Sveiki. Vēršos pie jums pēc atbildēm.
Sestdien nācās saskarties ar nesaskaņām un man viens atsaldenis ar galvu pa muti iesita. Pārsita lūpu, bet uztraucos par zobu, jo man viens priekšējais zobs ir baigi jūtīgs. Tāda sajūta, ka viņš jebkurā brīdī varētu izkrist, ja es uzkodīšu kaut ko.
Zobs nekustās. Smagana mazliet pie zoba ir taka ieplīsusi.
Vai tas varētu būt kaut kas nopietns vai tikai zobs ir sasists, tāpēc kādu laiku būs jūtīgs?
exsĀrsti
- 0
Normunds 10.02.2014. 21:13 teica:
- 0
Earthquake 10.02.2014. 21:15 #
Es tavaa vietaa aizietu pir zobarsta
- 0
Ko man zobārsts tur var izdarīt? Tur es varu doties tikai pēc atbildēm, tāpēc es tagad jautāju jums. Ja jūtīgums nepāries, tad došos pie zobārsta.
- +1
tukumnieks 10.02.2014. 21:20 #
Zobārts darīs visu lai saglābtu to zobu ja nu tomēr viņš draud izkrist.
- 0
Lord Eddward 10.02.2014. 21:37 #
Jāskalo ar dezinfex līdzekli (listerine), vai antibakteriālas tabletes, piemēram, tādas, kas kaklam palīdz, jo šādas brūces (smaganas mehānisks plīsums - tāpat kā brūce jebkur citur uz ķermeņa) gan var sāpēt (tablete pret kaklu remdēs sāpes), gan, dēļ diezgan agresīvās mutes vides, var iekaist (tablete un dezinfekcija, bet ne pārlieku, protams, palīdzēs likvidēt arī to)
Nezinu, cik liels ir bojājums, jo ja ir liels (eh, nezinu, cik milimetrus lielam jābūt, bet nu tādā gadījumā varētu kustēties zobs), un nepareizi aizaug un atjaunojas - tā var veidoties kā vājā vieta, kur var iesēsties baktērijas un tad nākotnē (piemēram, pēc padsmit gadiem) var veidoties smaganu iekaisums
Bet ja nekustās, tad gan jau zobs nekritīs laukā, vienkārši 'apdauzīti' zobā nervgaļi kas pārnes uz smadzenēm sāpes un tāda sajūta paies pāris dienas līdz atjaunosies. Ja rodas apsārtums, palielinās, paliek lokāli karstāks, tad 110% ej pie ārsta, jo sācies smaganu iekaisums, un tam vajag vai nu antibiotikas vai jāķeras pie mehāniskas attīrīšanas (bet, atkal, var arī ņemt pretsāpju un pretiekaisuma tabletes un vienkārši viss varētu arī pazust, imunitātei Tev vajadzētu būt OK)
EDIT: sakarīgāks izklāstījums
- 0
Liels paldies par atbildi, sekošu tavām norādēm. Nomierināji mani.
Plīsums ir kādi 2 vai drīzāk pat 1mm. Ir ļoti jāieskatās spogulī, lai pamanītu.- 0
Lord Eddward 10.02.2014. 23:03 #
Lūdzu!
Vēl ir šķidrumi kurus ar vates piciņu/vates kociņu var uzsmērēt - metilvioletais jeb genciānvioletais - šķidri preparāti ar anibakteriālu iedarbību kurus var izmantot mutes dobuma ievainojumu dezinfekcijai (aptiekā domāju var iegādāties). Ir vēl tāda kurai ir goša krāsas garša, bet neatceros nosaukumu tik asociācija palika
Šī doma man iedeva ideju cīņai ar savu mandeļu iekaisumu, jāpasmērē mandeles ar šito!EDITS: vēl saucās Pioktanīns, 1% ūdens šķīdums http://www.maminuklubs.lv/mazulis/20120827-kadiem-merkiem-izmanto-pioktaninu-/
un tas otrs - Kastelāna šķīdums jeb karbolfuksīns https://en.wikipedia.org/wiki/Carbol_fuchsin