Pavārs miniblogs

  • Pavārs
    +1

    Labsvakars eksāaā. Tātad..man ir noopirkts kvasa ekstrakts. burciņa. lai uztaisītu 5l kvasu. jāpievieno 4,5l silts ūdens un 5g raugs un 24h jātur siltā vietā. Ja es pievienotu, piemēram, 20 g raugu, tur sanāktu paštaisīts aliņš vai negaršīgs kvass?

    • Styrnucis
      +6

      Ieber visu cik ir. Sanāks šņabīc.

      • milibs
        0

        Šis

      • Pavārs
        0

        Man kādi 100g rauga ir, jeb 5 pakas. biggrin_mini2.gif jū, šņābīc brūnā krāsā. biggrin_mini2.gif nē bet nopietni, doma vienkārši uzčinīt paštaisīto aliiiņu. sākumādoma bij kvasu, bet kad uz burkas izlasiju, ka jāpievieno raugs iešāvās doma par aliņu. Valmiermuiža jau apnikuusi. brrr.

      • mailija
        -1

        @Snabits

    • Styrnucis
      0

      Vienīgais veids kā to noskaidrot ir piebērt tos vairāk gramus un pēc 24h likt dzērienam iepūst alkometrā.

      • Pavārs
        0

        Nu vienkārši cerēju, ka kāds kko ir mēģinājis tamlīzīgu, vai arī ir saprašana. Ja tomēr raugu pieber vairāk, teorētiski grādiem jābūt vairāk.. bet nu jā, nezinu. tas dzēriens itkā nereāli salds, tajā pašā laikā rūgts, bet smaržo pēc kvasa. Tātad, cik zinu, iespējams sanāks. hmm.. nu ceru vēl kāds kko ierakstīs, kamēr nesabojāju to ekstraktu.

    • Pavārs
      0

      Btw, man ir alkometrs, bet viņš tikai darbojas uz kandžu, šņabi. takā parasts termometrs izskatās. iemērc kandžā vai šņabīī un uzkāpj līdz tik grādiem cik ir. rāda pilnīgi precīzi. finlandiaaa 40% tieši. tip top vodočku izmēriju, 38,8 biggrin_mini2.gif ktvai uz pudeles 40 rakstīts. biggrin_mini2.gif

    • Hibs
      +5

      Nē, alus tev tik viegli nesanāks. Tur process ir krietni ilgāks par 24h. Es pats ar to neesmu ņēmies un nevarēšu neko daudz pastāstīt, bet @Susuris pats mājas apstākļos ir darījis varen gardu alu, viņš varēs tev pastāstīt vairāk. Noņemšanās ar vārīšanu gan tur ir pamatīga.
      Ja interesē alus brūvēšana, šeit ir pamācība: http://kupla.lv/majas-alus-bruvesanas-process-soli-pa-solim-bildes/

      • Pavārs
        0

        Baac, spiedu plusu un nospiedās mīnuss. piedod. un jā, liels paldies par informāciju. smile_mini.gif skatoties sastāvdaļās tajā kvasa iesalā ir taspats, tikai mazākās devās, jo burka pati tikai 0.5l. hmmm....

      • Pavārs
        0

        Tajā pamācībā alu dzen caur kandžas dzenamo aparātu. da labiiii???

        • Susuris
          +3

          Noteikti nē. Ja tu domā to vara caurules rituli, tad tas ir dzesētājs - spirālē plūst auksts udens, kas atdzesē alu.

          Par alus taisīšanu - alkohola daudzumu brūvējumā nosaka cukura daudzums pirms rauga pievienošanas, nevis paša rauga daudzums. Ja vien ir cukurs, ko ēst, arī 1 g rauga savairosies, cik vajadzēs. Tātad īsā atbilde būtu patiešām pievienot kādu saldu vielu tam maisījumam.

          Neesmu milzum liels eksperts, bet, ņemot vērā, ko zinu par alus brūvēšanu, tev sanāks alkoholisks, negāzēts un ne īpaši garšīgs dzēriens. Brāga, vienvārdsakot. Bet pameģini, vismaz būs interesanta pieredze.

        • Pavārs
          0

          Ok. Susur, tātad...man pus litrs ir tas kvasa iesals. pēc tā linka sastāvs tas pats... kā alu uztaisīt. Tātad..papriešu iesalu samaisīt ar to silto ūdeni, tad sukuru pievienot, visu panākt lai izšķīst, un tad likt raugu klāt?

        • Susuris
          +2

          Jā. Ja tu ber cukuru, tad pārliecinies, ka tas ir kārtigi izšķīdis - lai raugam vieglāk ēst. Un ūdenim jābūt istabas temperatūrā, citādi raugam būs šoks un viņš var nobeigties. Un atstāj to maisījumu uz vairākām dienām, lai rūgšanas process iziet līdz galam.

          Piezīme: normālu alu taisa pavisam ne tā, kā mēs te tagad runājam. Pareizi un droši taisa tā, kā Hiba linkā.

        • Pavārs
          0

          Purrfect respond.. tgd rūgst istabas temperatūrā. pectam teikšu kā sanāca.

          tgd šādi izskarās. aizskrēju uz veicīti nu velcienu to burciņu nopirku, arī raugu vēl..cik ilgi nez turēt?

        • Pavārs
          0

          @pankijs ,nav jau paštaisītais vinaars. biggrin_mini2.gif

    • Pavārs
      0

      Atstāju karoti spainī. biggrin_mini2.gif pectam paēmu un karotes gala vairs nav. biggrin_mini2.gif

    • Pavārs
      0

      Iedzēru apmēram 0.5L to aliņu... bāc. ja godīgi, labi gāzēts, garšo pēc medalus un labi nocepija

      • krabz
        0

        Grādi ir?

      • SuPeRgOvS
        0

        Varēji jau nu ilgāk paturēt...

      • Pavārs
        0

        @krabz , manuprāt grādi ir kādi 8 biggrin_mini2.gif biju šdien nostrādājies, bet izdzēru vienu kausu ar alu un.. nogrieza labi.
        @SuPeRgOvS , es jau tikai vienu kausu paņēmu, pārejais veljoprojaam siltumaa staav un rūgst.

        • krabz
          0

          Ok, paldies! Būs jāpaprovē. Bija jau pašam tāda ideja... smile_mini.gif Kur pirki kvasa ekstraktu un kādu?

        • Pavārs
          0

          Bērnu pasaules rimītī. burciņa, uz kuras rakstīts kvasa iesals. 2.45 eur

        • mad
          0

          Seems legit.

    • Pavārs
      0

      Bez Viestuura es nebūtu šito uztaisijis. labi, ka pateica, lai pielieku tur to cukuru un jā, raugu līdz ar to pieliku. laabs aliņš lēti sanāca

    • Pavārs
      0

      Nevis mazliet nogrieza, bet..ibio peso, es norm apdzēros no 3 pintēm. biggrin_mini2.gif pieliku gandrīz 1kg cukura un raugs arrrrr... bez @Susuris un @Viesty neuztaisītu šitoo. paldies, vīri. Alus brūvētāji. biggrin_mini2.gif biggrin_mini2.gif

    • Krāniņš
      0

      Būs janoprovē. Atceros mazāks mēģināju i vīnu i alu uztaisīt, ābolu vīns uzsprāga pudelē uz skapja augšas, visa istaba nesa nelāgi. Un rupjmaizes alus kādas 2 ned. Stāvēja sanāca tīri ok.