The Wombats ir angļu „indie rock” grupa, kura izveidojusies 2003. gadā, Anglijā, Liverpūlē. Grupu ir izveidojuši divi vietējie iedzīvotāji – Mattevs Mērfijs un Daniels Haggis. Kopā grupā ir 3 oficiāli biedri – Mattevs, Daniels un Tords, kurš dzimis Norvēģijā.

Grupas sākums

Viss sākās ar to, ka Mattevs iestājās Liverpūles koledžā, bet vēlāk pārcēlās uz LIPA (Liverpool Institute of Performing Arts). Visi grupas biedri tolaik mācījās LIPA institūtā, drīz viņi kļuva par labiem draugiem un izdomāja izveidot grupu – „The Wombats”. Laika gaitā no 2004. gada, līdz 2005. gadam, grupa izlaida daudz EP albumus (EP – Albums, kas neskaitās kā studijas albums, jo tajā ir par maz dziesmu.) kā „The Hangover Sessions”, „No.3” un „The Daring Adventures of Sgt. Wimbo and His Pet Otter”. 2005. gada beigās, grupa izlaida pirmo debijas EP albumu „Girls, Boys and Marsupials”, kuru izdeva Japānā un tikai tur tas bija pieejams.

Grupas piedzīvojumi

 

2007. gada janvārī, grupa izlaida ierobežota skaitu albumu – „Moving to New York”. Nedaudz vēlāk tika izdots iepriekšējā albuma singls „Backfire at the Disco”, kurš sasniedza 35. vietu UK dziesmu topā. Pirmais grupas studijas albums „A Guide to Love, Loss & Desperation” tika izlaists 2007. gada beigās, kurš arī ierindojās UK albumu topā, 11. vietā. Pēc albuma izdošanas sekoja tūre pa Eiropu. Gadu vēlāk grupa piedalījās dažādās atklāšanās un festivālos. 2008. gada sākumā, tika vēlreiz izlaists singls „Moving to New York” un sasniedza augstu vietu UK dziesmu topā.

2008. gada aprīlī, grupa izlaida pirmo EP albumu „The Wombats”, kurš tika izlaists ASV. Pēc sekojošā albuma izdošanas, grupai notika tūre pa UK, Eiropu un Japānu. Kā arī pēc tūrēm, tajā pašā gadā, grupa piedalījās dažādos konkursos un koncertos. Nedaudz vēlāk grupa paziņoja, ka tiks izlaisti vēl divi singli – „Is This Christmas” un gadu vēlāk „My Circuitboard City”.

2010. gadā, grupa paziņoja, ka drīz nāks klajā grupas otrais studijas albums – „This Modern Glitch”. Albuma singls „Tokyo (Vampires & Wolves)” tika UK topa augšgalā. Šī dziesma bija 5. grupas dziesma, kas sasniedza vismaz Top 40 un šis singls bija pats veiksmīgākais grupas vēsturē. 2011. gada sākumā, grupa apstiprināja baumas, ka tiks izlaists jauns EP albums „Techno Fan” un tā otrais singls „Jump into the Fog”. Divas nedēļas vēlāk tika apstiprināts, ka iznāks šī albuma otrais singls „Anti - D”. 2011. gada aprīlī, beidzot tika izlaists albums „This Modern Glitch”, kurš sevī iekļāva CD disku un digitālo lejuplādi. Tajā pašā gadā, grupa piedalījās populārā Vācijas festivālā Southside and Hurricane. Grupas singls „Techno Fan” kļuva diezgan sekmīgs, jo tas tika iekļauts daudzās reklāmās un kampaņās. 2013. gada septembrī, grupas oficiālajā mājaslapā parādījās nejaušs haštags - #yourbodyisawepon. Kopš tā parādīšanās, grupas faniem likās, ka tas varētu būt jaunā albuma nosaukums. Tā arī bija. Grupas singls tika izlaists oktobra sākumā, lai gan pats albums nebija izlaists. Albumu grupa sola izlaist tuvākajā nākotnē.

 

Grupas dalībnieki

 • Grupas dalībnieki, kas joprojām spēlē un atrodas grupā:

  • Mattevs Mērfijs – galvenais vokāls, ģitāra, taustiņu instrumenti (2003. – mūsdienas)

  • Daniels Haggis – bungas, perkusijas, taustiņu instrumenti (2003. – mūsdienas)

  • Tords Overlands - Knudsens – basa ģitāra, ģitāra, taustiņu instrumenti, vokāls (2003. – mūsdienas)

 

Diskogrāfija

 Studijas albmi

 

 Noformējums   

 

 

 Nosaukums

 

 

 Gads

 

 

 Ierakstu kompānija

 

 

A Guide to Love, Loss
& Desperation

2007

14th Floor Records

This Modern Glitch

2011

14th Floor Records
Bright Antenna Records

 

 EP albumi

 

 Noformējums   

 

 

 Nosaukums

 

 

 Gads

 

 -

The Daring Adventures of Sgt.
Wimbo and His Pet Otter

2004

-

The Hangover Session

2005

-

No.3

2005

Girls, Boys and
Marsupials

2006

-

The Wombats Go
Pop! Pop! Pop!

2007

The Wombats

2008

-

This Acoustic Glitch

2011

Techno Fan

2011

-

Anti - D

2011

-

Our Perfect Disiese

2011

 

Manas domas

Šo grupu es atradu jau kādu laiku atpakaļ, pirms vēl nebiju sācis aizrautīgi klausīties metālu. Tā kā man roka žanrs bija diezgan tuvs jau iepriekš, nebija problēmas arī ar šo žanru. Patīk kā esošajām roka skaņām pievienotas tādas popsīgas skaņas, kas pataisa dziesmu interesantāku un patīkamāku klausīšanai. Kopumā grupa ļoti patīk, tikai žēl, ka grupai nav vairāki studijas albumi. Dažas no dziesmām klausos vēl šobaltdien, bet dažas gan aizmirstas. Patīk grupas vokāls, manuprāt, tieši tāds, kāds šim stilam ir vajadzīgs. Kopumā grupa ir ļoti lieliska un progresējoša. Iesaku noklausīties vismaz pirmās 2 dziesmas, domāju ir tā vērts.

Daži grupas muzikālie darbi:

Laboja , labots 3x