Te būs 2. daļa. Pirmā daļa aizgāja greizi.

 Sarkanās armijas bruņsauzemes kareivji.


To, ka sarkanā armija opk laikā vienkārši "aizmētāja" vāciešus ar līkiem zina visi. Tolaik, kad vācieši, amerikāņi un japāņi ieviesa un izmantoja jaunas taktikas un jaunu tehniku, krievi to tik sāka ieviest. Viens no piemēriem, uzbrukumindžinieru sapieru grupas. (Krieviski, штурмовые инженерно-сапёрные бригады РККА)

Saglabāt dzīvības kājniekiem centās visi un vienmēr. Vācieši vēl pirms pirmā pasaules kara centās izveidot kareivi, kas  būtu apbruņots ar dzels "bruņurupuču bruņām". Krieviem tas izdevās nedaudz labāk, kareivis spēja gandrīz vai brīvi kustēties, atškīrībā no vācu prototipa. Pielieciet pie tā kiveri un ugunsmetēju. Dabūsiet iespaidīgu ieroci! Sarkanās armija kereivji tādā veida skrēja pie vācu nocietinājumiem un dedzināja tur visu un visus, gandrīz neaizskarti. Ka arī ielu kaujās tās bruņas labi līdzēja. Reti kurš rokās turamais ierocis spēja cauršaut tās bruņas.

Kāpēc maz pazīstamas? atbilde nav zināma, itkā ļoti efektīvs ierocis un forši izskatijās propogandas pēc.

 

 

 
 

Goliafs.


Vectētiņš visu mūsdienu radiovadāmu mašīnu. Vācu izgudrojums, radiovadāma bomba uz kāpurķedēm.Tas bija cilvēkam līdz ceļiem un bija domāta ienaidnieka tanku un DOTu likvidēšanai. Laiku pa laikam arī rādija sekmīgus rezultatus. Bet tehnika tolaik tikai attīstījās un tie nebija uzticami. Bet bruņas bija ļoti tievas, tapēc goliafi biežāk palika kaujas laukā vēl pirms sasniedz mērķi. Bieži vien, lielgabalu apšaudes laikā, radiosakrai ar goliafu pārtrūka.

 

 


 

 

Cilvēkmīnas.


Maz, kas zina, ka japāņi izmantoja ne tikai kamikadze lidmašīnas, bet arī cilvēkmīnas. Japāņi šajā lietā vispār ir aizsoļojuši tālu. Tē jums nirēji ar mīnām un torpedas vadāmas ar cilvēku, raķetes pašnāvnieki un pat parasti kareivji ar mīnu uz vēdera. Rezultāti, ja godīgi, vispār nekādi. Kā nekā amerikāņi mācēja šaut un pašnavnieki gandrīz vai nekad nesasniedza mērķi.

Kāpēc par tiem maz zina? Kamikadzes uz lidmašinām ir aizseguši visus ar savu ēnu.

  


 

 

T-35


Vienīgais 5 torņu tanks pasaulē. Nevienam citam, kas tamlīdzīgs neielīstu galvā, kā tikai krievu pirmskara inžinieriem. Labi ja tas būtu prototips, bet nē, to ražoja masveidā. T-35 izskatijās iebiedējoši, bet diemžel iekšas tam nebija no labakajām. Tas biežak kaujās laukā noslapa pats, pirms tajā trāpa. 

Varat iedomāties vaciešu sejas, kad tāds briesmonis izlīda no meža, notēmēja un noslapa? Es laikam turpat uz kaujas laukā no rēkas nomirtu.

Kāpēc maz, kas pazist? Krievi tos bija pazaudejuši gandrīz visus vēl 41. gadā. Un vēlāk nāca T-35-85 ar kolosaliem rezultātiem.

 


  

BV.141A


Parasta lidmašīna izlūkotājs. Itkā nekā neparasta izņemot aissimetriju tās uzbūvē! Tas ir tik tiešām rets gadījums lidmašīnu būvniecībā, tolaik un tagad. Rādīja apmierinošus rezultātus, tik tiešām bija labs izlūks.

Kāpēc maz pazīstams? Tas karu neizmainija, tik pat labi izlūkoja arī citas lidmašīnas.

 


Laboja Whisper, labots 5x