Nosaukums: World of Warplanes.

Izdošanas datums:  2013. gada 31. decembris (open beta jau pieejama)

Žanrs: Action.

Izstrādātājs: Wargaming.net

Izdevējs: Wargaming.net

Platforma: PC.

Apskats:

Ja tanki paceltos spārnos, tad cilvēce būtu diezgan nolemta. Tāpēc Wargaming.net jaunā spēle vairs nav par tankiem, bet par gaisa kaujām gan - lidmašinām. Īsts simulātors vai ''casual'' laika nosišanas spēle?

Vispirms būs jāaplūko vadība. Tā kā iepriekš nebiju ar ''awsd'' lidojis ar lidmašīnu, tad man pašam apgūt vadību bija gaužām grūti. ''Lock on'' metode gan strādāja ļoti labi. Ja tu palido savam mērķim garām, lidmašīna pati un ar tavu palīdzību griezīsies mērķa virzienā, atvieglinot diezgan grūto pretinieku meklēšanu. Papildus kontroles gan prasītu laiku, lai labi iepazītu. Space, lai nomestu bumbu. Vēl cita poga, lai izšautu raķetes. Un ložmetējs ar pelīti. Noklusētās kontroles bija sarežģītas, spēlētāji tām atrastu vieglāku izvietojumu.

dfgr54yfg

Kā jau minēju, gaisa cīņas vieglas padarīja ''lock on'' metode. Bet kad tu, un tavs pretinieks izmanto šo metodi, nevis manuāli vada lidmašīnu, cīņa ieilgs, un jūs kā mīlas balodīši riņķosit uz riņķi, cerībā, ka pretiniekam kaut kas nojuks un viņa spārnus varēs sacaurumot lupatās. Par laimi, tas notiek ļoti reti. Spēlē ir raķetes, kalni (ja riņķošana notiek zemu) un, protams, citi spēlētāji, kas var ielidot jūsu gaisa dejā un sacauromot tevi vai tavu pretinieku.

Nākamā lieta, kas man ļoti patīk ir lidmašīnas. Es negaidīju, ka spēle piedāvās tik lielu variāciju lidmašīnās. Spēle piedāvā Japāņu, amerikāņu, vācu un PSRS lidmašīnas. Lidmašīnas iedala ''Fighers'' un ''Attack Aircraft''. Katra lidmašīna ir veidota precīzi vēsturiski. Katras lidmašīnas modelis ir uzrakstīts kāds tas ir bijis, bet tas nav viss. Spēle piedāvā ''tech tree'', kur katrai individuālai lidmašīnai var nopirkt jaunu dzinēju, raķetes, bumbas, ložmetēju vai kādu citu uzlabojumu. Uzlabojumus var pirkt un uzstādīt atsevišķi, bet ir pieejamas vairākas noklusētās lidmašīnas tehnikas. Arī tās ir veidotas vēsturiski pareizi, līdz pēdējai detaļai dzinējos.

dfgh456y

Individuālie uzlabojumi ļoti labi palīdz attīstīties katram spēlētājam. Tev nepatīk lēni lidod un lēni griezties? Noņem to bumbu, un fokusējies uz lidojošu mērķu notriekšanu. Katrs uzlabojums izmaina ne tikai lidmašīnas nodarītos bojājumus, vai tās izturību, bet arī lidošanu. Lielāks svars liks gan lēnāk lidot, gan dažreiz pat izmainīt lidošanas trajektoriju.

Maču veidošana ir balansēta. Lidmašīnas iedala vairākos līmeņos, tāpēc visbiežāk tu spēlēsi pret spelētājiem, kas vada tik pat attīstītas lidmašīnas kā tu. Tāpēc nevajag uztraukties, ka būs jāspēlē pret kaut ko, kas ir daudz stiprāks par tevi. Ja tu zaudēsi, tad tas būs biežāk tikai prasmes dēļ.

dfgdxcfgb

Grafika spēlē ir laba salīdzinoši ar citām F2P spēlēm. Šeit var redzēt skaistas ainavas un tekstūras. Kaujas kartes ir lielas, manuprāt, par lielām. Es gan nedrīkstu vērtēt, jo nekad neesmu lidojis kaujā ar īstu iznīcinātāju. Bet no kartes uzmanību novērsīs viss interfeiss. Nekur tālāk par tavu mērķi nevajag meklēt, lai redzētu gan tavu augstumu, gan ātrumu. Malās ir komandas un spēlētāji, apakšā tava lidaparāta izturība un minikarte. Protams, ja kaut kas no šī traucē, interfeisu var ļoti viegli izmainīt opcijās.

dfg5egdf

Kopumā spēli noteikti vajadzētu uzspēlēt World of Tanks faniem, līdzība tiks atrasta! Cilvēkiem, kas vēlas kādu jautru FPS - arī ieteiktu šo spēli, bet par ļoti nopietnu FPS spēli neuzskatu.

Spēles video: