Trešā perioda sitieni no Vācu puses izstit ārā Latviju no Pasaules Čempionāta Hokejā Ceturdaļfināliem =[




Latvijas hokeja valstsvienība šonakt Halifaksā pasaules čempionātā otrās kārtas grupu turnīra pēdējā un izšķirošajā spēlē ar 3:5 (1:1, 2:1, 0:3) zaudēja Vācijas izlasei, tādējādi neiekļūstot ceturtdaļfinālā.



Pirmais periods.

Kad nospēlēta bija pirmā minūte, Mārtiņa Karsuma mestā ripa trāpīja pa Vācijas izlases vārtu stabiņu.

Atšķirībā no iepriekš šajā čempionātā redzētajām Vācijas spēlēm, šoreiz pretinieki tik daudz vērības neveltīja aizsardzībai, bet spēli uzsāka aktīvi, tiecoties uz Latvijas izlases vārtiem. Tas pavēra iespējas Latvijas uzbrucējiem veidot ātrus un bīstamus uzbrukumus.

6.minūtē Karsums apslidoja vārtus un izdarīja metienu, vārtsarga atvairītā ripa atlēca pie Herberta Vasiļjeva, kurš, neviena netraucēts, to raidīja vārtos - 1:0!

Zaudējuši vārtus, vācieši vairāk uzmanības pievērsa darbībai aizsardzībā, bet tas noveda pie noteikumu pārkāpuma un pirmā skaitliskā vairākuma Latvijai.

Vairākumā mūsējie ilgi cīnījās pretinieku aizsardzības zonā, bet pie metieniem pa vārtiem netika, savukārt Vācija atbildēja ar ātru pretuzbrukumu un spēlē nācās iesaistīties mūsu vārtsargam Edgaram Masaļskim.

Drīz pēc pirmā vairākuma sekoja vēl viens - šoreiz par sitienu ar nūju Vasiļjevam. Šoreiz pēc teicamas izspēles pa ripu netrāpīja Aleksejs Širokovs, kārtējo iespēju gūt vārtus palaida garām Armands Bērziņš, vēl sekoja vairāki šāvieni no zilās līnijas, bet arī šis vairākums palika nerealizēts.

15.minūtē aktīvi pie Masaļska vārtiem nospēlēja Mihaēls Volfs, piespiežot Arvīdu Reķi pārkāpt noteikumus un pirmo reizi šajā spēlē Latvija palika mazākumā. Izmantojot viena vīra pārsvaru, vācieši uzbruka ļoti bīstami, bet teicami spēlēja gan Masaļskis, gan mūsu laukuma spēlētāju četrinieks.

Pirmās trešdaļas izskaņā mūsējie vēlreiz palika mazākumā - noraidīts tika Miķelis Rēdlihs. Vācu aizsarga metienu no zilās līnijas gan mūsu, gan pretinieku spēlētāju aizsegtais Masaļskis neredzēja un ripa ieslīdēja vārtos - 1:1.

EPA-AFI

Otrais periods.

Otro trešdaļu Latvija sāka ar nevajadzīgu noraidījumu - šoreiz divas minūtes nopelnīja Jānis Sprukts. Vācieši vairākumu iesāka ar varenu spiedienu uz Masaļska vārtiem, bet tad, cenšoties nepieļaut Vasiļjeva izrāvienu, noteikumus bija spiests pārkāpt Marko Šturms.

Pusotru minūti Latvija spēlēja vairākumā, divreiz izdevās nostāties pretinieku zonā, bet pārsvars kārtējo reizi netika realizēts.

Arī vienādos sastāvos Vācijas izlases hokejisti aktīvi spēlēja mūsu vārtu priekšā, cenšoties aizsegt skatu Masaļskim. Vairākas minūtes iniciatīva piederēja vāciešiem, mūsējie centās atbildēt ar pretuzbrukumiem un viens no tiem izdevās veiksmīgs - pēc ātrā reida un paša izdarītā metiena Miķelis Rēdlihs iestūma vārtos atlēkušo ripu, gūstot savus otros vārtus čempionātā un otros Latvijas izlasei šajā mačā - 2:1!

Vasiļjeva un Šturma saķeršanās beidzās ar abpusējo noraidījumu. Bet pēc brīža Masaļski atkal iztraucēja pretinieku spēlētājs un Volfa mestā ripa trāpīja pa mūsu vārtsarga ķērājcimdu un ieslīdēja Latvijas izlases vārtos - 2:2.

Perioda vidū epizodiski aktīvi uzbruka Latvijas hokejisti, bet vācieši retu reizi ļāva mūsējiem tikt labā metiena pozīcijā. Tomēr spiediens uz Vācijas vārtiem nesa augļus - uz vārtiem lauzās Vasiļjevs, metiens neizdevās Aleksandram Ņiživijam, bet atlēkušo ripu tīklā iedabūja Karsums, kuram šie bija pirmie vārti Latvijas izlasē - 3:2!

Nepilnas piecas minūtes pirms otrā pārtraukuma Latvija kārtējo reizi ieguva tiesības spēlēt vairākumā, bet arī šoreiz neizdevās lauzt bēdīgo tradīciju un pārsvars palika neizmantots.

Trešdaļas izskaņā vēl vienu nejēdzīgu noraidījumu saņēma Miķelis Rēdlihs, bet Kristofers Šmits savukārt pārcentās ar spēka paņēmienu pret Mārtiņu Cipuli, par ko tika noraidīts.

EPA-AFI

Trešais periods.

Pēdējo trešdaļu abas komandas iesāka nepilnos sastāvos. Sekojošo vairākumu mūsējiem gan neizdevās realizēt. Bet pēc brīža par uzbrukumu Masaļskim divas minūtes nopelnīja Sebastians Osterlohs, bet kompāniju viņam sastādīja Krišjānis Rēdlihs, kurš metās aizstāvēt mūsu vārtsargu.

Vācieši ar aktīvu darbību uzbrukuma zonā piespieda Rodrigo Laviņu pārkāpt noteikumus un mūsēji kārtējo reizi palika mazākumā. Vācieši vēlreiz apliecināja, ka viņiem ar vairākuma realizāciju viss ir kārtībā un Florians Bušs izlauzās līdz Latvijas izlases vārtiem, bet atlēkušo ripu vārtos iedabūja Mihaels Hakerts - 3:3.

Trešdaļas vidū ritēja ātra spēle, neliels pārsvars bija Vācijas izlasei un viņi to prata pārvērst vārtu guvumā - vārtu priekšā Laviņu apsteidza Deniss Zeidenbergs un mūsu kapteinis dusmās salauza savu nūju - 3:4.

Arī turpinājumā vācieši nemazināja apgriezienus un vērpa bīstamus uzbrukumus. Vēlreiz neveiksmīgi nospēlēja Laviņš un zaudēti piektie vārti - šoreiz viņu apspēlēja Kristofs Ulmans - 3:5.

Laika, lai atspēlētos, bija maz, Vācijas hokejisti bija uztvēruši spēles pavedienu un veiksmīgi sagaidīja Latvijas hokejistus pie savas aizsardzības zonas un spēli novirzīja pie laukuma apmalēm.

Neiztika arī bez asumiem - par dūru vicināšanu uz noraidīto soliņa devās pa trim spēlētājiem no katras komandas, bet Dārziņš bija spiets doties uz ģērbtuvēm. Vēl pēc brīža divas minūtes nopelnīja Karsums un Latvija palika trijatā pret pieciem.

Vēl vienu noraidījumu nopelnīja Arvīds Reķis, mūsējie izturēja mazākumu un Miķelis Rēdlihs vēl pamanījās izprovocēt pārkāpumu pret sevi.

Latvija nomainīja vārtsargu pret laukuma spēlētāju, bet, lai apturētu vāciešu pretuzbrukumu, Aleksandrs Jerofejevs bija spiests pārkāpt noteikumus. Vēl divas minūtes par neaizsprādzētu ķiveri dabūja Laviņš. Un tas jau bija viss...

Jau ziņots, ka pirmā posma cīņā Latvijas izlase B apakšgrupā izcīnīja vienu uzvaru un piedzīvoja divus zaudējumus, ieņemot trešo pozīciju. Latvija sākotnēji ar 0:4 zaudēja ASV izlasei, pēc tam ar 0:7 atzina Kanādas pārākumu, bet ar 3:0 pieveica Slovēniju.

Savukārt otrā posma pirmajā mačā Latvija sīvā cīņā ar 1:2 atzina Somijas pārākumu, bet pēc tam ar 4:1 uzvarēja Norvēģiju, saglabājot cerības iekļūt ceturtdaļfinālā.

Iz https://www.delfi.lv/