header

Satura rādītājs

  1. Ievads
  2. Nechryael vispārīgs apraksts
  3. Ekipējums
  4. Ko ņemt līdzi?
  5. Nokļūšana
  6. Stratēģija
  7. Mana pieredze
  8. BUJ
  9. Nobeigums 

 

Ievads

 

Sveicināts! Šajā pamācībā es jūs iepazīstināšu ar lielisku veidu, kā trenēt Ranged prasmi. Ar šo veidu var iegūt ne vien 180k xp/h, bet arī ~65 crimson charms/h, pie tam izmaksas ir visai zemas. Prasības šim veidam ir spēja orientēties Chaos Tunnels, 43+ Prayer 80+ Slayer līmeņi. Teorētiski var sāk ar 45 Ranged, taču tas nebūtu tik efektīvi, ieteiktu pirms tam dabūt vismaz 70-75. Tāpat arī augsti Defence un Constitution līmeņi pavisam noteikti ir ieteicami, taču arī pūres ar 1 Defence var izmantot šo veidu. Es pats tieši šādā veidā dabūju 86-99 Ranged. Nolēmu arī uzrakstīt pamācību, jo interese no citu cilvēku puses bija visai liela.

 

Prasību kopsavilkums:

 

  • 80+ Slayer
  • 43+ Prayer
  • 45+ Ranged (ieteicams no ~70)
  • Ieteicams 40+ Defence un 70+ Constitution

 

 

Nechryael vispārīgs apraksts

 

 Attēls  nechryael
Combat līmenis 115 
Life points 1050 
Uzbrukuma veids Melee
Nepieciešamais Slayer līmenis 80
Aggresīvs
Vājības Slash, Silverlight, Darklight, Holy water, Magic
Examine teksts An evil death demon.

 

Ekipējums

 

Es pats chinoju ar šādu ekipējumu, taču neuztraucies, ja nevari šādu atļauties, tas nebūt nav vienīgais. Ekipējumā vēlams ir iegūt maksimāli augstus Ranged attack, Magic defense un Prayer bonusus.

gear

Helm slot: Full Slayer Helmet[0]>Focus Sight[0]>Pernix Cowl>Armadyl Helmet>Void Ranger Helm[1]>Archer's Helm

Cape slot: Ava's Alerter>Ava's Accumulator>Soul Wars Cape

Amulet slot: Amulet of Ranging>Amulet of Fury>Split Dragontooth Necklace>Amulet of Glory

Weapon slot: Red Chinchompa[2]>Grey Chinchompa[2]

Chest slot: Pernix Body>Armadyl Chestplate>Void Guardian/Justiciar/Executioner Torso[1]>Black D'hide Body

Legs slot: Pernix Chaps>Armadyl Chainskirt>Void Guardian/Justiciar/Executioner Legs[1]>Black D'hide Chaps

Shield slot: Unholy Book>Void Knight Deflector[1]>Falador Shield

Gloves slot: Swift Gloves>"Barrow" Gloves>Void Knight Gloves[1]>Regen Bracelet

Boots slot: Glaiven Boots>Ranger's Boots>Snakeskin Boots

Ring Slot: Archers Ring (i)>Onyx Ring (i)>Dragonstone Ring (i)>Archers Ring>Explorers Ring

 

[0] - Vilkt tikai tad, ja Nechryaels ir tavs Slayer task.

[1] - Void ekipējumu ņem tikai tad, ja tev bez Void Ranger Helm ir vismaz 3 citas Void ekipējuma daļas.

[2] - Es iesaku ņemt līdzi ~3-4k chinchompas vienā trip. Ar to pilnībā pietiek ~2h, kad man parasti beidzās prayer potions. Visas chins neiesaku ņemt uzreiz, jo nāves gadījumā viņas nesaglabājas arī zem kapakmeņa.

Neaizmirsti, ka chinchompu attack style jābūt Short Fuse!

 

Ko ņemt līdzi?

 

Man parasti somā bija Enhanced Excalibur[3], 2-3 Extreme Ranging Potion (4), Amulet of Glory ar vismaz 1 charge, Anti-dragon Shield un 14 Prayer Potion (4). Ja vēlies nedaudz ietaupīt, vari ņemt līdzi viena Pray Potion vietā Holy Wrench, taču ietaupījums ir patiešām minimāls.

Inventory

[3] - Enhanced Excalibur ir pieejams tikai tad, ja ir izieti Seer's Village Easy, Medium un Hard task seti. Izejot arī Seer's Elite task set, Enhanced Excalibur tiek vēl vairāk uzlabots un tad ar to pilnībā pietiek. Ja nav iziets, es silti iesaku ņemt 2 Prayer Potion vietā 3 Bunyip Pouches vai arī 2 Unicorn Stallion Pouches un Healing Aura Scrolls.


 

Nokļūšana

 

Lai nokļūtu līdz Nechryaels, pastāv 2 veidu ceļi, kurus esmu attēlojis kartē zemāk. (Klikšķinot uz kartes, var iegūt lielāku attēlu)

CT

  • Ceļš caur Wilderness

Kā redzams, šis ceļš ir krietni īsāks, taču tas ietver iešanu caur Wilderness. Es pats izmantoju šo ceļu, jo tas man nešķita nemaz tik bīstams, ne reizi tā arī neuzdūros nevienam PKerim. Biežāk sastopams mīnuss ir tāds, ka pie ieejas mēdz patrulēt agresīvs Lvl 14 Scorpion un cīņas laikā nevar iekļūt Chaos Tuneļos. Nekas dižš jau nav, bet pa to laiku var uzrasties kāds PKers. Ja izmanto šo ceļu, tad Monastery ir ērti atjaunot Prayer Points

 

  • Ceļš caur Saradomin statuju

Izvēloties šo ceļu, nav jāiet cauri Wilderness, taču tas ir krietni lēnāk un pastāv liela iespējamība apmaldīties. Tāpat, ja tavs Combat līmenis ir zemāks par 129 un tu neizmanto Unicorn Stallion, noteikti paņem līdzi Antipoison, jo tevi var saindēt Poison Spider.

Drošības nolūkos, es iesaku uzvilkt Anti-dragon Shield jau pirms ieiešanas Chaos Tunnels! Chaos Teleporter var reizēm aizteleportēt tieši pie Bronze Dragon, kas var beigties letāli 5 sekunžu laikā.

Vienmēr CT turi izslēgtu Auto-Retaliate! Tāpat arī uzmanies no Dust Devils, pavisam noteikti neuzbrūc viņiem. Tavi stati tiks ļoti ievērojami nodrainoti, ja laicīgi netelportēsies, pavisam noteikti nomirsi.


 

Stratēģija

 

Kad nu beidzot esi atnācis līdz Nechryaels, ieslēdz protect from melee, iedzer savu Ranging Potion, uzvelc Unholy Book un Chinchompas un uzbrūc visiem pēc kārtas. Tavs mērķis ir, lai visi Nechryaels/Death Spawns sastātos aptuveni šādā režģī:

Trapping

Lai to panāktu, ir jānodarbojas ar trapošanu,  tas ir,  iet tā, lai attiecīgais briesmonis nostājas kādā konkrētā vietā. Esmu izveidojis attēlu, kurā ir shematiski attēlots, kā jāiet. Ar sarkanu punktu ir apzīmēts briesmonis, ar zilu punktu - spēlētājs, ar zaļu līniju - kustības trajektorija, lai izveidotu 3x3 režģi. Ja tev sagādā grūtības uzspiest uz īstā lauciņa, iesaku spēlēt ar Low Detail un izslēgtu Ground Blending.

trapping_guide

Kad visi briesmoņi ir savākti 3x3 režģī, obligāti uzbrūc briesmonim pa vidu! Tas tev nodrošinās maksimāli daudz XP no katra šāviena. Tāpat neaizmirsti iedzert ik pa laikam Ranging Potion un Prayer Potion. Lielākoties visi dropi ir ceļami, es cēlu tikai tos, kuri maksāja virs 2k, ja stackable, un tos, kuri maksā virs 10k, ja unstackable. Pilnu Nechryael drop sarakstu var apskatīt šeit.


 

Mana pieredze

 

Kā jau minēju sākumā, ar šādu metodi es ranged trenēju no 86. līdz 99. līmenim, t.i., tur ieguvu ~9, 1m xp. Ar manu Gear un Inventory mans trips ilga aptuveni 2h, ieguvu 300-360k xp. Parasti savākto dropu vērtība kopā bija aptuveni 600k no trip, tāpat tika iegūti arī ~120-130 crimson charms. Kopsummā tika iegūtas 6 effigies un šāds loot:

loot

charms

86-99 Ranged, visu sarēķinot, man izmaksāja kopā ap 20m. Uzskatu, ka šī metode ir tiešām efektīva un iesaku arī jums to izmantot!


 

Biežāk uzdotie jautājumi

 

Q: Kāpēc chino Chaos Tunnels, nevis Slayer Tower?

A: Jo Slayer Tower nav multicombat zona, t.i., nevar uzbrukt vairākiem Nechryaels reizē.

 

Q: Kas ir Death Spawn?

A: Tie ir nelieli monstriņi, kurus izsauc Nechryaels, lai tie viņiem palīdzēt cīņā. 1 Nechryael parasti izsauc 1-2 Death Spawns. Vairāk informācijas var atrast šeit.

 

Q: Kāpēc man jāņem līdzi veidi, kā atjaunot Life Points, ja es izmantoju Protect/Deflect Melee prayer?

A: Iemesls tam ir Death Spawns - viņi sit ar Magic, nevis Melee.

 

Q: Vai nebūtu prātīgāk izmantot Soul Split, nevis Protect/Deflect Melee?

A: Nē, tas ir diezgan bīstami, jo tad tu esi neaizsargāts pret vairāku Nechryaels uzbrukumiem vienlaicīgi un vari nepagūt athealoties, jo Red Chinchompas sit salīdzinoši nedaudz.

 

Q: Kādu attack style izmantot?

A: Short Fuse


 

 

Nobeigums

 

Paldies, ka lasījāt un vēlu veiksmi šajā prasmē! Pēc ne pārāk ilga laiciņa arī jums var izlekt šāds te logs:

99

Ja ir vēl kādi jautājumi, droši jautājiet, centīšos uz visiem atbildēt!

Laboja , labots 22x