Nosaukums: Thief: The Dark Project

Gads: 1998.

Žanrs: Action, stealth.

Izstrādātājs: Looking Glass.

Izdevējs: Eidos Interactive.

Platforma: PC.

Ieskats spēles sižetā: ''Pilsētā'' ir 3 frakcijas - Pagāni, Turētāji un Āmura Ordenis. Garretam tur jaunībā nebija nekādas saistības. Jaunību viņš pavadīja nožēlojami - bez mājām un uz ielām. Viņš nodarbojās ar sīkām zādzībām lai izdzīvotu. Bet reiz, viņu pieķēra. Viņu pieķēra kāds Turētājs, kurš bija pārsteigts par Garreta prasmēm. Garretu aicina pievienoties Turētājiem. Viņš arī piekrīt. Pēc pāris gadiem, Garrets frakciju pamet, lai dzīvotu mierā, bez noziedzības. Bet pēc vēl kāda laiciņa, viņu grib nogalināt noziedzības karalis - Ramirez. Viņa sūtītajiem slepkavām tas neizdevās un tā vietā Garrets atsāk savu zagšanas mākslu apzogot paša Ramireza muižu.

Manas domas par spēli: Vecs ne vienmēr ir slikts. To noteikti var teikt par šo spēli! Šī ir viena no pirmajām tā laika pirmās personas ''stealth'' jeb lavīšanās spēlēm, un arī noteikti tā laika labākā šī žanra spēle. 

Spēles gaita: Tu esi zaglis un tev ir jāpaveic tavs uzdevums, lai arī ko tas prasītu. Tāpēc tev būs jāiet pa sienām, visādām grīdām un pāri līķiem, kuri tevi ieraudzīs. Man ļoti patika teiciens vienā apskatā ''Good players can kill everyone in their way and complete this game. Even better players will never let enemies know that someone was there.''  Iespēju spēlē ir gana daudz, bet tās ir izstrādātas tā, ka tu vienmēr zināsi, kad ir jāizmanto kurš rīks lai tiktu tālāk. Spēle piedāvā daudz dažādu bultu, kas dara katra savu. Kontroles spēlē gan ir neparocīgas. Sākot jau no pašām kustībām. Piemēram, ''W'' ir skriet, ko spēlē darīt nav gudri. Tāpēc iešana ir ar ''S''. Un atkāpšanās ir vēl neparocīgāka. Pati gaita jau ir interesanta, bet jāpierod pie kontrolēm. Spēle arī savā ziņā ir grūta, jo pretinieki ir stipri, bet tāpēc ir jāpaliek ēnā, lai tie nekad tevi neredzētu.

Grafika un skaņas: Nu priekš tā gada grafika ir tāda kā tā ir. Skaņas ir diezgan dzīvīgas un atšķirīgas, piemēram, ejot pa metāla un koka grīdu. Skaņas ir arī interesantas, jo es varu dzirdēt nereti pat gaismu. Grafika ir pieņemama tam laikam, bet labāk būtu spēlēt jaunākas šī žanra spēles.

Vērtējumi:

  • Mans: 8/10, īsti nepatika, bet tam laikam izcila spēle!
  • Gamespot kritiķu: 9.1/10
  • Gamespot spēlētāju: 9.0/10
  • IGN:  8.9/10

Ekrānšāviņi:

sdf

sdt

dfgh

Traileris: