Nosaukums: Super Mario Bros.

Izdevējs: Nintendo EAD

Platformas: Nintendo Entertainment System, Family Computer Disk System, Super Famicom/Super Nintendo Entertainment System, Game Boy Color, Game Boy Advance, Virtual Console

Žanrs: Platform

Izlaišanas Datums: 1985. gada 13. septembris

 

Manuprāt jebkurš zina šo spēli, un jebkura nolifera karjera sakas ar Žiletonu (Kasetnieku vai kā nu kurš viņu sauc). Katra Kasetē/kartridžā, kurā bija vairāk par 100 spēlēm bija iekļauta šī superīgā spēlē - Super Mario Bros.

Gameplay



Tu iejūties galvenaja lomā - santehniķī Mario (diviem spēlētājiem spēlējot otrs ir viņa brālis Luigi). Spēles galvenais mērķis ir tikt caur dzīvam Sēņu karalistei, izdzīvot pret galvenā pretinieka Bowser padotajiem un izglābt princesi Toadstool. Cauri tevis ietajām pasaulēm, ir izmētātas monētas, kuras Mario krāj, un īpaši ķieģeļi, kuri ir atzīmēti ar jautājuma zīmi un, kuriem Mario no apakšas uzsitot, no tā izlec vēl monēts vai kāda īpaša lieta. Cits noslēpumu (parasti neredzams) ķieģelis satur vai nu retas mantas, vai arī daudz monētu. Ja spēlētājs saņem sarkano vai dzelteno sēni, Mario izaug divtik liels un ir spējīgs sasist tos ķieģeļus, kuri atrodas virs viņa. Spēlētājam tiek dots noteikts skaits dzīvību (kuras papildus var iegūt savācot zaļo vai oranžo 1-Up sēni, savācot 100 monētas, vai nogalinot vairakus ienaidniekus vienā rindā ar Koopa bruņām). Dzīvības tiek zaudētas Mario saņemot pārāk daudz bojājumus, iekrīot bedrē, vai arī beidzoties laikam, kad beidzas arī pati spēle un attiecīgais līmenis jāsāk pa jaunu. Mario galvenais uzbrukuma veids ir lēkšana uz ienaidniekiem, bet katrs ienaidnieks uz to reaģē savādāk - Goomba saplacināsies un nomirs, Koopa Troopa īslaicīgi ielīdīs savās bruņās, ļaujot Mario izmantot viņu kā ieroci. Pieskaroties bruņām vai arī uzlecot uz tām, atkarība, no kuras puses jūs uzēcāt vai pieskārāties tām, bruņas aizslīdes tajā virzienā. Jāpiemin, ka tas ne tikai iznīcina ienaidniekus, bet arī var atsisties pret sienu un ietriekties Mario, ievainojot viņu. Alternatīvs veids kā uzvarēt ienaidniekus, ir Uguns puķe, lieta kuru paceļot maina Mario krāsu (vai arī tikai palielina izmēru, ja tu vēl neesi divtik liels kā sākumā) un dod viņam spējas šaut ugunsbumbas. Mazak sastopama lieta ir Starman, kura parasti parādas no neredzamajiem ķieģeļiem. Tas padara Mario īslaicīgi neievainojamu pret vairumu briesmu. Spēle sastāv no astoņām pasaulēm ar četrām "apakšpasaulēm" (līmeņiem) katrā pasaulē. Pēdējais "līmenis" katrā pasaulē atrodas pilī, kur tev jācīnās ar Bowser vai vienu no viņa līdziniekiem. Spēlē ir arī iekļauti līmeņi, kuri atrodas zem ūdens, iekļaujot savādākus ienaidniekus. Dažos līmeņos ir slepenās vietas. Pārsvarā slepenajās vietās atrodas daudz monētu, bet tajās var arī būt "warp pipes", kuras Mario dod iespēju tikt uz tālākām pasaulēm, izlaižot iepriekšējās pasaules.

 

 

Ekrānšāviņi



 


Manas vērtējums par spēli -  10/10

Laboja , labots 2x