Aktieri: Steve Martin, Jean Reno, Emily Mortimer, Andy Garcia.

Režisors: Harald Zwart.

Sižets: Kad superzagli Tornādo vairs neviens nevar apturēt, tiek izveidots Sapņu koamanda ar pasaules labākajiem detektīviem. Bet viņi pieprasa arī Žaku Kluzo. Viņa uzdevums gan ir sargāt lielāko dimantu - Rozā pantēru. Bet kā viņš dodas prom no valsts, dimants tiek nozagts un visa meklēšana sāk raisīties tieši Parīzē. Vai viņam ar sapņu komandu izdosies notvert Tornādo?

Manas domas par filmu: Man ļoti patika filmas pirmā daļa. Tā bija īsta komēdija, kurā varēja pasmieties par jokiem nevis dumjiem parodējumiem. Tas bija viens no iemesliem, kāpēc es nolēmu noskatīties šo filmu. Bet mana izvēle, šķiet, bija nepareiza.
Sižets filmās ir svarīgs, tāpat arī te. Bet tomēr, sižets šajā filmā bija gana vājš un neinteresants. To pastiprināja, protams, joki svarīgākajos pavērsienos, kuriem patiesībā nebija nekāds daļas gar sižeta izmainīšanu.
Joki, par kuriem jau es vairākkārt stāstīju, šajā filmā nebija. Salīdzinot ar pirmo filmu, šeit tiešām joku nebija. Iespējams tāpēc, ka es neskatījos filmu oriģinālvalodā, iespējams tāpēc, ka biju tajā brīdī nomākts vai samiegojies. Bet arī, ja tā, filmas veidotājiem būtu jāspēj mani izraut no aizmigšanas, jo filmai vajadzēja būtu interesantai. Protams, joki bija, bet pārāk neinteresanti salīdzinot ar pirmo filmu.
Aktieris Stīvs Mārtins, protams, bija izcils. Arī pārējie aktieri bija ļoti labi piemeklēti, bet filma kopumā nebija tik iespaidīga, kā to varēja gaidīt. Esmu kopumā vīlies. Bet ceru sagaidīt filmas trešo daļu, kurai vajadzētu būt interesantākai nekā pirmajai un otrajai kopā.
Iesaku filmu, kad vēlos vakaros nav, ko darīt, vai gribās pasmieties, bet tad tikai oriģinālvalodā - angļu. Un jā, Stīvs Mārtins cenšas visā filmā runāt kaut kādā dialektā, tāpēc arī, iespējams, ka viņa domu būs grūtāk uztvert oriģinālvalodā. Bet šis dialekts jau arī piederas pie lietas!

Vērtējumi:

  • Mans: 6.3/10
  • IFDB: 6.95/10

Traileris:

Laboja mad, labots 1x