Jrr miniblogs

  • Jrr
    0

    Laravel.
    Interesē, cik ilgā laikā var apgūt php ar Laravel, ja iepriekš kas darīts tikai ar C?
    Konkrēti, cik daudz var bez maksas servisu/ tutoriāļu lietošanas? Vnk nezinu, vai vispār gribu nopietni nodarboties ar programmēšanu, gribās pamēğināt vink.

    • NoTitsNoFun
      0

      Es personīgi visu caur yt, google iemācijos, vienīgais ja reasonably labi web saprati, Laracasts var nopirkt, kădi 6 eur. Kas tas par jobanu jautājumu, katram savs ātrums, ja tas ir tavs pirmais mvc framework kādas pāris ned paies, plus C mazs sakars ar web dev, ja runa iet par visu html/sass/jquery, js, vue/php/sql stack tev daudz ko mācīties lai viss aizietu. Ja neko no tā nezini un tik brīvajā laikā kko nedaudz darīsi vari ez 3-6 mēnesus zubrīt līdz kaut ko lietojamu saliksi kopā shura.gif

    • Jrr
      0

      Atzīstu, jautājums bija ļoti neveikls.
      Iesaki js→vue?
      Jā, saprotu, ka mazs sakars. Neceru uz dev darbu, vnk interesē, kā tas darbojas, vrb paprovēt kaut ko.
      Cik ļoti atšķiras MS SQL v.s MySQL?


    • mad
      +4

      Ja izmantosi Laravel, tātad viņu iebūvētos modeļus un ORM, līdz ar to praktiski rakstot kodu būs diezgan maz atšķirību kādu SQL datubāzi lieto, bet nu vispār MS SQL web izstrādei liekas diezgan netradicionāla izvēle, ja nestrādā ar kaut kādu microsoft .NET/C#/Visual Basic stacku. MySQL vai PostgreSQL būs daudz vairāk info tieši saistībā ar PHP un web izstrādi, arī vairāk tooļu un hostinga iespēju. Atkarībā no tā, ko taisies būvēt, MS SQL arī var aktualizēties licencēšanas jautājums, kamēr MySQL(vismaz mariaDB implementācijā) un PostgreSQL ir bezmaksas un open source bez nekādiem ierobežojumiem.