Režisors: Tommy Wiseau
Galvenajās lomās: Tommy Wiseau, Juliette Danielle, Greg Sestero


Ir ļoti labi režisori. Tad ir vienkārši labi, ir normāli, ir slikti, ir  ļoti draņķīgi un tad vēl ir virkne tādu režisoru kā Uwe Boll, Ed Wood u.t.t. kuriem tiešām būtu jāsaprot, ka vajadzētu pievērsties kaut kam citam. Piemēram, kūciņu cepšanai. Taču Tommy Wiseau ar savu The Room ir jau cits līmenis. Teiksim tā - filma ir tik tizla, ka neko tizlāku laikam manas dzīves laikā nesanāks redzēt. Taču! Te sākas atkal tā fāze - so bad it's actually good. Ne velti saņēmusi neskaitāmas nominācijas kā visu laiku sliktākais kino.

Filma sevi pasniedz visnotaļ cienīgi - atļaujas sevi dēvēt par romantisku drāmu. Stipri melots nav, jo režisors to tā acīmredzot mēģinājis arī veidot. Tikai sanākusi vairāk, hmm, tāda kā romantiskā komēdija.

Arī aktieru sastāvs ir visnotaļ iespaidīgs. Galveno lomu tēlo pats Tommy Wiseau. Titānisku darbu čalis uzņēmies. Kā viņam veicas iejusties Džonija lomā, spriediet paši pēc noskatīšanās. Man atmiņā noteikti iespiedies kā visu laiku draņķīgākais tēlojums ko sanācis sava mūža laikā redzēt. Un viņa balss, balss! Tik neskaidra, tik sūdīga, ka Tomijam tiešām vajadzētu atgriezties laikos, kad bija mēmais kino.

The Room budžets ir visnotaļ pieklājīgs - 6 miljoni ASV dolāru. Taču būtu melots, ja teiktu ka filma stipri daudz nopelnīja. Arī teikt, ka izlīda "pa nullēm" būtu par stingru sacīts. Izteiksimies īsi un prasti - kases ieņēmumi bija 1900 dolāru. Varētu būt samērā pasmagi precīzu "ieņēmumu" aprēķināšanu, jo, piemēram, pirmizrādē lielākā daļa ļautiņu prasīja naudu atpakaļ jau pēc pirmās pusstundas. Lielu pārsteigumu gan tas nerada.

Noskatīties ieteicams. Kā jau iepriekš minēju - so bad it's actually good. Ja sevi attiecīgi noskaņo, vajadzētu būt labai izklaidei.

Jebkurā gadījumā, treileri nelikšu, tas tā īsti nerada patiesu iespaidu par The Room. Labāk pāris fragmentiņi.

Priekā!

Laboja , labots 2x