undo miniblogs

  • undo
    -1

    Var lūdzu kāds palīdzēt, atrast logu aizkaru vēsturi? Nu kur ir aprakstīta tā vēsture u.t.t.
    Vienkārši pārgaju pāri netam, neatradu.. Stadija dara savu. lol_mini.gif Būtu pateicigs.

    P.S ja zinat kur iegūt arī par šiem info, tad pierakstiet komentāra! Paldies! -  jostas, cepures, cimdus, maku vēsture.

    • Reljefs
      0

    • Janzz_
      +3

      Loga aizklātnes, jeb aizkarus 1793 gadā izgudroja krievu zinātnieks Sergejs Prolektinovs(1751-1825). Sākumā aizkari bija retums, tie bija ļoti dārgi, jo to pagatavošanai izmantoja cukurniedres, kas bija iegūstamas tikai noteiktos apvidos. Ar laiku tika izgudroti dažādi materiāli, kuri samazināja izmaksas.

      • Janzz_
        +1

        Par jostām neko daudz neatradu, piedod.

        Ap 18. gadsimta vidu, pasaulē sāka parādīties jauni modes aksesuāri, tostarp - jostas. Tie bija gari, plati, no dzīvnieku ādas izšūti apģērba gabali, kas palīdzēja zemniekiem pārnēsāt instrumentus, tos piekarot pie jostas. Neilgi pēc šīs "drēbes" uzrašanās, bikses sāka veidot ar speciāliem jostas turētājiem, kas arī mainīja jostas pielietojumu uz tādu, kāds tas ir mūsdienās. Jostas radās āfrikas dienvidu daļā. Mūsdienās tām ir daudz veidu un materiālu, piemēram, āda, sintētika u.c.

    • Amorphis
      -3

      Kebabs (arābu un persiešu valodās: كباب, [kabāb], turku valodā: kebab) ir uz oglēm vai citā veidā cepta vai grilēta gaļa pēc Tuvo Austrumu, centrālās Āzijas un Dienvidāzijas tautu tradīcijām. Kebaba pagatavošanai parasti izmanto jēra vai liellopu gaļu, bet atsevišķās receptēs pamatā ir vistas gaļa vai zivis. Sakarā ar ticības aizliegumiem, musulmaņi un jūdaisti kebabu negatavo no cūkgaļas.

      • Laciz
        0

        Ja to būtu ierakstījis @Gek, es ieliktu plusiņu.

      • sykerz
        -1

        Labs chalji :3