exsĀrsti

• SkitsVicious
    0

Vakar bija treniņš. It kā treniņa laikā nedabūju pa kājām, neskaitot dažas reizes, kad uzkāpa uz kājām. Šodien no rīta sāka sāpēt šī vieta :

un mazliet uz potītes pusi. Pēc 1.pāra jau bija grūti paiet, jo uz kaut mazākā spiediena sāpēja. Tagad pamodos, un vēl joprojām sāp. Kas varētu būt noticis?

• pirtnieks3
      0

Pārstiepta, pārpūlēta ahileja cīpsla. Super neko tur darīt nevar, centies viņu nenoslogot un valkā apavus, kas tev nenospiež (to gan ziemā ar ziemas zābakiem ir grūti izdarīt.)

• Shattred
      0

NENOSLOGO! Gosh, tur var būt nenormālas sekas, ja kaut ko tur 'saplēsīsi'! Vienās sacensībās redzēju kā viena sieviete skrējiena laikā, cik sapratu, saplēsa arhileja cīpslu un pēc tā vairākus mēnešus ģipsī staigāja, vēlāk bija jāiet pie fizioterapeitiem un masāžistiem, lai maz pastaigāt varētu, kur nu atsākt treniņus.
      Manuprāt, pieraksties pie ģimenes ārstes asap.

• pirtnieks3
        0

Jup, ja pārpūlēsi un iekaisīs uz 2-3 mēnešiem jutīsies kropls, nevarēsi normāli skriet, brīvi iet. been there done that.

• SkitsVicious
      0

Pēc, apmēram, cik dienām varētu pāriet sāpes? Un šajā nedēļa vajadzētu iet uz treniņiem?

• Earthquake
        0

Kur tu trenējies ? Maliņa jau vari pastrādāt uz rokām vai ko tamlīdzīgu.

• pirtnieks3
        +2

Atkarīgs no tā vai viņu esi pārmocījis(pārstiepis) vai ir ieplēsis. anyway tu nevēlies lai viņa iekaist. tamdēļ šonedēļ atliec treniņus un skaties kā tev ir iet. Ja nākamndēļ vari droši staigāt bez kādām pazīmēm atsāc darīt darāmo, bet vēl kādu laiku ''saudzē'' kāju.

• SkitsVicious
          0

Tad jau no rīta skatīšos vai būs labāk, vai nē. Rīt vēl sports.

• Shattred
            0

Apšaubu, ka skolotājs/a tavā skolā pieņemts ķeksīša pēc un sapratīs, ja pateiksi, ka esi ievainojis arhileja cīpslu.

• Kurbads
      0

Atvaino bulciņa, bet ja esam pie kāju tēmas, negribas taisīt citu topiku, pajautāšu te pat.
      Pēdējā laikā taisot fiziskas slodzes (pārsvarā skrienot) sāk sāpēt šī vieta.

Slodzes laikā, liekas mazliet uzpampusi un pabakstot sāp gan muskulis, gan kauls. Any ideas, kas varētu būt? Kad slodze nav, nekas nesāp, jūtos diezgan labi.

• Wanted
        +1

Kas tev sāp? Tur visi muskuļi parādīti

• Kurbads
          0

Zem ikra muskuļa, vairāk uz sānu (iekšpusi).

• pirtnieks3
        0

Cik ilgi tas tev jau ir? Ja kauls sāp, iespējams ka iekaisusi kaula plēve, kas ir visai nopietni, tamdēļ pēc tik easy noteikt ir baigi miglā šauts.

Ja sāp muskulis varbūt esi pārslogojis, piedzinis. mikrotraumas nav retums. Miera stāvoklī iztaustot, saspiežot sāp, ir savilkts?

• Kurbads
          0

Nesen. Ar to es domāju, kādas dienas 2-4 atpakaļ sāku sajust.
          Miera stāvoklī saspiežot nesāp, neliekas savilkts. Bet vairāk sāpes jūtu muskulī, ne kaulā.

• Lord Eddward
            0

Uz ādas tajā reģionā nekādu apsārtumu, vēlmes pakasīt nav?

• Shattred
        0

rofl_mini.gif Nākamreiz norādot uz ko tik mikro maziņu pieliec gigantisku spīdošu bultu uz kuras sēž vienradzis, savādāk reti kurš maz saprot, kur jāskatās un ko esi apvilcis.
        Tā vieta ir īpatnēja, kurai palīdzēt 'caur internetu' ja vien neesi ārsts, kurš zin tieši kā jājūtas, kad sāp kaulu plēve, muskulis vai kāda cīpsla. Mans minējums - cīpsla. Pamēģini paapļot pēdu jeb ar īkšķi mēģini uzzīmēt 8 gaisā. Post results.

• Kurbads
        0

Paldies visiem, kas atbildēja. Šodien sanāca aiziet pie māsiņas, pakonsultēties. Atklājās, ka esmu pastiepis potīti un sāpes/trauma izpaužas tieši tajā vietā. Vislielākais izbrīns man ir par to, ka nemaz nejutu, ka potīti būtu kaut kur atsitis/sasitis, vienkārši sāka sāpēt tā manis norādītā vieta..

• SkitsVicious
      0

Vispār sliecos uz to, ka esmu pārpūlējis. Futbolu nebiju spēlējis 3 nedēļas, un vakar spēlējām ~2h futbolu. + man ir liels svars.

• Shattred
        +1

Ir vai nav liekā svara - tas neko nemainīs. Pārpūle pēc ilgas puņķu staipīšanas būs jebkurā gadījumā, ja atsāksi ar tādu pašu slodzi kāda bija iepriekš.
        Lai ar kā - cīpslas tā pat vien nesāp, cik no savas pieredzes pašlaik spriežu, man liekas, ka pēc atsākšanas ar lielu slodzi sāpēs pārsvarā muskuļi un ir vienkāršs nogurums.
        No tā izejot - dodies pie speciālista uz pārbaudi. Jums tuvumā treniņam nav medmāsas kabinets ar visu medmāsu komplektā, pie kuras aiziet, ja treniņā kas noticis. Ja nav, tad noteikt iesaku doties uz ātrāko iespējamo pierakstu pie ģimenes ārstes, jo ja nevari pildīt kādu ierastu funkciju, tad kaut kas nav kārtībā; dēļ tā, ka neuzmanības dēļ vari nonākt pie iekaisuma un imobilitātes uz vairākiem mēnešiem - (vēlreiz) iesaku pēc iespējas ātrāk doties pie ģimenes ārstes.
        Joka dēļ vēlreiz iesaku asap doties pie kāda speciālista.