Režisors: Peter Jackson

Lomās: Elijah Wood, Ian McKellen, Orlando Bloom, Alan Howard, Noel Appleby, Sean Astin, Sala Baker, Sean Bean, Cate Blanchett, Billy Boyd, Marton Csokas.

 

Filmas apraksts:

Filmā stāsta par hobitu Frodo Baginsu, kurš mantojis varas gredzenu no Bilbo Baginsa. Bilbo Baginss ieguva varas gredzenu pa visam nejauši. Kļūdams vecs, Bilbo Baginss atstāja varas gredzenu Frodo Baginsam. Lai nedraudētu briesmas, Frodo kopā ar Semu,Pipinu un Meriju dodās uz Rivendellu. Rivendellā izveido brālību, kuras mērķis ir tikt līdz Mordoras kalnam, lai varas gredzenu sadedzinātu Mordoras liesmās un iznīcināt tumsas valdnieku Sauronu, lai to izdarītu būs javeic garš ceļš parī visai viduszemei.

Manas domas:

Izcila filma tāpat kā pārejās Gredzena pavēlnieka daļas. Kopumā filma bija piedzīvojumiem bagāta un interesanta, bet tomēr filmā bija daudz notikumu, kurus nebiju gaidījis. Mans vērtējums 9/10. Jāpiemin ka filma "Gredzenu pavēlnieks: Gredzena brālība" tika izdota 2001. gada 10. decembrī, gūstot milzīgus panākumus. Pašlaik tā ir viena no komerciāli veiksmīgākajām filmām kinoindustrijas vēsturē. 2002. gadā tā ieguva četras Amerikas Kinoakadēmijas balvas.

Dažas Bildes:

Mans vērtējums: 9

Traileris:

Laboja mad, labots 5x