēļu rezultātā. Vairāk koncentrēšos tieši uz Latvijas iznākumiem. uz 4. vietu grupā pretendē 4 komandas. To izšķirs pēdējās 4 grupas spēles. Kas vēl intriģējošāk - no Elites grupas joprojām var izkrist jebkura no pēdējām 5 komandām.

Shēmošana ir veikta ņemot vērā to, ka gadījumā ja 2 komandām ir vienāds punktu skaits - augstāku vietu ieņem tā, kura uzvarēja savstarpējā spēlē. Ja līdzīga situācija ir starp 3 komandām - primāri tiek ņemts vērā savstarpējo punktu skaits un pēc tam vārtu attiecība.

IIHF reglaments http://www.iihf.com/sk/competition/352/home/format-rules.html

Spēļu rezultāti http://www.iihf.com/competition/352/standings.html

Vieta Komanda Punkti
1 USA 15
2 FIN 14
3 RUS 12
4 SVK 7
5 GER 7
6 LAT 6
7 FRA 6
8 AUT 5

Pirms Austrijas un Krievijas spēles 

1)Scenārijs A - Latvija izkrīt no Elites grupas. Esošajā situācijā šķiet mazticams - lai tas notiktu Austrijai jāpaņem vismaz punkts no Krievijas, savukārt Francūžiem jāpaņem vismaz punkts no Vācijas. Latvija zaudē somiem. Krievi vēl vienu tādu pliķi kā no Francijas visticamāk neatļausies saņemt, turklāt uzvara krieviem dos cerības iegūt pirmo vietu grupā, kas varētu būt neiedomājami svarīgi - Spēlēt ar slovākiem, vāciešiem, francūžiem vai Latviju (jā, visas šīs komandas pretendē uz 1/4 finālu), noteikti būtu vieglāk kā ar Somiem vai Amerikāņiem. Ceturtdaļfinālā iekļūst Francija, ja uzvar Vāciju pamatlaikā un Slovāki zaudē ASV. Slovākija - ja uzvar ASV vismaz papildlaikā.

2)Scenārijs C - Francija izkrīt no Elites, Latvija neiekļūst 1/4 finālā. Lai tas notiktu, Austrijai ir jāpaņem vismaz 2 punkti no Krievijas (uzvara papildlaikā), Francija zaudē Vācijai pamatlaikā, Latvija neuzvar somus pamatlaikā. Šajā gadījumā 1/4 finālā iekļūst Slovākija, ja uzvar ASV pamatlaikā. Vācija, ja Slovāki pret ASV zaudē vismaz 1 punktu.

3)Scenārijs C - Austrija izkrīt no Elites grupas, Latvija neiekļūst 1/4 finālā. Šķietami reālākais scenārijs. Austrija zaudē Krievijai, Francija uzvar Vāciju, Latvija neuzvar somus pamatlaikā. 1/4 iekļūst Francija, ja Slovākija zaudē ASV, Slovāki, ja no ASV dabū vismaz punktu, bet Francūži uzvar papildlaikā vai arī, ja Francija uzvar pamatlaikā - Slovākiem nepieciešami vismaz 2 punkti no ASV.

4)Scenārijs D - Vācija izkrīt no Elites grupas. Utopiskākais. Vācija Zaudē Francijai pamatlaikā, Austrija uzvar krievus pamatlaikā, Latvija no Somijas iegūst vismaz 2 punktus. 1/4 finālā iekļūst Francija, ja slovāki zaudē ASV un Latvija no Somijas iegūst ne vairāk kā 2 punktus. Latvija, ja Slovāki no ASV neiegūst vairāk kā 2 punktus un paši uzvar Somus pamatlaikā. Slovāki, ja uzvar ASV pamatlaikā vai papildlaikā gadījumā, ja Latvija uzvar somus papildlaikā.

5)Scenārijs E - Slovāki izkrīt no Elites grupas. Maz ticams Slovāki zaudē ASV pamatlaikā, Austrija no krieviem dabū 2 punktus, Francija papildlaikā uzvar Vāciju, Latvija iegūst vismaz punktu no Somijas. 1/4 finālā iekļūst Francija, ja Latvija neuzvar Somus pamatlaikā. Latvija, ja  uzvar somus pamatlaikā

6)Scenārijs - Latvija iekļūst 1/4 finālā. Mēreni iespējams. Latvija uzvar Somiju pamatlaikā, Francija pamatlaikā vai papildlaikā uzvar Vāciju, Slovāki neuzvar ASV pamatlaikā. No Elites grupas izkrīt Vācija, ja zaudē Francijai pamatlaikā un Austrija uzvar krievus pamatlaikā. Slovākija, ja zaudē Vācijai un Francija uzvar Vāciju papildlaikā. Austrija, ja zaudē Krievijai vai arī, ja Uzvar Krieviju, bet Slovāki iegūst vismaz punktu pret ASV. Latvija 1/4 finālā spēlē ar ASV.

Pirms 14. Maija spēlēm

1)Scenārijs A - 1/4 finālā iekļūst Slovākija. Slovāki Uzvar Ameriku pamatlaikā, vai papildlaikā, ja Vācija neuzvar Franciju pamatlaikā un Latvija neuzvar Somiju pamatlaikā. 1/4 finālā spēlē ar ASV, ja uzvar papildlaikā, ar Krieviju, ja uzvar ASV pamatlaikā.

2)Scenārijs B - 1/4 finālā iekļūst Vācija. Vācija uzvar Franciju pamatlaikā un Slovākija pret ASV iegūst ne vairāk kā 2 punktus vai arī Vācija uzvar Franciju papildlaikā, Slovāki pret ASV iegūst ne vairāk kā 1 punktu. 1/4 finālā Vācija spēlē ar ASV

3)Scenārijs C - 1/4 finālā iekļūst Francija. Francija uzvar Vāciju pamatlaikā, Slovāki no ASV iegūst ne vairāk kā 1 punktu, Latvija no Somijas iegūst ne vairāk kā 2 punktus. 1/4 finālā Francija spēlē ar ASV

4)Scenārijs D - 1/4 finālā iekļūst Latvija. Latvija uzvar Somiju pamatlaikā SLovāki no ASV iegūst ne vairāk kā 2 punktus. Francija uzvar Vāciju vismaz papildlaikā. Vai arī Latvija uzvar Somiju papildlaikā, Slovāki zaudē ASV papildlaikā, Francija uzvar Vāciju papildlaikā. 4 komandām ir 8 punkti, tomēr 1/4 finālā iekļūst Latvija, jo visu 4 komandu savstarpējās spēlēs Latvijai un slovākijai ir dalīts lielākais punktu skaits - 6, taču Latvija uzvarējusi savstarpējo spēli. 1/4 finālā Latvija spēlē ar ASV

Raksts tiks atjaunots pēc rītdienas spēles starp Slovākiju un ASV. Ja nu ir ieviesusies kāda kļūda - dodiet ziņu.

Patīkamu lasīšanu

P.S.Rudzi ir gatavi un tik shēmo, un tik shēmo!

Laboja mad, labots 6x