Esmu ieradies dzīvoklī un beidzot došos čučēt. Kad modīšos, varēšu uzsākt pastāvīgas dzīvesvietas meklējumus

Rakstot šo ierakstu (apmēram 6.00 no rīta), atrados Ankaras autoostā, kafejnīcā, kurā jau pirms diviem gadiem ar astīti esmu pabijis. Iebraucām maķenīt ātrāk kā bijām gaidījuši (nedaudz pēc pieciem). Gaidījām, kad mūs no šejienes aizvāks uz dzīvokli.

Nolaižoties naksnīgajā Stambulā varēja vien apbrīnot pilsētas apmērus, ko iezīmēja nebeidzamas gaismas, zeltainās stīgas, kas caurvija pilsētu (lielceļi) un tilti. Prieks par Lieni, kurai būs „daudz skaistu bildīšu”.

Līdz brīdim, kad pametām Stambulas lidostu, nekas īpašs nenotika. Vien varu teikt, ka šajā un turpmākajos manos ierakstos ir iezīmējušies pirmie galvenie varoņi – es pats, Liene un Anna. Tādējādi šis brauciens jau ir maķenīt vieglāks kā mans pirmais Turcijas iekarošanas mēģinājums, kad to darīju piiilniiigiii vieeens.

Atgriežoties pie stāstījuma, jāsaka, ka pirmā interesantā padarīšana (vismaz man) bija iziešana no Stambulas lidostas. Līdz šim ārpus tās nebiju bijis. Bet ko tur daudz – iegādājām metro žetonus, iekāpām metro un laidām uz autoostu, kur veiksmīgi arī izspiedāmies no tā ārā. Te arī sākās pirmais kultoršoks Annai, kura vienīgā no mūsu trijotnes Turcijā līdz šim nebija bijusi. Tas gan ir tikai sākums.

 Līdz ko nokļuvām autoostas teritorijā, nepamanītas nevarēja palikt divas lietas – kebabi (neatturējāmies un noņammājām, sasodīti labs bija) un vīri, kas uzmācīgi prasīja, kurp dosimies un izmisīgi centās palīdzēt. Iespējas no tiem atkratīties – gandrīz nekādas, tomēr arguments, ka tev biļete jau ir kabatā, var palīdzēt. Autoostā nepameta doma – kas tovakar notika Stambulā? Gar autoostu, skaļi bļaudami, Turcijas karogiem rotātās mašīnās, vairākas reizes pabrauca jauniešu bari. Tāpatās, kādam autobusam izbraucot no autoostas, dumusvecei kūpot , kāds jauniešu bars diezgan pabriesmīgi nobļāva Turcijas himnu. Tātad – vai gadījumā tajā vakarā nespēlēja Turcijas nacionālā futbola izlase?

Autobusi, protams, lieliski. Katrā sēdeklī  TV (nakts vidū ne visai aktuāli) un plašums tāds, ka pat es varēju relatīvi ērti pačučēt.

Pagaidām nekā cita, ko pateikt īsti nav, ja vien neieslīgstu galējās detaļās.

Čau ^^