Nosaukums: The Ghost Writer

Latviskais nosaukums: Rēgu rakstnieks

Aktieri: Ewan McGregor, Tom Wilkinson, Pierce Brosnan.

Žanrs: Drāma, mistērija.

Gads: 2010

Režisors: Roman Polanski

Sižets: Anglijas premjers ir visu ienīsts un tiek vainots par dalību terorismā. Lai nu pats to noliedz, viņš sāk rakstīt memuārus. Viņš nolīdz ''rēgu'', kas palīdzēs to viņam izdarīt. Tomēr, šis rēgs iet bojā. Tad tiek noalgots jauns rēgs. Viņš neko no politikas nesaprot, tomēr cenšas uzrakstīt šos memuārus, jo tomēr ceturdaļa miljona ir krietns žūksnītis. Tā kā premjers ir visu ienīsts, rēgam nākas doties uz Ameriku, uz kādu salu, kur premjers slēpjas no protestētājiem. Bet ar laiku šis rēgs saprot, ka šis darbs ir, kas vairāk nekā tikai rakstīšana...

Manas domas par filmu: Šis rēgs no politikas nekā daudz nesaprata. Tā pat arī es. Tomēr ar laiku es sapratu, ka nemaz ar politiku tur tik daudz nav saistīts. Sižets bija grūti uztverams un tā teikt ''prāta drātējums''. Un kaut kā tā arī ir, jo sākums vispār nebija īsti saprotams, tikai ap vidu es sāku nedaudz apjēgt kas un kā, bet pašās beigās atkal rodas jautājumi: (tālākais teksts satur spoilerus no beigām!), kas viņu notrieca, kāpēc un ko viņš vēl ielika tajā papīra gabalā, kuru iedeva Rūtai.

(Spoileri beidzas). Vizuāli filma bija interesanta, pirmkārt, es nekad neesmu bijis Londonā, un filmas ar to arī neesmu redzējis, toties tagad es redzēju kā tur ir - interesanti. Arī uz salas, kur apmetās rēgs bija diezgan interesanti. 

Par aktieriem. Pirmkārt, Pīrsu (Džeimsu Bondu) bija diezgan dīvaini vērot kā premjeru, bez moderniem ieročiem un nevienu pat nenogalinot. Bet vispār, piemeklētie aktieri bija lieliski! To aktierspēli bija brīnišķīga un bija interesanti viņus visus vērot.

Skaņu efekti un specefekti. Skaņas bija foršas, īstas un labas. Nekur piekasīties! Toties par specefektiem gan var. Šķiet, ka budžets aptrūkās, jo visur redz kopā līmējumu - cilvēks + siena, un ir nedaudz pat slikti skatīties tādu līmējumu. Šī ir jaunākā filma, kurā es redzu tādu nolaidību.

Filmu man noskatīties ieteica māsa, teica, ka baigi interesanta, bet tomēr satur savu šausmenes un trillera efektu. Tā nav! Vismaz priekš manis! Protams, bija tā, ka vislaik ir tumšs, pelēks, bezkrāsains, kas filmu padara ērmotu, bet tomēr tajā nebija īsti šausmenes efekti. Es pats personīgi neieteiktu jums skatīties - garlaicīgi un nevērtīgi iztērētas 2 stundas, tomēr daudzi citi teiks, ka filma ir ideāla, piemēram, vasarā, ''kinomānijā'' arī šī filma tika dikti slavēta.

Mans vērtējums: 5.3/10

IMDB vērtējums:  7.5/10

IFDB vērtējums:  6.9/10

Traileris: 

Laboja , labots 1x