Lielbritānijas exieši

  • Zveraboj
    +1

    Nesen Anglijā bija vietējās vēlēšanas, kurās vēlēja vietējo varu (katrā pilsētā).
    Diezgan augstus rezultātus sasniedza Leiboristi un Konservatīvie.
    Tiesa pilsētā (Hull), kur es dzīvoju pārliecinošu uzvaru izcīnīja Liberāl demokrāti.
    Vismaz man prieks, ka UKIP neko nozīmīgu nesasniedza. Pašam personiski viņu politiskais virziens nešķiet pievilcīgs.

    Kopumā par UK
    https://www.bbc.co.uk/news/election-2016-36215186


    Kā jums gāja ar rezultātiem un vai paši piedalījāties vēlēšanās?

    • SJohnson
      0

      Jorkā vēlējām tikai policijas priekšsēdētāju. Pārvēlējām konservatīvo.

      Un Leiboristi vinnēja tikai Londonu, praktiski visur citur viņi zaudēja.

  • YEEZUS
    0

    Pie mums tikko sāka snigt (Norfolk), kā pie jums?

    • SJohnson
      0

      York, nav sniega, good lyfe

      • YEEZUS
        0

        Pie mums arī tomēr nekas nav vairāk

    • Zveraboj
      +1

      Mums tikai šodien no rīta uzkrita pamatīga krusa, pēc tam bija arī sniegs. Dažas stundas un nokusa. Tie, kas paguva sataisīties no mājas tajā laikā nedaudz varēja izbaudīt apsnigušas malas un skata pēc papriecāties.
      No fakta, ja citūr Anglijā sniegs turās kaut cik ilgāk, tad pie mums tā nav.

    • YEEZUS
      0

      Kāds zin, cik divlitrīgos ar mašīnu varētu ievest UK no Latvijas?
      Vai arī vienalga? Ar draugu gribējās divlitrīgos te padzert biggrin_mini2.gif

      • Zveraboj
        +2

        Cik zinu, tad pārvadātāji neved ne alkoholu, ne tabakas izstrādājumus.
        Ja ved pats, piemēram ar mašīnu, tad ir pieļaujamais daudzums, cik var atrasties alkohols un tabakas izstrādājumi.
        Ja ved ar lidmašīnu, tad jāskatās aviokompānijas mājas lapā.
        Ja nemaldos, tad 1 persona var vest 2 blokus cigaretes un 1 litru alkohola.

    • Zveraboj
      0

      Kārtējie jaunumi saistībā ar imigrantiem, kas dzīvo, uzturās UK.
      Runa iet par imigrantiem, kas no nav no Eiropas savienības, kas uzturās ilgāk par gadiem, no 2016 gada Aprīļa varētu stāties spēkā likums, kas paredz deportāciju no valsts (UK), ja gadā nepelna £ 35 000.

      Reāli tādu trešās pasaules valstu iebraucēji ir daudz. Visādi (babaji) indieši, afrikāņi, kurdi, pakistānieši un vēl no visādām citām valstīm. Viņi varēs legāli atrasties tikai tad, ja pietiekami pelna + maksā nodokļus valstij.
      Sava attīstība, ka pietiekoši labi pelna ir jāpierāda 5 gadu laikā kopš imigrācijas sākuma.
      ES pilsoņus tas itkā tiešā veidā neietekmē, taču pazūdod lielam skaitam strādnieku, kas šodien kaut ko reālu dara UK tautsaimniecībā, varētu rasties situācija, ka nepietiek darba spēku.

      Un ja vēl UK izdomā izstāties no ES, tad tautsaimniecība tiešām būs pakaļā. Liela daļa kopējais imigrantu skaits uztur UK, dara visādus darbus, kuru anglis nedarītu.

      Man pašam jau pa lielam arī nevisai patīk tas lielais skaits babaju, no kuriem liela daļa vispār neko nedara. Dzīvo, kā parazīti uz citu rēķina.

      Avots:
      https://www.theguardian.com/uk-news/2015/jun/...you-be-affected

      • SJohnson
        0

        Cool, lai gan esmu no EU, es kvalificējos shura.gif
        £45k crazy.gif

        • SJohnson
          0

          Bet ja nopietni, legāla imigrācija no visas pārējās pasaules nebija jāiztiek. Pabalstu meklētāji nāk no EU.

          Bet nu, es dzīvoju baltākajā vietā UK (Pilsētā, kur 93.7% ir balti un 5% aziāti shura.gif ), tā kā man ir diezgan grūti spriest. Indiešiem vajadzētu būt okei, un izlgītotiem melnajiem arī nav ne vainas. Aziāti nav "laimes meklētāji", tie vispār nav problēma. Though man konkrēti riebjas dvieļugalvas.

           

          Kamerons vispār spēlē baigo spēli, vai arī vienkārši nezina, ko dara. Izstāšanās no EU - UK tautsaimniecība saiet pilnīgā dirsā 12 stundu laikā. Migrantu legālais statuss būtu diskutējams temats, jo principā, kā Tu no EU valsts ierodies UK, Tev immediately ir tas, ko sauc par "indefinite leave to remain", kas principā ir tas pats, kas "permanent residence", bet pirms 5 gadu nodzīvošanas. Es par muitu un UK kompāniju tirgošanos EU un vice verse uztraucos vairāk.

          Un vel, tas, ka viņš plāno aizliegt enkriptēšanu. In general. Vienkārši enkriptēšanu. Oh he has absolutely no idea.

    • Zveraboj
      0

      Nesen UK notika vēlēšanas, kurās uzvaru izcīnīja Konservatīvā partija (David Cameron).

      Tas nozīmē, ka Deivids Kamerons arī turpmāk saglabā savu vietu uz turpmākiem 5 gadiem.
      Ko tas varētu ienest tuvākā laikā ?
      Kopumā prognozes varētu izskatīties šādas, ka Kamerons mērķtiecīgi veicina visus procesus izstāšanos no Eiropas Savienības.
      Patlaban Eiropas savienībā nav 3 valstis Islande, Lihtenšteina un Norvēģija. Lai arī šīs valstis nav ES dalībvalstis, to pilsoņi var strādāt Eiropas Savienībā tajā pašā līmenī, kā ES pilsoņi, jo tie pieder pie Eiropas Ekonomikas zonā. Strādnieki no dažādām ES valstīm var saskarties pagaidu ierobežojumiem strādāt Islandē, Lihtenšteinā vai Norvēģijā.

      Mans personiskais viedoklis ir šāds.
      Ja jau UK ir nolēmusi izstāties, tad jau laikam tā tas būs, jo neviens negrib atkal jaunus 100k imigrantus no citām eiropas valstīm, jo ES likums paredz brīvu ceļošanu (strādāšanu). UK negrib maksāt un jau nemaksā ES.
      Piemērs, 2012.gadā UK samaksāja ES £20 Bil,. no kuriem £8 Bil atgriezās UK dažādu subsīdiju un kvotu veidā. Jau 2014. gadā UK atteicās maksāt ES un tas ir liels solis uz to, ka UK ir stingri nolēmusi naudu paturēt savā kabatā, nevis dalīties ar mazāk turīgām valstīm ES.
      Tas savukārt varētu veicināt pašu UK ekonomiku, taču ne par to gribēju runāt.
      Pamatā jau problēma bija, ka pārāk daudz imigranti legālā veidā ieceļo UK un sāk iegūt dažādus pabalstus, līdz ar to veidojas neveselīga vide.
      Personīgi es attiecos neitrāli pret procesiem. Iespējams tie ir labi, bet kas zin, kā būs piemēram ar ceļošanu, ja UK izstāsies no ES.

      • SJohnson
        0

        UK neizstāsies no EU, jo tas ekonomiku iedragās diezgan pamatīgi. Un Lielbritānijas ekonomika grib tos imigrantus, un ekonomikai tie ir vajadzīgi. Kamerons negrib izstāties no EU, un viņs lieliski zin, ko tas nozīmēs.

         

        Šai ekonomikai ir vajadzīgi arī visi tie pabalstu slaucēji. 4 pabalstu slaucēji rada vienu darbavietu britu valdībā.

        • Zveraboj
          0

          Redzēsim tālāko attīstību. Kaut kā tavam sacītajam negribās piekrist.

          • SJohnson
            0

            Come on, Tu pats dzīvo Anglijā, un ļoti labi saproti, ka šeit bezdarbnieki ir tikai tie, kas negrib atrast darbu/strādāt. Darba vietas ir vairāk nekā darbinieku. Ekonomika aug ar ātrumu 3.4% gadā, un inflācija ir ~2%, tieši tā, kā jābūt. Nav tā, ka imigranti atņem britiem darbu.

            Lielbritānija negrib izstāties no EU, Lielbritānija grib lielāku varu @ EU.

             

            Un EU likums paredz pilnīgi brīvu tirgu, bez nekādiem ierobežojumiem. Darbspēks arī ir daļa no tā. Tūlīt būs arī TTIP, tāds pats līgums Eiropas Savienībai ar ASV. Ne tik plašs, bet ar tādu pašu ideju.

    • Zveraboj
      0

      Kārtējie jaunumi saistībā ar imigrantiem uz UK.
      Jaunumi attiecās uz tiem iebraucējiem, kas ierodās UK un nevar atrast darbu, sevi nodrošināt un lūdz palīdzību - pabalstus (bezdarbnieku pabalstu, vai citus) īsā laikā pēc ierašanās UK, tiem draud piespiedu deportācija atpakaļ uz dzimto valsti.
      Esot pat tāda speciāla programma, ka UK deportē uz attiecīgo valsti caur attiecīgās valsts vēstniecību.
      Piemēram kāds latvietis, kas tiek izsūtīts prom, par viņa deportēšanu UK nemaksā, bet to deportāciju nodrošina (apmaksā) Latvijas vēstniecība. Kad deportētaus tiek atsūtīts atpakaļ dzimtenē, viņam tā summa noteiktā laikā ir jāatmaksā.
      Tiem, kas dodās uz UK pirmo reizi ar ideju tur uzturēties ilgāk, kā 3 mēneši ir jābūt finansiālajam nodrošinājumam uz tiem 3 mēnešiem, tajā laikā jāatrod darbs, ja vēlas uzturēties ilgāk dzīvot un strādāt. Jāprot legāli izdzīvot bez pabalstiem, jānodrošina sevi, iztika, dzīvošana. Ja kāds dodās kopā ar kādu nestrādājošu, tad tam arī ir jānodrošina dzīvošana iztika pa abiem.

      Situācija tāda, ka UK vairs nedos pabalstus, pat, ja tu esi trūkumcietējs. Ja esi slinks, nespēj atrast darbu, pietiekami labi nopelnīt - deportēs, jo to pašu trukumu ciest var arī dzimtenē. Anglijā neparedz apgādāt svešus pilsoņus, ja tie nespēj tikt galā ar sevi, tā jau daudzi tūkstoši angļu sēž uz saviem bezdarbnieku pabalstiem un UK nevēlās klāt no ES pabalstu meklētājus. Attiecība, cik citi iebraucēji UK meklē pabalstus pret angļiem, kas meklē pabalstus ārzemēs ir graujoša.

      Avots: https://apollo.tvnet.lv/zinas/ja-nevares-atra...ortacija/679620

      • SJohnson
        0

        Nekas no tā nav pieņemts, un to pieņemt ir pretlikumīgi, kamēr Lisabonas līgums netiek grozīts. Tas var beigties ar ļoti dārgu tiesvedību pret Eiropas Savienību, ar diezgan drošu Lielbritānijas zaudējumu, jo tā ir diezgan klaja diskriminācija. Kameronam nav autoritātes to pieņemt. Viņš ir Lielbritānijas Artuss Kaimiņš.

        Tur ir
        1. Jāgroza Lielbritānijas Lisabonas līgums ar Eiropas Savienību
        2. Parliamenta abām palātām ir jāpieņem šie tiesību akti

        Kameronam ir izpildvara, bet ne šajā gadijumā.

         

        Beztam, tie gandrīz 8 miljoni EU imigrantu, kas dzīvo Lielbritānijā, nodokļos nomaksā 100x vairāk, nekā pabalstu ņēmēji patērē. Mēs (LV migranti Lielbritānijā) apmaksājam visus LV pabalstu meklētājus. Es mēnesī NI nomaksāju ~600 poundus no savas algas, un jaunais fiskālais gads vel nav sācies, tur būs gandrīz 1000. Es viens nomaksāju 4-5 LV bezdarbniekus. Tai pat laikā viņiem ir daudzbērnu angļi, kuri ir noēdušies tā, ka nespēj pastaigāt un gadā no valsts saņem 30-50 tūkstošus mārciņu pabalstos (hell, mana alga ir 45000 uz papīra, kamēr cilvēki burtiski neko nedarot saņem vairāk). Tā politika ir nepareiza. Viss, ko grib Kamerons, ir atņemt balsis UKIP, jo ja UKIP tiek pie varas, Lielbritānija ar raķešmetēju iešauj sev kājā.

    - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 -