Amorphis miniblogs

  • Amorphis
    0

    Nezinu vai ir šeit jau pabījis, bet es tagad sēžu šokā.

    http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/83841/no-van...ibas-traucejumi

    Ceturtdien no vanšu tilta nolēcis jaunietis ar "garīgās veselības problēmām". Puisim 20 gadi. Pa vantīm kāpa aptuveni 1.5 stundu. Krita pāris sekundes.

    Neesmu šokā par to, ka viņš nolēca, jo nu mazums cilvēkam problēmas dzīvē. Protams, neko nevajadzētu risināt ar pašnāvību, bet nu gadās cilvēki, kuri uzskata savādāk.

    Katrā ziņā tas, par ko esmu satriekts ir cilvēki, sabiedrība un visi pārējie, kuriem vajadzēja rīkoties šajā situācijā.

    Pirmais, tad kad puisis sāka kāpt pa vantīm, neviens nevarēja apstāties un nodabūt viņu lejā? Kaut vai ievilkt ūdenī, bet neļaut viņam kāpt augšā...
    Otrais, policisti, kuri sēdēja neko nedarīdami un gaidot šīs situācijas iznākumu.
    Trešais.. Viņš kāpa 1.5 stundu. Vai neviens nevarēja ar helikopteru sadabūt kādu vanšu virsotnē, lai sagaidītu tur šo jaunieti?
    Ceturtais.. Mēdiju uzskati par šo jaunieti. Viņš pirms lēciena esot uzmetis krustu pār krūtīm. Tas uzreiz dod mēdijiem un citām personām pasludināt to, ka viņš ir garīgi slims?! Marasms tas taču ir! Vai tagad jebkurš, kurš ies uz baznīcu būs atskaitāms no "normālās" sabiedrības? Es pats neesmu nekāds kristietis un dievam neticu, bet tiešām .. dafuq?!
    Piektais.. Apkārtējo cilvēku vienaldzība. Tvneta video redzams kā izskanēja, nevis šokēti kliedzieni, bet gan uzjautrinoši "Wauuu :o". Dzirdēts arī tas, ka cilvēki likuši derības uz to vai noleks vai arī nenoleks.

    Nedaudz novēloti uzzināju, bet tas nemaina faktu, ka tagad es esmu par šo atgadījumu atklāti sakot šokēts..

    • Amorphis
      0

      Es labi saprotu, ka šis nav vienīgais atgadījums, taču ideāls piemērs mūsu sabiedrības atspoguļojumam.

    • mad
      +2

      Katrs ar savu dzīvi dara to, ko grib. Nedomāju, ka tagad visiem jāsēž šokētiem un jāvaino visi dienesti/mediji/sabiedrība, tādēļ, ka kāds pajols nolecis no tilta.

      Cilvēki izdara pašnāvības katru dienu. Tas, ka kādam ar to gribējās pievērst uzmanību darot to uz vanšu tilta sastrēgumu laikā, tādēļ čakarējot dienu pusei rīdzinieku, viņu nepadara ne ar ko svarīgāku.

      • Amorphis
        0

        Nu tad redz par ko ir runa... wink_mini.gif
        Par to, ka cilvēku ikdienišķais darbs ir svarīgāks par cilvēka dzīvību.

        • TheMonster
          0

          Bet ja cilvēks grib taisīt pašnāvību, lai taisa, tāpat, izglābs viņu un pēc laiciņa tāpat sev galu darīs.

        • mad
          +1

          Bet tā taču ir viņa izvēle.

          Es saprastu, ja tur 3 stundas glābtu kādu, kurš nokļuvis negadījumā. Tad būtu visas tiesības pārmest ciniskumu un nežēlību, ja kāds pateiktu, ka labāk būtu nošāvuši un nečakarētu man dienu. Bet konkrētais kadrs pats tur uzkāpa. Ne jau viņš nejausi izvēlējās vanšu tiltu pie tam sastrēgumu laikā.

        • Amorphis
          0

          Nu labi, sabiedrības pusē tā ir izvēle. Nicināt par to, ka bremzē satiksmi vai arī just līdzi..

          Bet viena no galvenajām problēmām arī ir menti.. Katrā ziņā es no portāliem sapratu, ka no viņu puses neesot novērota nekāda rīcība situācijas glābšanai.

        • Amorphis
          0

          Es piekrītu, ka šis indivīds ir 100% vainīgs pie šīs situācijas iesākšanas, bet rezultātu ta varēja citi novērst. Un tieši tad arī nebūtu nevienam jāredz kā cilvēks krīt un izmālējas no tāda augstuma.
          Piedod, man slimība uz lieku diskutēšanu. smile_mini.gif

    • vampyre124
      +2

      Es ienistu cilvekus kas grib atturet cilvekus no pašnavibas, ta ir cilveka dzīve un viņs var darit ko vēlas, protams šadi aiziet nolecot bojā citiem cilvekiem dienu izveidojot sastregumu utt es neatbalstu, bet nu ko tur vairs padarisi.

      • Amorphis
        -2

        Elementārāk jau būtu uz piecām minūtēm apstāties, kādam, kurš brauca garām tajā mirklī kad viņš sāka kāpt augšā, vai ne tā?

        • Hibs
          0

          Var redzēt, ka tu nekad neesi braucis pār jebkuru no Rīgas tiltiem pats pie stūres.

      • vampyre124
        +1

        Uz tilta nedrikst apstaties.

        • Amorphis
          0

          Šādā situācijā? Domāju, ka tas būtu pieņemami...

        • vampyre124
          0

          Apstadinot mashinu ja uz tilta ir ritosha satiskme nebut nebutu pienenami, gl nobremzet tur un apstaties, izkapt, un noskersot, pats nomirsi to meginot darit.

    • mad
      0

      IMHO daļēji tas reakcijas trūkums ir izskaidrojams ar to, ka šis nebūt nav pirmais vanšu tiltā kāpējs, un parasti tas beidzas bez lekšanas. Lielākoties tādi uzmanības pievērsēji nemaz nav gatavi izdarīt pašnāvību.

      • Avril Lavigne
        0

        Shitais pat ekleeerus neprasiija

      • Hibs
        0

        Kāda velna pēc visi tā cepās, vaino sabiedrību ciniskumā un valsts dienestus bezdarbībā? Tas bija viens nožēlojams cilvēks, kurš nespēja pārvarēt savas problēmas, tāpēc izlēma atvadīties no dzīves, lai visi to redz. Ja gribēja nomirt, lai mirst, es tikai nesaprotu, kāpēc vajadzēja simtiem citu cilvēku ar to gandēt dienu?
         Nez kāpēc neviens nesaka "Nabaga terorists, kurš ielidoja dvīņu torņos. Mani šokē lidmašīnas pasažieru vienaldzība un dienestu bezdarbība. Vai viņi tiešām nevarēja lidmašīnai likt lidot citā virzienā? Tāpat nesaprotu, kāpēc visi viņu sauc par traku, viņš taču bija tikai musulmanis - kopš kura laika tā ir garīga slimība?" 
        Mans piemērs ir ekvivalenti stulbs un raudošs teksts tavam.