Ēdieni, to receptes un veidi

  • Jesus
    0

    Gribu rīt uztaisīt kartupeļu un maltās gaļas sacepumu, bet nezinu, kā ir jāsagatavo kartupeļi, ir viņi jāuzvāra līdz putras konsistencei vai kā?
    Paprasiet mučiņai, tiešām nezinu.
    Un cik grādos un cik ilgi aptuveni krāsnī jācep.

    • safe m u c h
      0

      Man mučiņa lika vienkārši nevārītus - tiko nomizotus un krāsnī viņi paliek ok.

      • Jesus
        0

        Jā, bet es atceros, ka savu laiku skolā ēdu tādu, kur kartupeļi bija kā putrā nevis gabalos.

    • safe m u c h
      0

      Nu tad jau nekas cits ka pārvarīt nederēs.

    • Hibs
      +1

      Uztaisi kartupeļu biezputru no sākuma tad. Tas ir, uzvāri mizotus kartupeļus un tad sastampā ar pienu un sāli.

      • Jesus
        0

        Skaidrs, un cik ilgi jācep ,un cik gŗados?

        • Hibs
          0

          Gūgles spēks saka, ka 180 grādos 30 minūtes.
          http://zitinja.blogspot.com/2011/05/kartupel...malto-galu.html

        • Pampox
          0

          Malto gaļu ieteikšu apcept ar sīpoliem un garšvielām pirms taisi sacepumu. kad visu stūķē formā, sataisi sacepumu vairākās kārtās, cep 20 minūtes tajos pašos 180 grādos.

          • Jesus
            0

            Paldies zeļļi.

            • Pampox
              0

              BTW, ja mājās ir žāvēta gaļa, sagriez to kubiņos un apcep ar malto gaļu. dos baigi labo ''dūmu'' garšu