Režisors: Goran Dukic

Galvenajās lomas:  Patrick Fugit, Shea Whigham, Tom Waits, Shannyn Sossamon

Roadtrip meets black comedy meets love story. Tā arī visīsāk un viskodolīgāk varētu noraksturot Wristcutters: A Love Story. Bet par visu pēc kārtas.

Kāds jauneklis, vārdā Zia, nelaimīgas mīlestības dēļ izdara pašnāvību pārgriežot vēnas. Tomēr izrādās ka tas nav īsti risinājums, proti, visi pašnāvnieki tiek nosūtīti uz kādu vietu, kas dikti jau līdzinās šajai pasaulei, tikai tur viss ir nedaudz vairāk noplucis, izbalējis, norūsējis un cilvēki depresīvāki.

Lai gan sižets var skanēt diezgan sviestaini, tomēr filma ir daudz sakarīgāka nekā varētu gaidīt. Samērā viegli skatāms gabals pasniegts visai treknā melnā humora mērcē un ar vienkārši brīnišķīgu skaņu celiņu. Tas gan laikam nav pārāk liels pārsteigums, ņemot vērā, ka aktieru sastāvā ir Toms Veitss un Šea Whighams, kas šeit atveido Gogol Bordello solistu.
Ja patika Everything is Illuminated, tad arī šim gabalam vajadzētu patikt, kaut gan dziļa aizdoma, ka šis gabals ir no tiem, kas uz katru skatītāju iedarbojas radikāli savādāk. Vienam patiks, kādu atstās vienaldzīgu, kāds šķendēsies par iztērēto laiku. Labi jūtams, ka šis nav masu gabals. Un negaidiet no Wristcutters: A Love Story kaut kādas dziļas atziņas kas mainīs jūsu dzīve - te tādu vienkārši nav. Noteikti jāuzslavē Patriks Fudžits, kuru ieskatu par visai spējīgu aktieri jau kopš "Almost Famous" laikiem. Vienīgais - viņš vizuāli atgādina manu priekšnieku, tas man dvēselē būvē kaut kādas psiholoģiskas barjeras, bet nu tas tā.

Gribat viegli skatāmu, bet jauku filmu ko noskatīties pēc grūtas darbdienas? Šī varētu būt visnotaļ laba izvēle.


Jāliek laikam 7,5/10.
Lai arī filma ir viena no manām mīļākajām, taču te līdz ideālumam vai perfektumam patālu, kaut gan nevienu tādu vērā ņemamu mīnusu nosaukt nemācēšu.


Laboja mad, labots 3x