Labsvakars eksāaā. Tātad..man ir noopirkts kvasa ekstrakts. burciņa. lai uztaisītu 5l kvasu. jāpievieno 4,5l silts ūdens un 5g raugs un 24h jātur siltā vietā. Ja es pievienotu, piemēram, 20 g raugu, tur sanāktu paštaisīts aliņš vai negaršīgs kvass?
Pavārs miniblogs
- +6
Ieber visu cik ir. Sanāks šņabīc.
- 0
Vienīgais veids kā to noskaidrot ir piebērt tos vairāk gramus un pēc 24h likt dzērienam iepūst alkometrā.
- 0
Nu vienkārši cerēju, ka kāds kko ir mēģinājis tamlīzīgu, vai arī ir saprašana. Ja tomēr raugu pieber vairāk, teorētiski grādiem jābūt vairāk.. bet nu jā, nezinu. tas dzēriens itkā nereāli salds, tajā pašā laikā rūgts, bet smaržo pēc kvasa. Tātad, cik zinu, iespējams sanāks. hmm.. nu ceru vēl kāds kko ierakstīs, kamēr nesabojāju to ekstraktu.
- +5
Nē, alus tev tik viegli nesanāks. Tur process ir krietni ilgāks par 24h. Es pats ar to neesmu ņēmies un nevarēšu neko daudz pastāstīt, bet @Susuris pats mājas apstākļos ir darījis varen gardu alu, viņš varēs tev pastāstīt vairāk. Noņemšanās ar vārīšanu gan tur ir pamatīga.
Ja interesē alus brūvēšana, šeit ir pamācība: http://kupla.lv/majas-alus-bruvesanas-process-soli-pa-solim-bildes/- 0
Tajā pamācībā alu dzen caur kandžas dzenamo aparātu. da labiiii???
- +3
Noteikti nē. Ja tu domā to vara caurules rituli, tad tas ir dzesētājs - spirālē plūst auksts udens, kas atdzesē alu.
Par alus taisīšanu - alkohola daudzumu brūvējumā nosaka cukura daudzums pirms rauga pievienošanas, nevis paša rauga daudzums. Ja vien ir cukurs, ko ēst, arī 1 g rauga savairosies, cik vajadzēs. Tātad īsā atbilde būtu patiešām pievienot kādu saldu vielu tam maisījumam.
Neesmu milzum liels eksperts, bet, ņemot vērā, ko zinu par alus brūvēšanu, tev sanāks alkoholisks, negāzēts un ne īpaši garšīgs dzēriens. Brāga, vienvārdsakot. Bet pameģini, vismaz būs interesanta pieredze.
- +2
Jā. Ja tu ber cukuru, tad pārliecinies, ka tas ir kārtigi izšķīdis - lai raugam vieglāk ēst. Un ūdenim jābūt istabas temperatūrā, citādi raugam būs šoks un viņš var nobeigties. Un atstāj to maisījumu uz vairākām dienām, lai rūgšanas process iziet līdz galam.
Piezīme: normālu alu taisa pavisam ne tā, kā mēs te tagad runājam. Pareizi un droši taisa tā, kā Hiba linkā.
- 0
Iedzēru apmēram 0.5L to aliņu... bāc. ja godīgi, labi gāzēts, garšo pēc medalus un labi nocepija
- 0
@krabz , manuprāt grādi ir kādi 8 biju šdien nostrādājies, bet izdzēru vienu kausu ar alu un.. nogrieza labi.
@SuPeRgOvS , es jau tikai vienu kausu paņēmu, pārejais veljoprojaam siltumaa staav un rūgst.
Ielogojies vai izveido profilu, lai komentētu!