Lielbritānijas exieši

  • Zveraboj
    0

    Dzirdēju jaunumu, ko Anglijā drīz ieviesīs, ka ir jau pieņemti jaunie likuma grozijumi attiecibā pret iebraucējiem. Spēkā stāsies ar nākamā gada janvāri, viss esot jau parakstīts.
    Būs grūtāk dabūt bankas kontu. Jābūt dzīves vietai, darba vietai
    Būs grūtāk dabūt National Insurance iebraucējiem.
    Nekādi pabalsti pirmajos 4 gados.

    Vispār Anglijā jau sen domā, kā ierobežot iebraucēju plūsmu. Kamerona partija knapi uzvarēja vēlēšanās, tagad viņam jāpierāda reāli darbi, ko taisās jau sen ieviest. Ja nesanāks reali ko mainīt, tad otra lielākā partija, kas vēlēšanās ieguva balsis - UKIP nāks pie varas un diktēs savu politiku. UKIP jau tiešā veidā iestājās pret imigrantu plūsmu un cenšas to maksimāli apturēt, lai iebraucējiem te nav sapņu zeme. Bija pat doma izstāties no ES, taču tas tik ātri nenotiek.
    Visi šie grozijumi neattieksies, kas dzīvo, jau ilgu laiku, nu vismaz 4 - 5 gadus.

    Vobšem tagad uz UK nav izdevīgi doties. Ja nu vienīgi uz sarunātu darbu, konkrētu vietu. Un tāpat pirmajos dzīves gados pilnība pašam sevi jānodrošina. Uz UK varēs braukt tikai tad, kad tev ir pašam savs naudas kapitāls - garantija pirmajam laikam, kas domāts dzīvošanai pirmajam laikam. Tas neattiecās uz tūristiem. Tūrists skaitijas laikam 3 mēneši, pēc tam kaut kur jaizceļo un atkal var tusēt 3 mēnešus biggrin_mini2.gif

    • Zveraboj
      0

      Atļaušos šo diskusiju izvērst arī citā grupā (Latvieši ārzemēs), jo šeit tā pat neizvēršās diskusijas par šo tematu.

    • Gundy
      0

      Paldies par info smile_mini.gif

    • SJohnson
      0

      Nekas tur vel nav pieņemts, un tas neattiecas uz esošajiem rezidentiem. UKIP uzvara vēlēšanās nespīd. Ja UKIP uzvar, Lielbritānijai priekšā ir diezgan bēdīgs periods. Izstāšanās no Eiropas Savienības ir principā gals ekonomiskajai attīstībai un monetārajai politikai. Kamerons neplāno neko darīt, tas ir diezgan pašsaprotami. Viņam ir izpildvara - ja gribētu, nedēļas laikā pieņemtu tos likumprojektus. Kamerons grib tikai varu, UKIP grib tikai sačakarēt valsti.

  • Zveraboj
    0

    Ko esat labu nopirkuši saistībā ar Black Friday?
    Personīgi es neko. Sieva gan nedaudz izgaja pa veikaliem, kopsummā stundas 7. Sapirka visādas lietiņas un sev vajadzīgo. Pašam nebija nekādas naudas rezerves, lai skrietu kko pirkt.
    Emmm nu dzirdēju, ka dažādos veikalu saitos bija grandiozas atlades, pat katru stundu noteiktiem preču klāstam savas atlaides.

  • SJohnson
    0

    Kādus mobilo sakaru provaiderus izmantojam?
    Man šobrīd ir Three, bet man viņi ir noriebušies līdz kaklam. Tā kā es pārsvarā izmantoju internetu, man galvenais ir, lai nethrottlo. Par traffiku es varu maksāt pats. Šobrīd skatos uz O2 plānu ņemot telefonu. It kā dod 20 GB traffiku mēnesī.
    Ir kādas atsauksmes?

    • NoTitsNoFun
      0

      Lebara ja tas skaitaas provaideris. Ko tu dariisi ar 20gb neta? O_o

      • SJohnson
        0

        Ja man dzīvoklī būs LTE, es pat neņemšu landline un visu laiku tetherošu. LTE tomēr ir ātrāks par to štrunta 80 Mbps, ko BT var piedāvāt.

    • Zveraboj
      0

      Pašam sākumā bija O2. Pa Uk ir ok, bet ko līdz jāpazvana uz LV, tā kredīts izkūst momentāli.
      Nu jau kādu gadu lietoju Giff Gaff, kas darbojas O2 tīklā, tik piedāvā labākus sakarus (tarifus) gan pa UK, gan uz LV. Līdz šim maksāju 12GBP/mēnesī, bet tagad skatos unlimited nets uzlikts jau uz 18 gbp goodybag.

      Tākā es bieži lietoju netu, domāju palikt pie 3GB interneta, bet ja būs pa maz, ņemšu ko lielāku.
      Visumā sakari apmierina, dēļ tā, ka lēti zvanīt uz LV mobīlajiem.

  • Zveraboj
    0

    ITT: Kur katrs no jums grupā dzīvo UK?
    Es dzīvoju East Yorkshire, Kingston Upon Hull

    • SJohnson
      0

      North Yorkshire, York. Pašā pilsētas centrā.

    • Gundy
      0

      Thetford, Norfolk

    • Jayden James
      0

      East Midlands, Nottingham.

  • SJohnson
    0

    Kāds, kurš nesen pieteicās NI numuram, cik ilgs laiks paiet no tā brīža, kad piešķir reference number, līdz brīdim, kad zvana un uzaicina uz interviju vietējā jobcentre? Es pagāšceturtdien pieteicos NI numuram, man iedeva reference number, bet jobcentre vel nav zvanijis.

    • SJohnson
      0

      Any1? @Kristaps

    • Jayden James
      0

      Man nekāda intervija nebija, apmēram pēc mēneša atnāaca uz mājam kartinja ar NI number.

    • Zveraboj
      0

      Personīgi man nekādas intervijas iekš Jobcentre saistībā par NI nebija. Cik atceros, biju aizgājis uz Revenue-customs, tur bija intervija + dokumentu iesniegšana (pases) un viss. Tālākais nav no tevis atkarīgs. Gaidi uz adresi NI numuru + savas pasi ar citiem papīriem. Atrāk pirms kartiņas atnāca tikai piešķirtais NI numurs info veidā, pēc tam kartiņa. Viņi sola max 6 nedēļās visu uztaisīt, reāli tas notiek ātrāk.

    • SJohnson
      0

      Drošvien, ka kārtējā bezjēdzīgā grupa, bet anyway
      @Rifelz @supream @Kristaps @Kristiāns S @Dewey @Velnu Kāvējs @es kādu aizmirsu

    - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 -