Aktieri: Kolins Farels, Kū’Orianka Kilčera, Kristofers Plamers, Kristians Beils.

Režisors: Terenss Maliks (Terrence Malick).

Sižets: 17. gadsimtā Anglija sāka veidot savas kolonijas Ziemeļamerikā. Bet tur tas gaidīja vietējie iezemieši. Sākumā viņi sapratās gana labi, vēlāk vairs ne. Bet iezemieša vadoņa meita sapazinās kapteini Džonu Smitu. Starp viņiem bija manāma mīlestība, tomēr būtiskās atšķirības visu sarežģīja. Ar laiku kolonists koloniju pameta, it kā, dodoties pakaļ pārtikai, tomēr neatgriezās. Džonu saņēma iezemieši un abas nācijas bija naidīgas. Bet kāds tad izvērsās mīlnieku stāsts?

Manas domas par filmu: Skatoties filmu par iezemiešiem amerikā, kolonistiem, kas grib jaunas zemes un vēl mīlestību starp iezemieti un kapteini.. man tas kaut ko atgādināja. Pokahontu! Šī filma ir par Disney multeni ''Pocahonta''. Tā vien man likās, jo sižets ir taisni tāds iesākumā. Tālāk gan notikumi pavēršas citādāk un to vairs nevar uzskatīt par tīru Pokahontu. 

Īpašu domu aiz filmas es nesaskatīju. Nu labi, meitene tiek pieradināta pie angļa dzīves un viss. Lai tak iet un mīlas, ja jau grib. Nekādu tur lielo drāmu nesaskatīju, pat viņas neveiksmēs. Drāmas un romantikas žanram var piemeklēt labākas filmas.

Pati filma no vēstures un mākslas viedokļa likās ļoti interesanta. Iezemieši bija attēloti ļoti īsti. Arī kolonisti atbilda 17. gadsimta apģērbam, ja vien tas, ko māca skolā ir tainība.

Specefekti filmā nebija nepieciešami. Grims un skaista filmēšanas vieta visu paveica! Aktierspēle varētu būt labāka, bet par amatieriem aktierus nenosauksi.

Kopumā filmu neiteiktu skatīties, lai izbaudītu to. Var paskatīties lai uzzinātu par 17. gadsimta dzīvi un ietērpiem. Manuprāt, 2 stundas tāda veida sižetam bija izniekotas.

Vērtējumi:

  • Mans: 6.4/10
  • IFDB: 6.83/10

Traileris:

Laboja mad, labots 1x