Nosaukums:  Terraria
 Žanrs:  Piedzīvojumu | Izdzīvošanas 
 Platformas:  PC | Xbox | PlayStation | iOS | Android
 Iznākšanas datums:

 PC: 2011. gada, 16. maijs.
 Xbox: 2013. gada, 27. marts.
 PlayStation: 2013. gada, 26. marts.
 iOS: 2013. gada, 29. augusts.
 Android: 2013. gada, 13. septembris.

 Spēles režīmi:  Vienspēlētāju un daudzspēlētāju.
 Izstrādātājs:  Re-Logic
 Izdevējs:  Re-Logic (PC) un  505 games (Xbox, PS, iOS, Android)

Spēles apraksts

 Terraria ir nebeidzama piedzīvojumu spēle, kur Tu, kā spēlētājs, vari rakties, būvēt, spridzināt, nogalināt un vēl visu ko, ko vien Tava iztēle prot izdomāt. Spēle ir balstīta uz Minecraft principiem, tikai no sāniem, jeb 2d. Spēle tiek uzsākta ģenerējot unikālu pasauli, pa kuru Tu vari doties savos piedzīvojumos. 

Prasības

 Intel CPU  Pentium 4 1.6GHz
 AMD CPU  Athlon XP 1700+
 Nvidia GPU  GeForce 8500 GT
 AMD GPU  Mobility Radeon HD 3650
 RAM  512 MB
 OS  Vista | XP | 7 | 8
 DirectX  DX 9
 HDD  200 MB

 

Par spēli

 Terraria viennozīmīgi ir lieliska spēle, ja Tev patīk skraidīt bezsakarā pa pasauli un meklēt kaut ko nozīmīgu, vai arī cīnīties stiprus bossus, kurus dažs labs pat var nosist ar spēles sākuma ieročiem. Manuprāt Terraria ir domāta tikai priekš daudzspēlētāju režīma, lai pierādītu, cik ātri Tu vari savākt resursus un pieveikt visus krutos bosus. Vienspēlētāju režīms protams arī ir interesants, jo Tu var pats sev pierādīt to, ka vari savākt visus iespējamos spēles priekšmetus un pārdzīvot bargās ziemas, cīnoties pret bargajiem zombijiem.

 Lai nu kā, spēle tāpat paliek izcila arī to trūkumu dēļ, jo tomēr Terraria ir ļoti zemas prasības. Vai Tev ir dators no zelta, vai gadus piecus vecs dators, kuru lombardā varēsi pārdot par nepilnu latu, Tu tāpat varēsi paspēlēt šo eleganto spēli, tas ir liels pluss, jo tomēr tas dod lielas iespējas spēlēt daudzspēlētāju režīmā. Neskaitot to, ka spēle iet bezmaz vai katra datora, tai ir arī pievienota lieliska mūzika, kas mainās ieejot citā zonā, vai cīnoties pret kādu bosu.

 Skatoties uz to, ka jau pirmajā nedēļā Terraria bija ļoti lieli panākumi un ieguvumi, pēc diviem gadiem izdeva arī konsoļu versiju, domājot, ka būs vēl daudz ienākumi. Nu šeit es varu vienīgi teikt, ka tas nav īsti izdevies, jo spēle ir pilnīgi izpurgāta, jo ir pat iespējams spēli iziet. Murgs. Un vēl pēc šī konsoļu buma parādijās arī telefonos spēles aplikācija, kas iznāca ļoti, ļoti nesen. Bet neko papildināt es nevaru par to, jo uz telefona ir vienkārši konsoļu spēle, tikai uz mazāka ekrāna ar daudz grūtāku vadību. 

 Bet nu kopumā es teikšu, ka spēle tomēr ir lieliska. Ja ir sanākuši draugi, kuri pārsvarā grib tikai spēlēt datoru, un viņiem ir sūdīgi datori, šī ir lieliska spēle, ko izvēlēties vakaram. 

Vērtējumi

 IGN  9/10
 Gamespot  8.5/10
 Mans  8/10

 

 

Treileri

PC

Konsoles

 

Ekrānšāviņi