Ēdieni, to receptes un veidi

  • Hibs
    +1

    Vakar arī pirmoreiz tapa lazanja. Ir laba, taču šādas-tādas lietas nākamreiz zināšu, kā pareizāk darīt.

    • lvmazaafakaa
      +2

      Lazanja ir viens no tiem ēdieniem kurš nevar slikti izskatīties, galvenais lai siers daudz biggrin_mini2.gif

    • mad
      0

      Lūdzu ieliec sīkāku izklāstu. Pēc kādas receptes taisiji? smile_mini.gif Vajadzētu arī saņemties uz šo biggrin_mini2.gif

      • Hibs
        0

        Es virtuvē vienmēr improvizēju, no receptēm tikai pasmeļos idejas un tehniku, kā citreiz panākt to konsistenci, ko vēlos. crazy.gif Retu reizi gadās kaut ko sačakarēt, lielākoties strādā krietni labāk.

    • Hibs
      0

      Principā samērā easy.

      Sastāvdaļas (8 lielām porcijām):
      500g lazanjas plāksnes (es izmantoju Divella)
      ~750-800g liellopa maltā gaļa
      ~300g konservēti tomāti (2/3 lielās bundžas, es iesaku pirkt La Palma - relatīvi lēti un kvalitatīvi)
      125g smalki sagriezts Mozzarella siers
      ~150g rīvēta Krievijas siers
      4 palielākas ķiploka daiviņas
      ~0,7l piens (~0,5-0,6l Bešamela mērcei, pārējais klāt gaļai)
      1 ēdamkarote miltu
      ~50g sviests
      Sāls, pipari, baziliks pēc garšas

      1. Pagatavo Bešamela mērci (čakarīgākais solis, jo visu laiku nepieciešama uzmanība, recepti var atrast internetā, ja pareizi visu dara, jābūt baltai un krēmīgai mērcei bez kādiem kunkuļiem)
      2. Sablenderē konservētus tomātus ar baziliku, sāli un pipariem
      3. Smalki sakapā ķiploku, iemet pannā kopā ar malto liellopa gaļu, pieber sāli un piparus, pielej klāt nedaudz piena (tad tā gaļa ir maigāka), maisi to visu līdz vairs nav diži sarkana. Ar cepšanu neaizraujies, jo tāpat vēl pagatavosies cepeškrāsnī pēc tam, jēla nebūs.
      4. Sarīvē sieru (man bija aptuveni pusi uz pusi Krievijas siers un Mozzarella).
      5. Liec visu pa kārtām. Es liku tomātu mērce-lazanjas plātnes-gaļa-Bešamela mērce-lazanjas plātnes-tomātu mērce-gaļa-Bešamela mērce-siers-lazanjas plātnes-tomātu mērce-gaļa-Bešamela mērce-lazanjas plātne-Bešamela mērce-siers
      6 . Tad visu liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un uz pusstundu tur ļauj sutināties 180 grādos.

      Šoreiz es gan vēl pa vidam vienu lazanjas plātnes līmeni aizstāju ar škēlēs sagrieztu cukini, jo kāpēc gan ne? Mājās vēl bišķīt bija palicis. crazy.gif Dažus šampinjonus arī vienā līmenī pieliku pie gaļas tieši tā paša iemesla dēļ. Māsa mani arī pierunāja tās lazanjas plātnes pirms tam apvārīt sālsudenī - noteikti to nedari!! Salipa kopā un bija čakars atdabūt vienu no otras. Plus no gaļas un tām abām mērcēm arī ir gana liels mitrums un man lejā bija daudz sula, kad tiko izvilkta no krāsns, ko plāksnes citādi uzsūktu. Kad atdzisa, tad jau forši sabiezēja un nekāda vaina, bet tomēr.

      P.S. Man šajā grupā vajag modu, brīžam sajūta, ka es te gandrīz vienīgais mēdzu likt savus garadarbus. crazy.gif

      • Hibs
        0


        Šodien arī lazanja. Šobrīd bišķīt dziest un ievelkas, lai nav peļķe apakšā, bet pagaidām izskatās smuki, manuprāt. crazy.gif
        Taisīju gan mazāk nekā iepriekšējā reizē.