◊ Spēle: Resident Evil 4
Misijas: 19
◊ Zombiji: 766
◊ Personas: 12
◊ Bosi: 10
◊ Bonusi: 51
◊ Ieroči: 30 


♦ Misija 1-1

Jūs ierodaties kādā noslēpumainā ciemā. Ejiet iekšā mājā garām vārnu rosībai. Parādīsies video, ka jūs kāds vēro no iekšpuses. Ieejiet iekšā un nonāksiet pie kāda vīra, kas stāv pie krāsns. Leons/Jūs iedosiet viņam fotogrāfiju ar prezidenta meitu un vaicāsiet, vai viņš nav viņu redzējis. Noslēpumainais vīrs paņems cirvi un jums uzbruks. Nošaujiet viņu. Uzkāpiet augšā pa kāpnēm, paņemiet pistoles patronas un leciet ārā pa logu. Tur jums būs jānošauj vēl 3 mutējušies zombiji. Skrieniet pa taciņu tālāk, līdz nonāksiet pie suņa, kuram iesprūdusi kāja lāča slazdā. Izglābiet viņu. Turpiniet iet pa sliedēm. Visapkārt ir izlikti lācu slazdi, tādēļ centieties tajos neiekāpt. Nonāksiet līdz lāzeru slazdiem, kurus var viegli sašaut vien iztērējot vienu lodi, bet ir iespējams lodes pataupīt un izspraukties cauri pa maliņu. Uzmanieties no slazdiem. Iznīciniet zombijus, kas skrien pa kalna augšpusi. Ejot vien uz priekšu jūs viņus sastapsiet vēl, līdz nonāksiet līdz nelielam ciemam ar pāris mājām. Uzmanieties no slazdiem. Iekšā ēkā gaida pāris mošķi, kas negaidot jums metīs granātas. Nonākot pie lieliem vārtiem, ejiet tiem cauri.
Nu jūs esat ciemā, kurā plosās niknie zemnieku zombiji. Tur jūs redzēsiet, kas ir noticis ar šoferi, kurš jūs atveda. Dodieties pa kreisi gar mājām līdz nonāksiet pie zemnieku večas. Nošaujiet viņu un šurp sāks doties visa zombiju publika, kas rosās apkārt. Atrodiet kādu drošu slēptuvi un izdzīvojiet šaujot nešķīsteņus līdz sāks zvanīt baznīcas zvans. Tad viņi dosies projām un ciems būs tukšs. Izstaigājiet visas mājas un savāciet visus piederumus un mīļumjauko bisi (shotgun). Ejiet pa labi no vietas, kur jūs atnācāt, caur lielajiem vārtiem. Nu jūs esat fermā. Sašaujiet visus zilos medaljonus, kas paslēpti apkārt un attīriet fermu no nešķīsteņiem. Par 10 medaljoniem jūs vēlāk no tirgoņa iegūsiet par brīvu jaunu ieroci Punisher. Ieejiet baltajā kūtī un kāpiet augšā pa kāpnēm. Uzmanieties no lāču slazdiem. Izkāpiet ārā pa logu un ejiet līdz galam līdz nonāksiet pie lādes, kurā paslēpts kauss. To jūs varēsiet vēlāk pārdot. Izejiet cauri lielajiem vārtiem. Izejot cauru nonāksiet pie neliela kalniņa, kas ved lejup. Ejot uz priekšu zombiji no augšas jums grūdīs lejā lielu akmeni, kas ripos jums virsū. Skrieniet un izmantojiet pogu kombinācijas, lai izvarītos no tā. Tad jūs nonāksiet līdz nelielam ciemiņam, kur būs lāzeru slazdi un jums tiks mesti virsū dinamīti. Izvairieties un izcīniet ceļu līdz vārtiem. Nonāksiet saspiestā ēkā un redzēsiet, ka aiz kastēm slēpjās 4 zombiji. Iznīciniet viņus un uzmanieties no zemē izliktajiem slazdiem. Dodieties kanalizācijā līdz zivju dīķim. Jūs varat viņas nošaut un izmantot kā ēdienu. Uzkāpiet augšā pa kāpnēm, iznīciniet lāzera slazdu. Tad jūs dzirdēsiet nelielus sitienus no mājas iekšpuses. Skapī ir iesprostots Luiss Sera. Pabīdiet plauktu malā, lai tiktu līdz viņa sprostam. Izglābiet viņu. 

♦ Misija 1-2

Misija sāksies ar video, kurā būs jāizglābj pašam jūs abi. Tātad jūs ar Luisu esat sasieti un traks zemnieku mošķis nāks ar cirvi jums virsū. Jūsu uzdevums ir laikā nospiest vajadzīgās pogas, lai atbrīvotos no sasiešanas. Dodieties laukā, līdz nonāksiet pie tirgotāja. Pie viņa iespējams tirgoties un pirkt ieročus, pārdot kristālus un labi iepelnīties. Iziesiet cauri vārtiem un redzēsiet zombijus strādājam tādās, kā rūķu raktuvēs. Jūsu uzdevums ir atrast 2 atslēgas puses, kas paslēptas lādēs. Iznīciniet visus nešķīsteņus un savienojiet atrastās atslēgas puses. Ielieciet tās otrpus raktuvju vārtiem. Ejiet cauru vārtiem. Nonāksiet ēkā kur ir paslēpta atslēga baznīcas atvēršanai. Izejot cauri vienām no durvīm jums uzmāksies liels vīrs, ar smagiem zābakiem un drausmīgu seju. Pateiks, ka lai jūs šeit vairs nerādieties. Tad nu dodieties zemāk, attīriet virtuvi no mošķiem un un pieejiet pie durvīm, kur ir #1 Rebuss. 

♦ Misija 1-3

Paņemiet visu kas atrodās virtuvē un visapkārt. Izejot ārā redzēsiet, ka jūs gaida pāris nogribējušies smadzeņ-ēdāji un sapratīsiet, ka Motorzāģvecis ir atgriezies. Nošaujiet viņus. Iznīciniet visus/as kas stājās jums pretī, gan uz sliedēm, gan mājās kas ir priekšā un nonāksiet līdz vārtiem, kas ved atpakaļ uz ciemu, kur jūs cīnījāties līdz nozvan baznīcas zvans. Atveriet baznīcas durvis ar atslēgu ko atradāt un dodieties iekšā. Nonāksiet pazemē, kur ir nelielas lampas, kuras sašaujot aizdegās. Izsoļojot cauri pazemes tunelim nonāksiet kapsētā. Iznīciniet visu, kas stājās pretī (ieskaitot mucu pilno tačku, kas trauksies jums virsū.) Ejiet gar baznīcu un leciet pāri koka platformām līdz nonāksiet pie nelielas ēkas. Nošaujiet visu/as kas stāv ceļā un uzmanieties no kastē esošās čūskas. Izejiet cauri durvīm. Nonāksiet pie vēlviena ripojošā akmens. Izvairieties no viņa un nonāksiet līdz ciema purvam. Ūdenī būs pilns ar čūskām, zombijiem un lāzeru slazdiem. Tieciet visam cauri. Nonāksiet pie neliela uzkalniņa, un ēkā nebūtu slikti un pat būtu ļoti gudri saglabāties, jo ostā jūs iesēdīsieties laivā un cīnīsieties pret bosu #1. Kad boss būs uzvarēts, video parādīsies, ka Leons/Jūs ieiesiet kādā ēkā un sapratīsiet, ka jūsu asinīs ir iemaukts vīruss, kas jūs arvien ātrāk un ātrāk bendē nost.

♦ Misija 2-1

Ar laivu aizbrauciet pāri ezeram līdz zilajām lāpām. Tur būs jums jāsagāž kastes, lai iegūtu pāris noderīgus nieciņus pārdošanai. Tieciet līdz durvīm, atveriet tās, un cīnīsieties pret iespaidīgu skaitu šo vīrusu pārņemto mošķu. Slēpieties aiz sētām un tieciet līdz durvīm, kas jūs atkal novedīs pie koka platformam, kas ved uz baznīcu. Griezietie pa labi un nonāksiet pie vietas, kur jums jāiedarbina ūdens ģenerators. Sašaujiet visus zilos medaljonus. Sašaujiet visas kastes, kas karājās pie ķēdēm, lai izveidotu platformas, pār kurām pārlēkt. Tiksiet līdz kloķim, iedarbiniet to. Pārstās tecēt ūdens atbrīvojot ceļu izejai. Toties nāks jauns grupējums ar zombijiem. Atbrīvojieties no viņiem tā pamatīgi un skrieniet uz jauno alu. Nonāksiet līdz vārtiem, kas ievedīs jūs taisni El Gigante midzenī jeb Boss #2. Kad trollis būs uzveikts, dodieties atpakaļ uz baznīcu. tur jūs gaidīs traki vilki. Iznīciniet viņus un atveriet ar jūsu atslēgas palīdzību baznīcas durvis. Uzrāpieties otrajā stāvā un leciet pāri lustrai uz otru pusi. Tur būs rebuss #2. Atvērsies vārti un atveriet durvis. Satiksiet Ashley Graham. Nonākuši līdz baznīcas centram parādīsies video fragments. 

♦ Misija 2-2

Dodieties prom no baznīcas atpakaļ uz galveno ciemu, pa ceļam iznīcinot zombiju armiju. Ciemā dodieties pa kreisi no lielā skatu torņa. Uzmanieties no lāču slazdiem. Izejot cauri vārtiem paslēpiet Ešliju kastē, un lai nāk ārā tikai tad, kad jūs uzsvilpsiet. Ar Ešlijas palīdzību atver lielās durvis. Viņai ir jāpārrāpjās pāri un tās jaatslēdz no otras puses. Nu būs pagarš video, kurā jūs nonāksiet ēkā, kur no visām pusēm nāks zombiji. Jeb šī līmeņa daļa saucas izdzīvošana (survival). Par laimi Luis ir atgriezies un jums palīdzēs atkratīties un nepieļaut zombiju iekļūšanu mājā. Izturiet cik vien ilgi ir iespējams. Kad viss būs beidzies savāciet visu, kas ir iekšā un ārā no mājas. Video fragments.

♦ Misija 2-3

Nonāksiet kloķa, ar kuru jums būs iespēja:
Cīnīties pret El Gigante, jeb Boss #3 vēlreiz - citā vietā
Cīnīties pret Motorzāģu armiju un Zombiju lērumu.
Viss ir atkarīgs no tā, uz kuru pusi jūs pavilksiet kloķi. Atvērsies attiecīgās durvis un sāksiet cīņu. Vienā no šiem izvēles variantiem iegūsiet atslēgu ar kuru tiksiet tālāk cauri vārtiem. Tieciet cauri ēkai, kur bija virtuve, vēlreiz un dodieties ar atslēgas palīdzību cauri vārtiem. Nu jūs tiksieties ar šo zemnieku vadoni, jeb Bosu #4. Pasakiet Ešlijai, lai viņa noslēpjās kastē, un dodieties iekšā lielajā šķūnī. Kad boss būs uzvarēts, savāciet viņa aci un dodieties tālāk. Izejot cauri vārtiem jums virsū trieksies autiņš. Iznīciniet šoferi un sašaujiet dzinēju pirms tas uznesas jums virsū. Jums ceļā stāsies vēl pāris mošķi, bet skrieniet tālāk augšā. Ieraudzīsiet pili. Skrieniet pāri tiltam un galā griežot kloķi paceliet to gaisā, lai zemnieku zombiji netiktu pāri upei. Video fragments.

♦ Misija 3-1

Nonākuši pilī, uz jums mērķēs ar ugunbumbām zombiju mūki. Sašaujiet sarkanās mucas, kas atrodas viņiem blakus. Labāk to darot atstāj Ešliju, kādā drošā vietā, lai viņa netiktu netīšām nogalināta. Kad mūki ir iznīcināti, dodies pie lielgabala un ar Ešlijas palīdzību iegrieziet sviras, lai uzvilktu lielgabalu no pagrabstāva. Ar lielgabalu izšauj carumu lielajos pils vārtos un dodieties iekšā. Tālāk ieejot pirmajās durvīs jums būs jāiznīcina mūku grupa. Tālāk, lai atvērtu turpmākās durvis samainiet vietām pirmā stāva zobenu ar otrā stāva zobenu, . Dodieties tālāk un savāciet visu, kas atrodās plauktos un kastēs. Jums turpmāk uzbruks dažādi mūki, gan ar arbaletiem, vairogiem, kā arī ar izkaptīm. Tāpēc sargi galvu. Satiksiet Ramonu Salazaru, mazu punduri, jeb bosu #5. Tālāk jums nāksies cīnīties ar cietumā esošo briesmoni. Uzmanies no viņa asmeņiem, kas piestiprināti rokām. Labā ziņa ir tā, ka viņš ir akls, bet sliktā ir tā, ka viņam ir izcili laba dzirde. Tādēļ šauj pa zvaniem, lai jauktu viņam prātu. Kad viņs būs miris, iedarbini slēdzi, kas bija viņa kamerā un izslēgsi liesmojošās statujas. Dodies atpakaļ, kur viņām netiki garām un satiksi jaunu mūku grupējumu. Iznīciniet tos un arī nākamos, kas atrodās lielā pielūgšanas telpā. Galu galā, kad ta būs paveikts, Ešlija tik ieslodzīta.

♦ Misija 3-2

Pārbaudiet visas lādes, kastes un vāzes. Izejiet cauri durvīm. Tur būs liels placis ar zombiju pūli. Nāksies šaut daudz un dikti.  Atrodot atslēgu nonāksiet istabā, kur lieli cirvji kustēsies turp un atpakaļ, mēģinot tevi sacirst uz pusēm. Tikt cauri nav nemaz tik grūti. Tālāk izej cauri durvīm un paņem granātu. Atrodoties uz balkona tu redzēsi, ka lejā ir pilns ar šiem mūkiem, kas pielūdz kādu rituālu. Met granātu lejā. Nu tev ir daudz daudz vairāk ko pārdot, nevis ļaut viņiem šaujot lai aizskrien. Nonāksi telpā, kur būs jānovāc izkapšu zombiju armija un jādabu atslēga no sarkana mūka, kam pār galvu dīvaina rituālu maska. Viņu var paspēt noķert pirms viņš iesēžās Machine Gun un izārda tavas iekšas uz sienas. Toties noķerot tev nenāksies pret viņu cīnīties. Jebkurā gadijumā dabū atslēgu un dodies tālāk uz durvīm. Nonāksi telpā, kur būs rebuss #3. Tālāk izej cauri zombiju tunelim, līdz nonāksi pie grāmatuplaukta. Atrodi pus-atslēgu, kas ir paslēpta vienā no 3 istabām. Ej atpakaļ, līdz vietai, kur jāsašauj gleznā glāze. Ej iekšā telpā un nokritiš liels būris. Nu jums atkal būs jācīnās pret Dunč-asmens aklo briesmoni. Šoreiz tas nebūs tik vienkārši, jo nav zvanu + jums vēl pa kājām maisīsies bariņš mūku. Kad visi būs miruši, savāc otru pusi atslēgas un apvienojot tās dodies cauri durvīm izmantojot atslēgu. Video fagments, kurā satiksi Adu Vongu.

♦ Misija 3-3

Savāc kristālu no gultas un dodies cauri durvīm. Pienācis laiks vēlvienam kārtīgam jandāliņam ar zombiju kaudzi. Vēlviens tā saucamais Vilknadzis un pārdesmit vairogiem apbruņojušies monki ar arbaletu brāļiem. Iznīcini viņus un dodies lejā pa trepēm. Redzēsi, ka tur zombiji sasēdušies, kā uz mielastu. Atbrīvojies no viņiem. Izskrien cauri gaitenim un būs Video fragments, kurā galvenais Boss Sadlers novāc tavu draugu Luisu. 

♦ Misija 3-4

Atrodi gleznu, aiz kuras ir diezgan daudz naudas. Paej līdz lielās telpas centram un redzēsi, ka lejā ir pieķēdēta Ešlija. Sašauj ķēdes, taču to darot mēģini viņai netrāpīt. Tālāk Ešlijai nāksies izdzīvot kamēr jūs šausiet zombijus, kas cenšas viņu aizvest. Kad visi zombiji būs nošauti, Ešlija savāks atslēgu un atslēgs durvis. Tālāk jūs vadīsiet personāžu - Ešliju. Jums sākumā nav ne ieroču, ne dzīvību. Jums nāksies iznīcināt zombijus metot tiem virsū degošus priekšmetus. Ar kloķa palīdzību atslēdz visas durvis un atrodi atslēgu, lai atvērtu durvis. Nonāksiet pie puzzles (sk.rēbuss#4). Kad tas paveikts, ielieciet trūkstošo puzles gabaliņu iekšā un atvērsies jauna telpa. Uzmanieties no dzelzs karavīriem. Tālāk iegūsiet lādē paslēptu Salazāra ģimenes bildi un ieliciet to atpakaļ pie brūnajām durvīm, kuras iepriekš nevarējāt atvērt, lai varētu pagriest sviru. Atvērsies durvis un satiskiet Leonu.



Zemnieki zombiji:
Dzīvo ciemos. Redzami līmeņos no 1-1 līdz 2-3.
Strādā un pieskata savus lopus. Runā savā valodā, bet saprotamais no viņu teiktā ir "Lord Saddler". Kā ieročus izmanto nažus, kūts dakšas, sirpjus un dinamītus, motorzāģus. Pēc izskata 6 dažādi zombiji zemnieki. Spēks: Vājākais no iespējamā. Nepatīk troksnis un cilvēku smaka. Gan sievietes, gan vīrieši.




Mūki zombiji:
Uzturās pilī. Līmeņos no 3-1 līdz 4-3. Kā ieročus izmanto arbaletus, izkaptis, asmeņu vairogus, asmeņu bumbas ķēdē, sirpjus. Dzied savā nodabā un nevienam, izņemot tev, viņi netraucē. Sastopami 7 dažādi veidi. Dzimums: Vīrieši. Bīstamība ir vidēja, viens izkapts cirtiens var būt liktenīgs un vāles arī labi viņiem iet pie sirds.



 

Novistadori:
Tā saucamās lielās vaboles. Dzīvo lielā alā un spēj tapt neredzamas. Ļoti bīstami. Seko mātītes komandai. Uzbrūk kožot galvā, ai apvemjot ar skābi.
Nositot izmet kristālus, kurus var iemixēt kādā no dārglietām. Izkliedz lielas kodes skaņas. Pēc izskata 2 dažādi veidi.



 
Dzelzs jaunavas:
Neveiksmīgs ķimijas procedūru un vīrusu infekcijas ekspermentu rezultāts. Piekļūst tuvu kādai dzīvai radībai, izšauj no porām dzelzs asmeņus, kas momentā nogalina. Ļoti bīstami. Uzturās slimnīcas saldētavās. Ar speciālu tēmekli ir iespējams iznīcināt šos neganteņus pavisam ātri. Pēc izskata 2 dažādi veidi.



 
Zombiji renegāti:
Ļoti bīstami. Kā ieročus izmanto Machine Gun, lāzerzobenus, ķēdes bumbas, dinamītus, arbaletus.
Uzturās pēdējā salā, uz kuras jānovāc pēdējais boss. Apsargā pretvīrusa devas un ir ļoti bīstami. Viņu priekšnieks ir Krauzers. Pēc izskata 7 dažādi veidi.


 
 
Leon S. Kennedy
Dzimšanas gads: 1977
Asins Grupa: A
Dzimums: Vīrietis
Augums: 1m 78cm
Svars: 70kg
Rase: Kaukāzs
Darbavieta: Racoon pilsētas policijas iecirknis. 
Galvenais ierocis: bise




 

Ashley Graham
Dzimšanas gads: 1984
Dzimums: Sieviete
Augums: 1m 68cm
Svars: 54kg
Rase: Kaukāziete
Darbavieta: Koledžas studente
Statuss: Dzīva
Galvenais ierocis: eļļas kannas 

 




Ada Wong
Dzimšanas gads: 1974
Asins Grupa: AB
Dzimums: Sieviete
Rase: Āziete
Darbavieta: Umbrella korporācija
Statuss: Dzīva
Galvenais ierocis: TMP




Luis Sera
Dzimšanas gads: 1976
Asins grupa: Nezināma
Dzimums: Vīrietis
Augums: Nezināms
Rase: Kaukāzs
Darbavieta: Las Plagas ķīmiķis
Status: Miris
Galvenais ierocis: Mauzers



 

Ingrid Hunnigan
Dzimums: Sieviete
Asins Grupa: Nezināma
Darbavieta: US Secret Service
Statuss: Dzīva 
Galvenais ierocis: Nezināms


 



 

Jack Krauser
Dzimums: Vīrietis
Rase: Kaukāzs
Darbavieta: US SOCOM biedrs, Albert Wesker sekotājs un Osmund Saddler rokaspuisis
Statuss: Miris
Galvenais ierocis: Arbalets




 

Osmund Saddler
Nāves gads: 2004
Dzimums: Vīrietis 
Rase: Kaukāzs | Spānis
Darbavieta: Los Illuminados (inficēto zombiju) galva
Statuss: Miris
Galvenais ierocis: Maģisks zizlis
 



 

Bitores Mandez
Nāves gads: 2004
Dzimums: Vīrietis
Rase: Spānis
Darbavieta: Ciema Vecākais
Statuss: Miris
Galvenais ierocis: Rokas




 
Ramon Salazar
Dzimšanas gads: 1984
Dzimums: Vīrietis
Rase: Kaukāzs | Spānis
Darbavieta: Kastelāns
Galvenais ierocis: Rokaspuiši



 

The Merchant
Rase: Kaukāzs
Asins grupa: Nezināma
Darbavieta: Ieroču tirgotājs
Statuss: Nezināms
Galvenais ierocis:


 



 

Albert Wesker
Dzimšanas gads: 1960
Nāves datums: 2009. gada 9. marts
Asins grupa: O
Dzimums: Vīrietis
Augums: 1m 90cm
Svars: 90kg
Darbavieta: Umbrella korporācija | ASV taktiskā vienība
Statuss: Miris
Galvenais ierocis: Matilda




 
Mike
Nāves gads: 2004
Dzimums: Vīrietis
Darbavieta: Valdības drošības pilots
Statuss: Miris


◊ Radījums no Melnās lagūnas
   Boss #1 DEL LAGO

Šo bosu uzveikt nāksies tikai ar harpūnām, kuras jūs varēsiet tikai mest ar rokām. Būtībā, braucot ar laivu, jūsu enkurs aizķerās aiz lagūnas briesmoņa spuras un jūs tiekat vilkts pa ezeru, kā sviests pa karstu pannu. Jūsu uzdevums ir šai zivij trāpīt 12 reizes ar harpūnu. Nav svarīgi, vai tā ir tieši rīkle vai mugura. Kad jūs tiksiet vilkts, uzmanieties no koku zaru atlūzām, kas mētājās ezerā. Ja jūs tām uztrieksieties ar laivu, jūs tiksiet no tās iesviests ūdenī un nāksies ar taustiņu kombināciju palīdzību peldēt atpakaļ līdz laivai. Būs vismaz 3 brīži, kad jūsu laiva apstāsies pilnīgi uz vietas un šis ezera nezvērs spēs uzrasties no dzīlēm absolūti negaidītā vietā. Tādēļ jums nāksies strauji noreāģēt sarkanajai bultiņai, kas parādīsies. Kad zivs izlīdīs no ezera dzīlēm un jums nesīsies tieši virsū, nemūciet bet ātri izdariet 3 metienu tieši rīklē, tad nezvērs ar savu muti jūs nnorīs, bet ātri vien pazudīs atkal ezerā. Kad boss būs uzveikts un grims līdz smilšainajai ezera gultnei, jūsu kāja aizķersies aiz enkura šņores un jums nāksies ar taustiņu kombināciju palīdzību - ar nazi pārcirst šņori, lai jūs nenoslīktu. 



Trollis
   Boss #2 EL GIGANTE

Šo bosu sastapsiet milzīgā troļļu krātiņā, turpat pie ezera. Ideālākais ieroču arsenāls priekš šī lielpēžā iznīcināšanas ir bise, TMP un granātas. Neuztraucies par to, kas atrodās mazajās mājiņās, bet uztraucies par to, lai šīs nezvērs jūs nesamīda un neaizsper tālēs zilajās. Nežēlo patronas un ber visu, kas ir tavā atverē. Bosa iznīcināšanai būs 3 fāzes, kurās viņš nogulsies un sāpēs mocīsies. Tajā brīdī no viņā muguras izlīdīs vīrusains mošķis, kurš tev ar taustiņu kombināciju ir jāsagriež. Protams tu vari arī šaut, bet, ja gribi taupīt lodes troļļa ātrākai iznīcināšanai, tad labāk izmanto nazi. Ļoti noderīgs ir suns, ko izglābi spēles sākumā. Ja izglābi sunīti, viņš atskries un novērsīs troļļa uzmanību no tevis, lai tu varētu netraucēti viņam ielaist pārsimts lodes mugurā. Nav nekādas atšķirības, vai tu šauj pa kājām, vai galvu. Jebkurā gadijumā viņā nervi neizturēs un sāpes arī nepārcietīs. Esi piesardzīgs un nelien viņām pie kājām.



Trollis
   Boss #3 EL GIGANTE (atdzimšana)

Sastapsiet negaidīti. Viņš nolēks no klints tādā, kā nelielā kanjonā. Tikai nepiečurājiet bikses. Viņa uzveikšanas taktika ir diezgan vienkārša. Skrien viņam garām un jums priekšā būs 2 lielas koka sienas, kuru durvis ir aizslēgtas un aizķēdētas. Izmantojot TMP sašauj šī ķēdes un neatskatoties skrien līdz pašam galam. Kad tiksi līdz galam, gaidi šo nezvēru nākam. Tiklīdz viņu ieraudzīsi, jau pa gabalu sāc bērt visu, kas ir tavā atverē. Paskaties uz augšu, vai redzi lielu akmeni, kas stāv uz koka platformas? Sašauj siju uz kā viņš stāv un sagaidī īsto brīdi, lai akmens trāpa trollim pa galvu. Kanjonā ir 2 akmeņi, tāpēc uzmanies, lai kāds arī neuzlido tev virsū. Tāpāt, kā iepriekšējam trollim šim arī no muguras izlīdīs mošķīts, kuru gudrāk būtu sašķaidīt ar nazi. Kad trollis būs uzveikts, viņš kritīs un ar taustiņu kombināciju tev būs jāpsapēj pamukt nostāk, lai viņa smagā masa jūs nesaspiestu kā pankūku.



◊  Ciema vecākais
    Boss #4 BITORES MENDEZ

Šo bosu sastapsiet kādā ciema šķūnī un šeit jums noteikti nāksies pasvīst pie pults vai klaviatūras, jo šīs tiešām ir īsts elles priekškambaris. Tiklīdz ieiesiet šķūnī, jums no muguras pienāks šis milzis un dzelzs roktorus sasies, kā diegu mezglā. Nu jūs vairs netiekat ārā. Tad varēs redzēt diezgan iespaidīgu ekšen video, kurā parādīsies šī VECAJO patiesā būtība un jums nāksies ātri viņu sašaut ar TMP, lai no pārējā ķermeņa atdalītos viņa kājas. Pēc tam viņš ar savām muguras cirtnēm skraidīs pa sienām un griestiem. Uzmanies no uguns, kas plosās apkārt un ber pa viņa papildrokām, lai viņš nokrīt zemē. 1 trāpījums jūsu ķermenī un viss var beigties nāvējoši. Tādēļ saudzējiet sevi un nebrīnieties uz apkārtējo grafiku, un patronām, kas mētājās. Tam jums vienkārši nebūs laika. Granātas šeit ir absolūti nevajadzīgas. Izmanto tikai TMP un šauj pa cirtņiem. Protams, zemē labāk nestāviet vispār, pakāpieties uz kāpnēm un beriet ar lodēm šim vecajam no turienes.



Aklais vilknadzis?
   Boss #5 Garrador

Sastapsiet pils cietuma kambarī. Šis trakais, kuram acs plakstiņi ir aizšūti dzird izcili labi. Tiklīdz viņu atbrīvosiet, mūciet pa trepēm augšā un uzšaujiet vienreiz pa vienu no zelta zvaniem, kas tur atrodas. Viņš skries tiem virsū un redzēsiet cik nežēlīgi viņš viņus sacērt. Tajā brīdī, kad viņš tiem sit, nober ar ložu kārtu pa viņā vājo muguru, lai mošķis, kas viņā mitinās iekšā saēd viņa iekšas. Pēc tam šauj pa citu zvanu, lai Garadors atkal apjūk un skrien iznīcināt nākamo zvanu. Atkal noberiet pa viņa muguru. Atcerieties to, ka viņš ir pilnībā imūns pret lodēm, kuras tiek izšautas jebkurā citā ķermeņa rajonā. Pat šaujot viņam pa cirkšņiem viņš nejūt sāpes. Noder arī granātas, tas jums dod garantiju, ka ka viņa mugura noteikti tiks ievainota. Tad nu sargiet sevi un centieties nepakļūt zem viņa ķetnām.



Salazara rokaspuisis
   Boss #6 VERDUGO

Sastapsiet kanalizācijā. Pirms cīnīsieties ar viņu, jums nāksies izvairīties no griestiem ķerošās viņa astes. Viens no stiprākajiem bosiem. Taktika arī diezgan sarežģīta, proti jums nāksies viņu iesaldēt un izterē absolūti visu ieroču arsenālu. Ja spēles gaitā krājāt lodes, tad šeit jums viņas noteikti beigsies. Iesaldēšana notiek palaižot slāpekļa tvertnes. Šim radījumam viņas nepatīk un viņš iesalst. Tiklīdz viņs ir iesalis, ber viņam tieši pa galvu. Tā viņam ir vājā vieta. Ieskrien attiecīgās telpās, kurās ir jāiedarbina pogas, lai nokļūtu pie lifta, kas ved atpakaļ augšā. Viņa sities ir episks un labāk netuvoties šim nešķīstenim nemaz. Vārdakot sasaldē un nober - sasaldē un nober. Kad viņš būs beigts, atbrauks no augšās lejā lifts, ar kuru tiksiet prom no šīs smakojošās vietas.



Troļļu brāļi
   Boss #7 EL GIGANTE BROS

Aizskāri mazos brāļus? Lielie nu ir klāt un darīs visu visu, lai no tevis nepaliktu ne putekļu čupiņa. Toties šie lielie ir arī lēnāki un stulbāki. Šājā cīņā jūs varat iztikt bez nevienas patronas. Jūsu uzdevums ir atrast vajadzīgo kloķi, kas atver lielo rensteli uz ugunīgu lavu. Atrodiet slēdzi, kas atrodas kaut kur uz koka platformas, uz kuras var nonākt kāpjot pa kāpnēm - sagaidiet, kad abi troļļi atrodas uz šīs rensteles un nospiediet kloķi. Viņi abi iekritīs lavā un kliedzieniem skanot, aizies nebūtībā. Protams, jūs varat arī viņus nošaut, tādejādi no katra iegūsot papildus naudas kaudzi. Ņemiet vērā, ka šie abi ir labi apbruņoti un tos jāšauj daudz ilgāk nekā abus iepriekšējos. Nav nekādas šaušanas taktikas, jo ala, kurā atradīsieties ir daudz lielāka un ir iespējams daudz ātrāk atrauties no viņiem, lai varētu izdarītu precīzus šāvienus.



Punduris un viņa labā roka
   Boss #8 SALAZAR

Arī šeit nāksies pielietot milzīgu skaitu TMP patronu. Lai uzveikto šo bosu, jums nāksies šaut pa radījuma lielajām acīm, kas parādīsies no visurienes. No arēnas, kurā notiks šī cīņa, labāk nelec lejā, jo tur jūs jau gaida maziņi novistadori. Šis mazais Salazārs nemaz nebūs tik mazs, un kliedzini viņam būs šausminoši. Ilgi gaidītā cīņa pret šo kūniņbriesmoni beidzot beigsies šajā pilī. Šauj pa acīm un gaidi, kad salazārs izlīdīs no savas čaulas, lai viņam var tā smuki salaist pierē lodes. Izvairies vienīgi no asajiem cirtieniem, ko veiks viņa labā roka un viss būs bumbās.



Vecais draugs
   Boss #9 KRAUSER

Grūtākais boss no visiem. Izmantos savu roku, kā aizsegu un tai nu jūs cauri izšaut nevarēsiet. Kā ieroci izmanto savu armijas dunci. Vislabākais ieroču arsenālā ir tas, kas maksā 100, 000 monētu. Jā, tieši tā - raķešmetējs. Bez tā jūs ar vienkāršām lodēm viņu nespēsiet uzvarēt. Izmanto Flash granātu, lai viņš apžilbst un atbrīvo ķermeni no aizsega, lai jūs spētu izdarīt veiklu un precīzu šāvienu viņam tieši nierēs. Viņš izmantos armijā mācītus kaujas paņēmienus, kas jūs vienā mirklī noliks pie vietas, tādēļ necentieties uz viņu lieki gaidīt. Kustās viņs veikli, atdarinot klaburčūskas un ērgļa apvienotu nezvēru. Ar TMP jūs spēsiet viņām ielaist lodes tikai kājas, toties, ja to jūs izdarīsiet gana ātri un precīzi, viņš pamocīsies vairākās cīņas stadijās un atbrīvos savu ķermeni no spārna. Sprāgstošās granātas viņam nenodara pilnīgi neko. Paspēj viņu neitralizēt, pirms tornis, uz kura jūs cīnāties, neuzsprāgst.



Visu Galveno Galvenais
   Boss #10 LORD SADDLER

Pēdējā cīņa uz šīs zombiju salas. Tātad Saddlers nu būs lielāks un spēcīgāks. Taktika, kā izveikt: Skrien pie pults, kas iedarbina celtni, kas kustina dzelzs stieņus. Trāpi ar šiem stieņiem Sadleram, lai viņš apstātos un nokristu uz ceļiem. Tad pieskrien viņam klāt un ar nazi iecērt viņam tieši acī. Tā vairākas reizes, līdz atnāks draudzene ADA un nometīs jums raķešmetēju. Skrieniet pāri tiltam, un centieties tur neiekrist, kad viņš atdalīsies. Paņemiet raķešmetēju un izšaujiet. Nav nekādas nozīmes, uz kuru pusi jūs šausiet, jo šī raķete ar sarkano uzgali trāpīs tieši Sadleram sejā, tādejādi padarot viņu bezspēcīgu un iznīcinātu. 

 


♦ The Mercenaries (minigame): Pabeidziet spēli uz Easy | Medium vai Hard grūtības līmeni
♦ Seperate Ways (minigame): Pabeidziet spēli uz Easy | Medium vai Hard grūtības līmeni
♦ Game With Ada (minigame): Pabeidziet spēli uz Easy | Medium vai Hard grūtības līmeni
♦ Medium Mode: Pabeidziet spēli uz Easy grūtības līmeni
♦ Hard Mode: Pabeidziet spēli uz Medium grūtības līmeni
♦ S.T.A.R.S. Uniforma Leonam: Pabeidziet spēli uz Easy grūtības līmeni
♦ Mafijas Uniforma Leonam | Ešlijai Bruņas: Pabeidziet spēli uz Medium grūtības līmeni
♦ Gangsteru automāts: Pabeidziet spēli uz Easy grūtības līmeni
♦ RocketLauncher: Pabeidziet spēli uz Easy grūtības līmeni
♦ HandCannon: The Mercenaries visus līmeņos dabūjat pa 5 zvaigznēm
♦ Matilda: Pabeidziet spēli uz Medium grūtības līmeni
♦ Plasma Gun: Pabeidziet spēli uz Hard grūtības līmeni

Laboja mad, labots 4x