Three Days Grace tika dibināta 1997. gadā Kanadā. Grupa spēlē postgrandža, alternatīvā roka un metāla, ka arī smagā roka stilā. Pirmsākumos grupa tika izveidota 1992. gadā ar nosaukumu Groundswell, bet 1997. gadā kolektīvs nomainīja nosaukumu uz tagadējo.

Kopš grupa parakstīja līgumu ar studiju Jive Record, tā ir izdevusi Three Days Grace 2003. gadā un One-X 2006. gadā albumus,  kuri saņēma platīna un divkārtejo platīna apbalvojumu. 2007. gadā tā tika atzīta par labāko rokgrupu pēc Billboard žurnāla lasītāju vērtējuma. Šobrīd grupa strādā pie sava ceturā albuma ierakstīšanas.

 

Pagrīdes gadi 1992. – 2002. gads

Grupa Groundswell tika nodibināta 1992. gadā Norvudā, Ontario, Kanādā. To dibināja pieci parasti skolnieki.

1997. gadā pēc ilgiem klusēšanas gadiem grupa tiek pārformatēta un pārsaukta. Tajā paliek tikai trīs dalībnieki: Gontje, Sandersons un Uolts. Pēc grupas dalībnieku vārdiem, nosaukums tapa no jautājuma:”Ko jūs darītu, ja jums paliktu tikai trīs dienas?”

Pārvācoties uz Toronto, mūziķi pateicoties savam iepriekšejam menedžerim iepazinās ar producentu Geivinu Braunu, kurš agrāk strādāja ar Billy Talent, The Tea Party u. c. pazīstamām grupām. Three Days Grace viņam paradīja visu savu sarakstīto materiāllu kopš grupas izveides. Brauns saskata grupā talantu, nosaucot viņus par „zelta pašdzimteņiem”. Three Days Grace ieraksta savu pirmo demo albumu un aizsūta uz EMI Music Publishing Canada studiju. Dziesma „I Hate Everything About you” ieinteresē vairākas skaņu ierakstu studijas, no kurām grupa beigu beigās paraksta līgumu ar Jive Records.

 

Three Days Grace 2003. – 2005. gads

Gandrīz uzreiz pēc līgumu parakstīšanas grupa pārvācās uz Long View Farm studiju un ķeras pie debijas albuma rakstīšanas. Nedaudz vēlāk grupa pārvācās uz Bearsville Studios Ņujorkā, kur arī albumu pabeidz.

2003. gada 22. jūlijā tiek izdots albums ar nosaukumu „Three Days Grace”. Albums saņem ļoti daudz pozitīvu atsauksmju no kritiķiem. Pēc kritiķu vārdiem, albums izcēlās citu alternatīvā roka grupa albumu vidū, kaut arī dziesmas bija diezgan vienveidīgas un albumam trūka klausāmības.

Pirmā dziesma „I Hate Everything About You” saņēma atzinību un atbalstu no alternatīvās mūzikas radiostacijām. Dziesma ieņēma 55. vietu Billboard Hot 100 un 2. vietu Billboard Alternative Songs. Neatpalika arī citas albuma dziesmas: „Just Like You” un „Home”. Kopumā albums ieņēma devīto vietu Kanādas topā un 69. Billboard 200.

2004. gadā albums sasniedz „zelta albuma” statusu pēc RIAA sertifikācijas un divkārtējo „platīna albuma” statusu pēc CRIA.

Pēc jauna ģitārista piebiedrošanos grupai, Three Days Grace 2003. gadā dodas tūrē, gan iesildot citas grupas, gan uzstājoties kā galvenie mākslinieki.

 

One – X 2006. – 2008. gads

2006. gada jūnijā grupa izlaiž pasaulē jaunu albumu „One-X”, kas jaunā grupas ģitārista debija albums. Albums ieņēma 5. vietu Billboard 200. Jau pirmajā nedēļā tika pārdotas 78 000 CD kopijas. Bet pa visu laiku ap 6 miljoniem kopiju. No albuma tika izdoti singli:” Animal I Have Become”, „Pain”, „Never too late” un „Riot”. Dziesma „Pain” pārspēja „I Hate Everything About You” panākumus, bet „Just Like You” ieņēma 44. vietu Billboard Hot 100. Albuma atbalstīšanai grupa sarīkoja virkni koncertu, kur uzstājās kopā ar: Staind, Hoobastank, Nickelback, Brеаking Benjamin, Seether, Red un Skillet.

2007. gadā Three Days Grace kļuva par labāko gada grupu pēc Billboard žurnāla versijas.

 

Live At The Palace 2008. gads

2008. gada 26. augustā grupa uzņem savu pirmo uzstāšanos un izlaiž DVD ar nosaukumu Live At The Place. DVD ietilpa tādi hīti, kā: „I Hate Everything About You”, „Pain”, „Riot”, „Never Too Late”, un „Animal I Have Become”.

 

Life Starts Now 2009. – 2010. gads

2009. gada 22. septembrī tiek izdots grupas trešais albums – Life Starts Now, kurā grupa stājās priekšā ar jaunā skanējumu, stilu un tēlu. Pirmā dziesma „Break” tiek izlaista gada 1. septembrī. Pirmajā nedēļā tiek pārdotas 79 000 kopijas. Billboard 200 albums ieņem 3. vietu.

2010. gada 28. aprilī tiek izdots videoklips dziesmai „The Good Life”. Tajā paša gadā albums tiek nominēts kā „2010. gada labākais roka albums”. No 2009. gada līdz 2011. gada grupa koncertē kopā ar daudzām pazīstamām un slavenām grupām.

 Transit of Venus 2011. – mūsdienas

2011. un 2012. gadu grupa velta jauna albuma ierakstīšanai, kurš tiek pabeigts un izdots 2012. gada 2. oktobrī. Pirmā dziesma „Chalk Outline” tiek izlaista 14. augustā

Raksturīgās dziesmas

 

Laboja , labots 1x