Galvenajās lomās: Jon Cryer, Angus T. Jones, Charlie Sheen (pirmās 8 sezonas), Ashton Kutcher (pēdējās 2 sezonas).

Režisori: Lee Aronsohn, Chuck Lorre.

Sižeta autors: Chuck Lorre.

Pirmā sezona: 2003. gada 22. septembris.

 

Par seriālu:

"Divi ar pusi vīri" ir amerikāņu situāciju komēdija jeb sitcom, kas pirmo reizi tika pārraidīta CBS telekanālā 2003. gada 22. septembrī. Alans un Čārlijs ir brāļi Hārperi. Alans dzīvoja kopā ar savu sievu Džutitu (Judith) un desmitgadīgo dēlēnu Džeiku, līdz sieva izlēma šķirties, pievācot sev māju un izdzenot no tās Alanu. Nabaga vīrs nezina, kur doties, bet tad izlemj palūgt pajumti savam brālim Čārlijam, kurš dzīvo villā pie okeāna.

Alans ir masieris, bet Čārlijs komponē dziesmiņas dažādām reklāmām (parasti tās bija reklāmas brokastu pārslām). Mistiskā veidā tās reklāmas kļūst populāras, produkts gūst peļņu, un Čārlijs tiek pie algas. Tā rezultātā viņš kļūst par miljonāru, tāpēc viņš var atļauties visu dienu būt alkohola reibumā un dzīvot izklaidīgu dzīvi. Alans izlūdza palikt pie Čārlija dažas dienas, līdz atradīs sev jaunu mītni, tomēr smieklīgā veidā tur paliek pat vairākus gadus.

Dzīvē viņiem iet ļoti dažādi, ir ķibeles un likstas, ir arī diezgan veiksmīgi periodi. Visam pa vidu parādās Alana desmitgadīgais dēls, jo pēc tiesas sprieduma nedēļas nogalēs viņam jādzīvo pie tēva. Visa seriāla gaitā Džeiks arī ir tas, kurš pamanāmi pieaug - no pastulba bērna tas izaug par apķērīgu jaunieti.

Arī Alana sieva reizēm parādās seriālā, vairākkārt mainot savus pielūdzējus. Runājot par otrajām pusītēm, Alans ir neveiksminieks mīlas jomā, turpretī, Čārlijs ir izcils mīlnieks un katru rītu pamostas ar citu sievieti pie pleciem. Čārlijs, kā parasti, sola savām sievietēm piezvanīt, bet nekad to nedara. Parasti sievietes viņu par to ienīst, tomēr ir viena sieviete, kura viņā samīlas līdz ausīm. Viņas vārds ir Roza, un viņa dzīvo Čārlijam kaimiņos. Viņa kļūst par Čārlija stalkeri un dara visu, lai tikai Čārlijs atgrieztos pie viņas.

8. sezonā Čārlijs pamet šo šovu, bet, lai neko nenospoilotu, neteikšu, kā un kāpēc. Viņu nomaina jauns seriāla dalībnieks Eštons Kačers, kurš tēlo kārtējo šova multimiljonāru Valdenu Šmitu. Viņš nopērk Čārlija māju, attiecīgi padarot Alanu par bezpajumtnieku, tomēr Alans jau sen vairs nav vienkārši cilvēks, tā ir kā nekustama mēbele tajā mājā. Viņš kļūst par Valdena labāko draugu, iegūst viņa cieņu, uzticību un arī pieeju mājai.

Ievaddziesma:

Šādi iesākas katra seriāla sērija. Katru sezonu mainījās Džeika partija, jo viņš, bērns būdams, pieaug ļoti ātri. Pēc 8. sezonas tika nomainīta arī Čārlija daļa. Video apkopoti visu sezonu intro.

Manas domas par seriālu:

Iespējams, smieklīgākais komēdijseriāls, kuru esmu kādreiz redzējis. Esmu noskatījies visas sezonas, tāpēc varu vērtēt seriālu gan ar Čārlija piedalīšanos, gan ar Eštona piedalīšanos. Personīgi man patika vecās sezonas ar Čārliju, bet nu cilvēki nav pieraduši pie pārmaiņām, iespējams, tāpēc arī ir tā. Sezonas ar Eštonu nav nemaz tik sliktas, tur ir sava odziņa, piem., bērnišķīgais tēls ir Eštons, nevis Džeiks (lai gan gudrāks viņš nav palicis). Sezona kopumā ir saistīta, bet katrā sērijā ir kāda cita tēma, kas rezultējas citos, vēl nedzirdētos jokos. Es nemēdzu skatīties filmas un seriālus un smieties pilnā balsī, bet, skatoties šo seriālu, es tā arī darīju. Viņiem tie joki nebija jēli un amerikāniski, viņiem tie joki bija vienkārši smieklīgi. Mans vērtējums noteikti būtu 10/10.

Ieskats seriālā:

Bilžu vietā izdomāju, ka lielāku ieskatu jums sniegs daži joki no šī seriāla. Izbaudiet!

Laboja Ridiculus, labots 4x