Nosaukums: Warlords Battlecry III (Turpmāk WBC3).

Gads: 2004.

Žanrs: Real Time Strategy (RTS).

Izstrādātājs: Infinte int.

Izdevējs: Enlight Software.

Platforma: PC.

Ieskats spēles sižetā: Ceļš uz Kešānu ir grūts. Ir jābrauc garām Kataklizmas salai. Burājot tai garām tu priekšā pamani neparastu vētru, tāpēc nolem apstāties Kataklizmas salā pie saviem draugiem - Augstajiem elfiem. Kad tu tur ierodies, tu ieraugi kaut ko drausmīgu. Visi ir nogalināti. Dzīvs nav palicis neviens. Kaut kur mežā tu atrodi pusbeigtu Ssratī. Tu viņam jautā par notikušo. Viņš atsakās atbildēt. Vētra norimst, un tu doties uz Ssratī galvaspilsētu, kas atrodas tikai netālu no Kešānas. Bet Ssratī nemaz negrib teikt, kas noticis. Viņi nemaz nezin. Viss, kas tev atliek, ir meklēt kādu, ko tu nezini, lai atriebtu savus draugus.

Manas domas par spēli: Pēdējā laikā man jau ir pieriebušās stratēģijas spēles. Bet šī spēlīte ir daudz ko vērta!

Sižets: Etērija ir pilnīgi jauni radīta pasaule. Spēle notiek 2800. gadā. Spēles gaitā var redzēt daudz ko par pagātnes notikumiem un pirmssākumiem. Ir diezgan forši pētīt hronoloģiju un rasu izveidošanos. Bet tieši par esošo sižetu: nekāds interesantais man nelikās. It kā parasts ceļotājs, un pēkšņi sadusmojas, jo nogalināti viņa draugi. Es pat nejēdzu kā viņi sadraudzējās, jo tu vari izvēlēties pilnīgi jebkādu rasi, un tas nozīmē, ja tu paņem rasi, ar kuru Augstie elfi naidojas, tu tāpat būsi viņu draugs. Dīvaini tas ir. Bet lai nu kā, sižets te nav vienīgais. Ir vēl daudz kas cits labs spēlē, un par grūto sižetu, kas vēlāk tiešām šķiet neispējams var aizmirst.

Spēles gaita: Nu kurš gan nezin kā ir jāspēlē RTS žanra spēles? Parasti ir karte - uz kartes 2 vai vairāk spēlētāji un cīnātis, dibināt aliansi vai darat ko gribat savā starpā. Arī šeit tā visbiežāk ir. Bet ir viens knifiņš - tu vari spēlēt pats ar savu unikālo varoni. Tu vari izvēlēties viņa rasi, viņa klasi, apbruņot viņu, un likt viņam trenēties turnīros. Jā, šai spēlei ir citi spēles režīmi ne tikai kaujas kartē. Protams, kaujas tās būs tāpat, bet savādāks - piemēram, ringā. 1 pret 1. Vai 1 pret 1 pret 1 pret 1. Dažreiz nevar būvēt neko, dažreiz nevar izvēlēties sabiedrotos. Spēles režīmiem ir maz ierobežojumu! Vēl lieta, kas pieder pie varoņiem ir burvestības. Katrs varonis var kļūt par maģiju pārvaldītāju, bet tik pat labi par spēcīgu kareivi. Varonis var būt gan briesmoņu izsaucējs, gan vienkāršs dziednieks. Burvestību te ir daudz. Ļoti daudz, un to ietekme ir interesanta, jo tā nevar būtiski izmainīt visu spēli, bet gudri lietojot, var izlīdzēt cīniņā. Par bugiem - nu es nezinu, manuprāt, spēlē bija pietiekami. Varbūt tie darbojās tikai uz mani bet to bija pietiekami. Piemēram, pēc katras īsfilmiņas, kuru man vispār nerādija, man bija jārestartē spēle. Un, ja tādu īsfilmiņu būtu daudz - būtu diezgan drausmīgi, bet par laimi to nav nemaz tik daudz.

Grafika un skaņas: Kaut kā liekas, ka varēja būt labāk priekš izdošanas gada. Izdoma un orģinalitāte spēlē, protams, ir. Bet tomēr grafika ir vienmuļa, lai arī spēlētāju, karšu, kareivju dažādība. Katrs izskatās citādi un tas ir tikai labi, bet tomēr grafiski viņi ir diezgan apšmulēti. Skaņas - atkal esmu nonācis pie sadaļas par kuru nemāku nekā pateikt. Nu šoreiz varēja just, ka bija kaut kas jauns, nevis pielīdzināts citām spēlēm.

Daudzspēlētāju režīms: Nepaguvu nobaudīt, jo spēlētāju šai vecajai spēlei nebija. Bet izskatījās diezgan forša ar ļoti daudz režīmiem. Visus nesaukšu, bet ir, piemēram, karoga pārtveršanas režīms. Vai arī režīms, kurā jānoglaina visvairāk dzīvu radību. Protams, klasiskais arī ir. Bet šeit trūkst viena vai vairāku režīmu - varoņu režīma. Protams, tas zaudētu jēgu, ja, piemēram, gribētu spēlēt iesācējs ar 1. līmeņa varoni pret 50. līmeņa varoni. Bet vispār divcīņas varētu būt diezgan interesantas, jo spēlē ir gan priekšmetu daudzveidība, gan burvestību daudzveidība - un visas nevar dabūt.

Mans vērtējums: Interesanta un man nepieredzētā RTS žanra spēle. Ar savām atšķirībām tā ir pelnījusi jauku rezultātu, bet tomēr ne pilnīgu. 7, 3/10 par labo darbiņu, kuru ieguldījuši spēles veidotāji.

Gamespot vērtējums: kritiķu 7.3/10, lietotāju 8, 5/10 - izrādās, ka es neesmnu vienīgais, kas spēcīgi novērtē šīs atšķirības no citām RTS spēlēm.

Apbalvojuni:

  • PC Gamer. - Editors Choice
  • Computer Gaming World. - Editors Choice
  • Computer Games Magazine. - Editors Choice

Ekrānšāviņi:

sdf43

sdfs3

Gameplay: (lai cik dīvaini tas būtu, neatradu treileri, bet uzgāju tikai 3 video...)


P.S. Ja vēlaties spēli lejupielādēt, varat man rakstīt privāto ziņu.

P.P.S. Varbūt kāds grib uzspēlēt? Varu noorganizēt turnīru blum_mini.gif