Vēlos uzzināt pēc iespējas vairākas pārbaudītas un garantētas metodes, kas palīdzēs stiprināt un uzlabot imūnsistēmu, paldies!
exsĀrsti
- +3
Galvenokārt jau pieturēties pie veselīga dzīvesveida.
Gulēt pietiekami ilgi, lai būtu izgulējies, ja agri jāceļas, tad labāk nedaudz ātrāk arī aizej gulēt, nevis laiku pavadīt kaut kā nelietderīgi.
Arī veselīgs uzturs iespaido tavu imunitāti. Par junk food labāk vispār nevajadzētu domāt, bet vairāk ēst augļus, kuros ir vitamīni.
Fiziskās aktivitātes arī ir svarīgas. Nedrīkst dzīvot "sēdošu" dzīvesveidu, ir jāatīsta arī sevi un jānodarbojas ar sportu, bet nu zinot tevi, šo pat varēju nerakstīt, jo tu jau tā ar sportu nodarbojies ļoti aktīvi.
Jāmēģina izvairīties no stresa. Stresa dēļ var rasties daudzas problēmas, pirmkārt jau problēmas aizmigt, bet nu tas nebūtu tas trakākais. Stresa dēļ var asinsspiediens paaugstināties, parādīties gremošanas problēmas un iedzīvoties vēl un vēl dažādās kaitēs. Es nesaku, ka stress pilnīgi nav vajadzīgs, katram normālam cilvēkam ir dzīvē par ko uztraukties un tas ir normāli, bet galvenais, lai tas nav regulāri, kad savas domas nomāc ar kaut ko sliktu, domā par kaut ko konkrētu, kas liek uztraukties, šādos gadījumos stress uz cilvēka ķermeni iedarbojas negatīvi.
Vēl nepieciešams dzert katru dienu pietiekami daudz ūdeni (3litri, domāju, tiešām būtu nepieciešami).
Par alkoholu un smēķēšanu es nemaz neiedziļināšos, to jāaizmirst.
Higiēnas ievērošana arī ir svarīgs punkts. Roku mazgāšana katru reizi pēc tualetes apmeklējuma, pēc atnākšanas mājas (jo esi bijis sabiedriskajā transportā, skolā un citās sabiedriskās vietās), pirms ēšanas - var pasargāt no dažādu slimību iegūšanas.
Par skādi nenāk reizi gadā vai pusgadā apmeklēt savu ģimenes ārstu, vienkārši, lai pārbaudītos.
Protams, dažādu vitamīnu lietošana arī ir pieļaujama. Bet tos nedrīkst lietot arī pārāk lielās normās, jo ķermenī visam ir norma. Arī pārlieku liela vitamīnu lietošana var izsaukt kādas blakus parādības un problēmas veselībā. Pats gan nezinu kādus tieši vitamīnus ieteiktu, bet nu domājas, ka tie būtu B grupas vitamīni, C vitamīns, bet nu par to var konsultēties tur pat aptiekā, kad pērc viņus. - 0
Jā, tas viss it kā tiek darīts pēc labākajiem nodomiem, bet es nezinu, kaut kas laikam nav tā. Agri gulēt nevaru aiziet noteiktās dienās, treniņi beidzas vēlu, apmēram pēc pusdivpadsmitiem sanāk aiziet gulēt, parasti mēģinu jau līdz 23 to izdarīt, ceļos ap 7. Stress gan, varētu kaut ko ietekmēt, jā, pagaidām gan liekas, ka drusku pierimis. Uztraucos, jo nezinu kas īsti man ir ar degunu. Dažreiz liekas, ka es to sistēmu ar sportu nokauju tikai, neļaujot atjaunoties. It kā likās ka ir hroniskas iesnas, uztaisīja gliemežnīcu piededzināšanu, uz neilgu laiku palika labāk, bet tagad atkal it atpakaļ.
- 0
Lord Eddward 07.01.2014. 14:23 #
Paņem varbūt profilaktiski deguna pilienus, kas uzlabo gļotādu veselību/mitrina, piemēram, Pinosol
http://www.farmacija-mic.lv/zales_instrukcija.php?ID=1107
"Pinosols ir ēterisku, gaistošu eļļu un tīru dabīgu vielu maisījums augu eļļā ar pretmikrobu iedarbību. Preparāts uzlabo ādas un gļotādu apgādi ar asinīm un atjauno to normālās fizioloģiskās funkcijas."
Var arī skalot ar sālsūdeni, tādejādi stimulējot gļotu izdali, mitrinot un attīrot
http://vesels.lv/informejam/iesnas/rinospray.html Rhinospray
http://www.zalesinfo.lv/?urls=modules/info_category?name=360 Humer- 0
Kaut kāda eļļa nebūtu prātīgāks risinājums? Tie pilieni ar laiku sāk gļotādu ietekmēt, ne?
- 0
Lord Eddward 07.01.2014. 14:37 #
Tas gan, pinosols var ietekmēt, bet katram rodas sava reakcija. Tie sālsūdeņi, ja ir izotoniski, jeb sāļu koncentrācija tāda paša kā organisma šūnās, tie būtībā nekairina gļotādas, tikai izskalo, lai gan katram tomēr ir sava reakcija man personīgi vairāk pinosolam līdzīgie patīk nekā ūdens skalojamie